ראשי > ניו אייג' > חדשות > כתבה
בארכיון האתר
בבשר כבשים נמצא פרוטאין מסוכן
אך עם זאת סיכויי ההעברה לבני אדם נמוכים מאוד, מרגיעים החוקרים
לכתבה הקודמת דפדף בניו אייג' לכתבה הבאה
מעריב NRG
25/5/2004 9:58
 
סוג מסוים של פרוטאין (Prions), שנחשב כד כה כגורם למחלות מוח, נמצא בשריר כבשים, כך בישרו אמש מדענים במאמר שפורסם ב"ניו יורק טיימס". מדובר בחדשה מרעישה מאחר ומדובר בבשר שהרבה מאוד אנשים נוהגים לאכול בכל רחבי העולם. אך נראה ששמחתם של ארגוני הצמחונים וזכויות בעלי החיים בעולם מוקדמת מדי. "בשר צאן אינו יכול לגרום נזק מיידי וממשי לבני אדם", ממהרים המדענים להדגיש. "סיכון העברת הפרוטאין המסוכן הוא מאוד מאוד קטן", מרגיע אוליבייה אנדראולטי, מבית הספר הווטרינרי בטולוז שבצרפת. חוקר אחר מדגיש כי בניסויים שבהם הוזרק לבעלי חיים הפרוטאין, הנחשב למעורר מחלות מוח, לא נצפו מחלות. "לכן", אומר ד"ר פול בראון, מומחה לחקר הפרוטאין הספציפי הזה, הסיכויים שהפרוטאין יועבר לבני אדם דרך אכילה הוא אפילו נמוך עוד יותר, מאחר והוא יתערבב במיצי העיכול. עם זאת, אף אחד מהחוקרים אינו יכול להתעלם מהעובדה שאותו פרוטאין נמצא בגופם של אנשים שלקו במחלות שיתוק שונות.

חדשות
פותחים ראש
מדיטציה
בודהיזם
אומנות לחימה
הספרייה
אסטרולוגיה
  מדד הגולשים
תשתחרר, בנאדם
                  40.86%
אני הוא זה
                  9.68%
האיש שפתח את הדלת
                  5.38%
עוד...

חדשות
מנהיג כת בילה עם בתולות עירומות ונעצר  
האם חבויים מסרים קבליים בקפלה הסיסטינית?  
פסטיבל הקולנוע הרוחני בסינמטק ת"א  
עוד...