ראשי > ניו אייג' > פותחים ראש > כתבה
בארכיון האתר
חגיגת האישה החדשה
דייאן פראנה, סאניאסית ותיקה, תגיע בסוף החודש ממקסיקו להעביר כאן סדנת נשים אינטנסיבית. ראיון
לכתבה הקודמת דפדף בניו אייג' לכתבה הבאה
נעמה אלון
7/11/2005 13:12
"יש לי הרגשה שלכולנו יש את הצורך להתחבר ולרכוש מחדש את האיכויות הנשיות שלנו.  בין אם מדובר בנשים או גברים, בין אם אנחנו מודעים לכך או לא, לכולנו יש תכונות גבריות ותכונות נשיות, אנרגיות יין ויאנג היוצרות איזון שלם בתוכנו. במשך מאות בשנים, הדרך הגברית היתה על העליונה וכל האנושות סובלת מכך עד היום, מכיוון שבאיזשהו מקום בדרך, כולנו שכחנו את האיכויות הנשיות שלנו. עכשיו הגיע הזמן שהאקולוגיה החברתית תשתנה". כך מסבירה דייאן פראנה (Dhyan
Prana) את ההתעוררות המוגברת בכל מה שקשור לנשים ונשיות בשנים האחרונות.

פראנה (41) היא מורה ממקסיקו, שתגיע בסוף החודש לישראל כדי להנחות סדנה מיוחדת לנשים בשם Celebrating the New Woman. יוזמות הסדנה הן אסטה וסורנגה, המארגנות טיולי נשים מיוחדים להודו. במסגרת אחד הטיולים, העבירה פראנה לנשות הקבוצה סדנה באשראם של אושו בפונה. למראה פניהן הזוהרות של המשתתפות לאחר שיצאו מהסדנה, עלה הרעיון להזמין אותה לישראל.

איך אושו נכנס לחייך?
"כשהייתי בת 18, אביה של חברתי הטובה ביותר אמר לי את המשפט המפורסם "כאשר התלמיד מוכן, המורה מגיע". באותו רגע, הרגשתי משהו זע בליבי, שאני בעצם מחכה לרגע הזה, מבלי ממש לחפש. שנים עברו ויום אחד נכנסתי לחנות ספרים כדי לקנות ספר חדש, ופשוט הרגשתי שאני נמשכת לספר אחד מסוים. הספר הזה היה: " "Tantra: The Supreme Understanding של אושו.

"ברגע שהתחלתי לקרוא, זה היה זה! הספר ריגש אותי מאוד. תוך כדי קריאת מילותיו של אושו, הרגשתי את החוויה שאני חשה בזמן שאני רוקדת, כבר מגיל 5. נהגתי לרקוד  עד ש"נעלמתי", והבנתי שזוהי המדיטציה שלי.  עברו מספר שנים מאז שקראתי את הספר, והגעתי לשיא הקריירה המקצועית שלי. ב-5 השנים לפני המפגש עם אושו, כיהנתי כסגנית נשיא חברת  International MCM - חברה מובילה במקסיקו ובארה"ב שמתכננת, מנהלת ומפעילה רשת של ספא. אבל חייתי חיים מלאי מתח, אחריות והתחייבויות, בחברה בעלת 100 עובדים ו-4 מרכזי עסקים. בהדרגה, החלה לפעום בתוכי הרגשה, שאני יכולה לתאר אותה כמשהו בין התרגשות לאי-ודאות. הרגשתי שיש משהו יותר עמוק בחיים. חברה שלי הזמינה אותי לסופ"ש מדיטציות של אושו. היא אמרה לי שאושו יצר את רוב טכניקות המדיטציה שלו, המבוססות על תנועה, במיוחד עבור האדם המודרני, מתוך ידיעה שלאדם המודרני-המערבי קשה יותר להגיע לשקט הפנימי, עקב סגנון החיים שלו. היא גם אמרה לי שסוג כזה של מדיטציות יכול לסייע לי להשתחרר מהמתח המצטבר שהרגשתי. יצאתי לסופ"ש הזה ולא היה לי מושג שהוא עומד לשנות את חיי.   

"הרגשתי כל כך הרבה דברים בתוכי, שלא יכולתי לתאר במילים. התאהבתי ברעיון של אושו לגבי האדם החדש - "זורבה הבודהא", שכמו זורבה היווני חוגג את החיים בעוצמה ובתשוקה, בשילוב תכונותיו של בודהא המדיטטיבי, הרגוע, בעל המרכז הפנימי. במהלך אותם שלושה ימים קסומים גם התאהבתי בוארידי, המנחה של הסדנה, שהפך לבן זוגי במשך 4 השנים הבאות. המדיטציה שמשכה אותי יותר מכל, היתה ה"נטראז' - מדיטציית ריקוד שבמהלכה הרוקד נעלם ורק הריקוד נשאר. ואז ידעתי שאני רוצה להמשיך לחיות את החוויה הזו , ישירות באשראם של אושו.

