הבינה המלאכותית בדרך להפוך לבינה אנושית
תוכנת מחשבים שפותחה בחברה ישראלית, יודעת ללמוד לבד את העולם כשם שהמוח האנושי עושה זאת
טכנולוגיה שפותחה בישראל מאפשרת למחשבים ללמוד באופן עצמאי על העולם סביבם ללא עזרת אדם, וללמד מחשבים אחרים את התובנות שהשיגה. לא מדובר במדע בדיוני אלא במדעי המוח. חברת קורטיקה הישראלית פרצה למוח חי בניסוי בטכניון והעתיקה את פעילות הנוירונים במוח לתוכנה.הטכנולוגיה החדישה נקראת "בינה מלאכותית אוטונומית" ומאפשרת למחשבים ללמוד ללא השגחת בני אדם, בניגוד לבינה מלאכותית רגילה הפועלת על בסיס מידע שאדם הזין לתוכנה. הפריצה למוח שיקפה למתכנתים כיצד המוח עובד עם מידע חזותי, כדי שיעניקו גם למחשבים את היכולת להבין את העולם על בסיס מידע חזותי באופן בלתי מוגבל, כפי שאנו בני האדם עושים מלידה בעזרת מוחנו.

יחשבו לבד? הרובוטית סופיה
צילום: AFP
לדברי יגאל רייחלגאוז, מנכ"ל החברה: "אפשר להשוות את פעילות התוכנה ליילודים המתבוננים בסביבה ומתחילים להבין מושגים מהעולם. כך הטכנולוגיה שלנו יכולה לעבוד עם נתונים שבלתי מובנים למחשב והוא לא הוכן לקלוט אותם או להתייחס אליהם. בדיוק כמו במוחו של ילד הנחשף לדברים חדשים ביותר ולומד אותם תוך כדי תנועה. איסוף המידע מאפשר לתוכנה לבנות עם הזמן יכולת הבנה מורכבת לעולם סביבה, כך המערכת נהנית מלמידה ללא פיקוח באופן בלתי מוגבל בדומה לתהליך המתרחש אצל בני האדם באופן אוטומטי וטבעי".
לדברי קרינה אודינייב, סמנכ"ל בחברה ומייסדת שותפה: "שילוב הטכנולוגיה ברכבים מאפשר להם ללמוד נהיגה לבד תוך כדי תנועה כפי שאדם לומד את הכביש. כך שבנוסף לזיהוי אובייקטים הניצבים מול הרכב המערכת מזהה את התנהגותם. נניח, אם כדור קפץ לכביש, המערכת יודעת שלא מדובר בכדור בלבד, סביר שיגיח אחריו אדם ויש להתכונן לבלימה.

רובוט המסייע לנוסעים בשדה התעופה בקוריאה
צילום: AP
כפי שאנשים צוברים ניסיון של הכרות עם הכביש תוך כדי נהיגה. מאחר והתוכנה לומדת לבדה על התנהלות הסביבה בזמן אמת היא לא צריכה להמתין לעדכון תוכנה תקופתי כדי לשפר את יכולותיה. טכנולוגיה זו נחוצה לעשרות השנים שבהן העולם יעבור מנהיגה ידנית לאוטונומיות מלאה ומחשבים יצטרכו להתמודד עם אנשים שמבצעים פעולות לא צפויות על הכביש".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg