 |
/images/archive/gallery/112/587.jpg פרוטרום ממשיכה במסע הרכישות
צילום: דניאל וי  |
|
פרוטרום רוכשת את IFF בכ-60 מיליון דולר |
|
הרכישה תגדיל היקף המכירות לכ-300 מיליון דולר, ותהפוך את פרוטרום לאחת מ-10 המובילות בתחום. מנכ"ל החברה: עד יוני נשלים המהלך |
|
|
 | דפדף בכלכלה |  | |
NRG מעריב 27/5/2004 16:27 |
|
|
|
|
 |
יצרנית תמציות הטעם והריח לתעשיות המזון, פרוטרום, רוכשת את פעילות IFF באירופה בתמורה לכ-60 מיליון דולר. מדובר ברכישת עסקי ה-Fruit Preparation של החברה באירופה. מחזור המכירות של פעילות זו באירופה עמד בשנת 2003 על כ-90 מיליון דולר. הנהלת פרוטורם מסרה היום, כי השלמת העסקה תקרב אותה להשגת היעד שהציבה לעצמה לשנים הקרובות להגיע למחזור מכירות של 300 מיליון דולר ולהפוך לאחת מעשר החברות הגדולות בעולם בתחום הטעם והריח. מהנהלת פרוטורום נמסר עוד, כי במסגרת פעילות ה-Fruit Preparation מפותחות ומיוצרות תערובות יחודיות של פירות ומוצרים טבעיים אחרים המשמשים כחומרי טעם טבעיים למגוון רחב של מוצרי מזון כגון מוצרי מאפה, מוצרי חלב ועוד. פעילות ה-Fruit Preparation של IFF באירופה מתבצעת במפעליה בשוויץ, בגרמניה ובצרפת. הרכישה האחרונה של פרוטרום מהווה נדבך נוסף במימוש וביישום אסטרטגית הצמיחה המהירה של החברה, המיושמת על ידה בשנים האחרונות, הן בדרך של גידול עצמי והן בדרך של רכישת פעילויות וחברות בתחומי הליבה האסטרטגיים עבורה. הנהלת פרוטרום מסרה היום, כי להערכתה תעצים הרכישה בצורה ניכרת את מעמדה ומיצובה של פרוטרום כמובילה עולמית בתחום ייצור תמציות טעם טבעיות ומיצויים מצמחים
וצמחי מרפא. כמו כן מסרה הנהלת פרוטרום, כי בכוונתה להשתמש ברכישה למינוף וחיזוק מעמדה כספק מוביל לתעשיית המזון המציע פתרונות טבעיים מקיפים ליצרני מזון מובילים, לרבות מגוון רחב וחדשני של מוצרים לתעשיית המזון הפונקציונלי (Functional Food). הפעילות הנרכשת צפויה אף לבסס את פעילותה של פרוטרום בתחום ה Savory (תערובות מזון לא מתוקות). על פי מכתב ההבנות שנחתם, בשלב ראשון תחתם עסקה לרכישת הפעילות ב-Emmerich, גרמניה וב-Reinach, שוויץ. בשלב השני, לאחר השלמת הליך ההיוועצות של IFF עם ארגון העובדים ב-Dijon, צרפת, בנוגע למכירה אפשרית של הפעילות לפרוטרום ולסגירת המפעל, תחתם העסקה לרכישת הפעילות בצרפת המהווה כ-30% מסך פעילות ה-Fruit Preparation של IFF באירופה. הליך ההיוועצות של IFF עם ארגון העובדים בצרפת החל היום ועם השלמתו, יבוצע השלב השני של העסקה. עם השלמת רכישת הפעילות בצרפת בכוונת פרוטרום להעתיק את פעילות הייצור המתבצעת שם לאתרים המודרניים בשוויץ ובגרמניה, העומדים בתקנים הבינלאומיים המחמירים של תעשיית המזון, ועל ידי כך להביא לצמצום ניכר בעלויות ולממש את הסינרגיה הגלומה בפעילות שלושת האתרים ואת זו הקיימת בין הפעילות הנרכשת לפעילותה הקיימת של קבוצת פרוטרום.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
פרוטרום ממשיכה לצמוח
|
|
 |
 |
 |
 |
|
יהודאי: "נמשיך לחפש אחר רכישות נוספות"
|
 |
|
 |
 |
 |
|
אורי יהודאי, נשיא ומנהל העסקים הראשי של קבוצת פרוטרום, אמר, כי רכישה זו תהווה צעד משמעותי נוסף בהגשמת המטרה שלנו להפוך לאחת מעשר החברות הגדולות והמובילות בעולם בתחום הטעם והריח. הרכישה תואמת היטב את האסטרטגיה של פרוטרום להיות ספק מוביל עולמי של חומרי גלם טבעיים לתעשיות המזון, המזון הפונקציונלי (Functional Food) ומזון הבריאות. עוד הוסיף יהודאי כי, פרוטרום תמשיך ותיישם את אסטרטגיית הצמיחה שלה והיא ממשיכה לפעול כל העת לאיתור רכישות אסטרטגיות נוספות של חברות ופעילויות בתחומי פעילותה. השלמת העסקה כפופה, בין היתר, לסיום מוצלח של הדיונים בקשר לחוזה הרכישה הסופי ולחובת היוועצות עם ארגוני העובדים במפעלים השונים, ולכן תנאי העסקה טרם פורסמו.
|  |  |  |  | |
|
|
|
|
|
|
|
|