"חלף מעל ישראל": נתונים ראשונים מהלוויינים

לוויין ונוס העביר תשדורת ראשונה ותקינה. מנכ"ל התעשייה האווירית: "מברך על טכנולוגיה פורצת דרך. אנו מקווים שממשלת ישראל תדע לשמר את העשייה הישראלית בנושא. זה הזמן לקבל החלטה מיידית"

אסף גולן ויוחאי עופר | 2/8/2017 12:02
תגיות: טכנולוגיה,חלל,תעשייה אווירית
 


תמונות ראשונות: לוויין ונוס, פרוייקט של סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע, חלף כעת (ד') מעל ישראל והעביר תשדורת ראשונה. מערכות הלוויין תקינות, כך נמסר מהתעשייה האווירית.
 
יוסי וייס, מנכ"ל התעשייה האווירית מסר מגיאנה הצרפתית: "עם קבלת הנתונים הראשונים מ'ונוס' ו- OPTSAT3000 אני מברך את שותפינו על שיתוף פעולה יוצא דופן בין המדינות שהוביל להישגים טכנולוגים פורצי דרך. התעשייה האווירית תמשיך להוביל את תחום לווינות התצפית עבור מדינת ישראל, עם פרויקטים רבים נוספים בתהליך. אנו מקווים שממשלת ישראל תדע לשמר את העשייה הישראלית גם בתחום לווייני התקשורת. זה הזמן לקבל החלטה מיידית בנושא זה".
 
צילום: אריאנספייס
שיגור הלוויין צילום: אריאנספייס

שתיים ממערכות הצילום המתקדמות של אלביט מערכות בע"מ, "יופיטר ו"ונוס", שוגרו הבוקר לחלל. מצלמת החלל "יופיטר" שוגרה עבור משרד הביטחון האיטלקי, על גבי הלוויין OPTSAT 3000 של התעשייה האווירית, והמצלמה המולטי-ספקטרלית "ונוס", שוגרה על גבי הלוויין הישראלי-צרפתי "ונוס". שני הלוויינים שוגרו על גבי רקטת Arianespace Vega מגינאה הצרפתית.

מצלמת החלל המתקדמת "יופיטר" מספקת רזולוציה מרחבית של 0.5 מטר מגובה של 600 ק"מ, ומיועדת להתקנה על מיקרו ולוויינים. כמו כן, המצלמה בעלת המשקל הקל הינה בעלת יכולת צילום פנכרומטית ברזולוציה גבוהה מאוד ואפשרות להוספת ערוץ מולטי ספקטרלי. "יופיטר" מיועדת למגוון יישומים צבאיים ואזרחיים, כולל תצפית ומודיעין צבאי, חקירת יעדים בעלי ערך גבוה, הגדרת אובייקטים קטנים ומבודדים והתמצאות סביבתית. היישומים האזרחיים כוללים משימות בתחום ביטחון הפנים, תכנון ופעולות בחירום, ניטור סביבתי והדמאת תשתיות.
  
צילום: מאתר אריאנספייס
רגע השיגור של משגר וגה עם הלווינים מתוצרת התעשייה האווירית- צילום: מאתר אריאנספייס

מערכת ההדמאה "ונוס" היא מצלמת חלל מתקדמת בעלת 12 פסים ספקטרליים, המספקת רזולוציה מרחבית של 5.3 מטר מגובה של 720 ק"מ. המערכת פותחה בשיתוף French Centre National d' Etudes Spatiales (CNES), סוכנות החלל הישראלית (ISA), והתעשייה האווירית. "ונוס" היא בעלת יכולות צילום גבוהות שלא היו קיימות עד כה, ומתאימה למגוון רב של יישומים בהיקפים גלובליים, כולל בתחומי החקלאות, הידלדלות יערות וצמחיה, מדבור, זיהום אוויר, זיהוי אפר וולקני והתייבשות של מאגרי מים, כמו גם דליפות נפט וזיהום ימים ואגמים. ל"ונוס" תפקיד חיוני בהתוויית קווים מנחים עבור ניסויים מדעיים עתידיים ומשימות צילום מהחלל.


היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים

עוד ב''חלל ופיזיקה''