"לאשראם הגעתי בסוף שנת 1998, מספר חודשים לאחר אותו סופ"ש. נדהמתי מהמקום, שהתיאור הכי הולם בשבילו בעיני הוא מרכז  להתפתחות אנושית. מקום מפגש לאנשים מכל העולם, בעלי אותה כמיהה לפגוש את עצמם בדרך מודעת. במשך שלושה חודשים השתתפתי בתוכנית המדיטציות היומית ובסדנאות נשימה. התחלתי בסדנת נשימה בת חמישה ימים ופתאום הייתי ערה לעובדה שמאז ימי ילדותי, הגוף שלי היה נתון למתח תמידי, ושחייתי עם ההתניות של "ילדה טובה מקסיקנית קתולית" - שלא יכלה להביע באמת את מה שהיא מרגישה, שלמדה בכל כך הרבה דרכים איך להגיד 'לא' לאנרגיה הפנימית שלה ולרגשותיה, על מנת להתקבל בחברה. הבנתי שהיו לי הרבה רגשות מודחקים שהיו מאוחסנים בגוף שלי ושבעצם לא ממש נהניתי מהוויטאליות שלי. ניתנו לי שם לי כלים מאד יעילים להתמודדות עם הקשיים שלי ונוצר  מרחב ריפוי, בתוכו יכולתי להיפטר מההיצמדות למה שחשבתי שהייתי. מאז עברתי הכשרות בתחומי הציור והביטוי היצירתי, NLP, רייקי, נשימות, אנרגיית ריפוי שמאנית, ריקוד ומודעות לגוף וואטסו".
כולנו מאותו אותו שבט
אז מהו הדבר העיקרי שהשתנה בחייך כתוצאה מהביקור באשראם?
"הדבר הראשון שהחל לקרות בזמן שחוויתי את המדיטציות האקטיביות של אושו היה שפגשתי את עצמי בדרך חדשה לגמרי. פגשתי איכויות שלא זיהיתי בעצמי לפני זה והבנתי שזה בסדר להרגיש גם פגיעות. ראיתי שאם אני מרשה לעצמי, אני יכולה להגיע אל מעבר לפחדים ולגבולות שלי.

"התחלתי להרגיש בנוח ברגע הנוכחי ולקבל בברכה גם את הרגשות הלא כל כך נוחים שלי. התחלתי לבטוח שהכל נמצא בתוכי ושאני יכולה לקחת אחריות על הריפוי והגדילה שלי. המדיטציות נתנו לי את האומץ לקפוץ אל תוך המסע הזה ממני, אל עצמי. בשנת 1998 חיי השתנו ב-360 מעלות, כשהחלטתי לעבור לצמיתות להודו, כדי להיות בקרבת אושו, המאסטר שלי, ועם בן זוגי דאז. מאשת עסקים וורקוהולית מושלמת, הפכתי לעוסקת במדיטציה שנהנית מהדברים הקטנים בחיים.

איך הגיבו החברים והמשפחה?
למזלי, הכל קרה בהדרגתיות, צעד אחר צעד. התגובה של הורי, שבהתחלה היתה קשה, הפכה למערכת יחסים מלאת כבוד ושיתוף. המרחב שנוצר מהמדיטציה הפך ל"מדבק", והיה לי המזל לחלוק את החוויה הזו עם המשפחה והחברים שלי. כל התהליך הזה היה מדהים, והיום אנחנו גדלים ומתפתחים ביחד".

היכן את מתגוררת היום?
"כרגע אני נמצאת במקסיקו-סיטי, אבל אני אוהבת לגלות את מרחבי העולם, כך שאני חיה בכל מקום שיש לי בו הזדמנות לגדול ולחלוק את הנסיון והחוויות שלי עם אנשים נוספים".

אילו סדנאות את מעבירה כיום?
"כיוון שהגוף שלי היווה עבורי דלת למדיטציה, אני יכולה לחלוק עם אחרים רק את מה שהתנסיתי בעצמי. למדתי שהגוף שלי הוא החבר הכי טוב שלי ושהגוף אף פעם אינו משקר. ריתק אותי הקשר בין גוף-מיינד: העובדה הפשוטה שמה שמשפיע על המיינד, משפיע גם על הגוף וההפך. אני בעיקר מנחה סדנאות בעלות אוריינטציה לגוף, כלומר בהן אנו משתמשים בגוף כפתח להביא מודעות לתוך חיינו, להביא אור אל תוך הנקודות החשוכות בחיינו.

"הגוף יכול לקחת אותנו ישירות למקור שלנו ויכול לעזור לנו ליצור קשר עם כוח הריפוי הטבעי שנמצא בתוכנו. אני מלמדת אנשים איך לרכוש אמון בעצמם ואיך לכבד את החוכמה הטבעית של הגוף. הסדנאות שלי הן חוויות סומטיות (סומה = גוף). אני אוהבת לתת הרבה מרחב למשתתפים כדי ליצור קשר עם הגוף, להרגיש ולעורר את החושים וגם להשתמש בהם כדלתות לפנימיות שלנו, לעגן אותם בחלקים הבריאים ולהרחיב את המרחב הזה שהם מרגישים".

מהם לדעתך הנושאים העיקריים שמעכבים נשים היום?
"לדעתי, הסוגיות שנשים כיום מתמודדות איתן דומות לאלו שנשים התמודדו איתן בעבר. אני מוצאת שהכל התחיל כאשר הכוח הנשי עמד לביקורת ושפיטה, ואז הודחק. במשך דורות, היינו צריכות להילחם על מנת להרגיש שרואים אותנו, שמכירים בנו. מאז ועד היום אנחנו כל הזמן מתעמתות עם המאבק והצורך להוכיח את עצמנו, ועם נטל הצורך להרגיש שצריכים אותנו. שכחנו איך זה להרגיש רוגע בתוך הדרך הייחודית שלנו של להיות אישה. בנוסף, אנחנו גם מתמודדות עם הפחד להיות פתוחות ופגיעות. אני מזהה שרגשות קנאה גם הן גורם המעכב נשים: אנו שופטות ומרגישות תחרותיות והתנגדות כלפי נשים אחרות. עבורי, הלימוד הגדול ביותר הוא להבין שכל אישה היא כמו פרח שונה ומיוחד בגן הקיום, שאין צורך בהשוואה ובקנאה. כולנו שייכות לאותו 'שבט', ואין צורך להיאבק.

למי מיועדת הסדנה שתעבירי בארץ?
לכל הנשים שמעוניינות לרכוש מחדש את כוח הנשיות שלהן. שרוצות להתחבר מחדש לאיכויות שלהן ולשמוח בהן. הסדנה מתאימה כמובן גם לנשים שמעולם לא התנסו בסדנאות ובמדיטציות".

את יכולה לפרט קצת יותר מה מצפה לנו בסדנה?
"הסדנה היא חוויה מהנה ואנרגטית, ועיקרה הוא פשוט ליהנות מעצם היותנו נשים: נתחיל עם הגוף, נרגיש מקורקעות בתוכו באמצעות תרגילי מודעות, מתיחות ותרגילי חישה. זה יסייע לנו להיפתח ולעבור לשלבים הבאים. נרקוד לצלילים ומקצבים שונים, נתרגל טכניקות מדיטציה שקטות ואקטיביות, נבצע טקסים שאמניים שיסיעו לנו ליצור את המרחב לריפוי הגוף והמיינד שלנו ואת המרחב לשיתוף.

"הסדנה היא בעצם הזמנה למסע בן שלושה ימים של איפשור. פשוט לאפשר לכל אישה לחגוג את עצמה וליהנות מזה. לאפשר לכל אחת להיות פתוחה ונכונה לגלות ולפגוש את האישה שבפנים, בדרך חדשה ומודעת.
קישורים נוספים
הסדנה תתקיים בתאריכים  24-26 בנובמבר. במלון נווה-שלום (ליד לטרון, כ-35 דק' נסיעה מת"א)
פרטים נוספים ניתן לפנות לקבל מאסטה וסורנגה בטלפון : 03-6314855 או ב
מייל.

לאתר הבית של
אסטה וסורנגה
חדשות
פותחים ראש
מדיטציה
בודהיזם
אומנות לחימה
הספרייה
אסטרולוגיה
  מדד הגולשים
תשתחרר, בנאדם
                  40.86%
אני הוא זה
                  9.68%
האיש שפתח את הדלת
                  5.38%
עוד...

פותחים ראש
אימה ופחד: כך המוח מונע מאיתנו לעשות מדיטציה  
האל שבאל.אס.די  
על תפיסת הזמן של ספר ויקרא: פרשת שבוע