נמצאה שיטה מדעית לסחוט את בקבוק הקטשופ
נוהגים לתת מכות לבקבוקי הקטשופ, ללחוץ חזק על בקבוקי חרדל או למעוך אריזות של משחות שיניים? למכון MIT יש בשורה משמחת: נמצאה שיטה להוציא את כל החומר מהבקבוקים, בלי להתאמץ. החיסכון: 757 מיליון ליטרים של מזון בשנה
אוהבים קטשופ? מוסיפים אותו לאצבעות לוהטות של צ'יפס, להמבורגרים ולשניצלים? מתוסכלים מכך שכמות מסוימת נותרת בבקבוק או באריזת האלומיניום שמוגשות לכם במסעדת המזון המהיר? הידיעה הזו היא בשבילכם. כיום אנו רגילים לנער חזק את הבקבוק, ללחוץ בעוצמה ובעיקר לכעוס על חברות הקטשופ בגלל סוף הרוטב שנתקע בבקבוק. כעת הקושי עומד להסתיים באופן שנוכל לנצל את הקטשופ עד הטיפה האחרונה.
נקניקיות גרמניות ואמבטיית קטשופ
צילום: שאטרסטוק
מהנדס מהמכון הטכנולוגי MIT ייצר חומר מיוחד שמאפשר להחליק את הקטשופ בצורה כזו ששום טיפה לא נותרת בבקבוק. לדברי הממציא, פרופסור קריפה וראנסי, "בכל שנה נזרקים לפח 200 מיליון גלונים (757 מיליון ליטרים בקירוב) של שאריות קטשופ וחומרים אחרים שמגיעים אלינו בבקבוקי מאכל. בנוסף, גם כ-40 מיליארד חבילות המאחסנות חומרים כשחלקן מלאות. לכן מבחינה זו יצירת מנגנון שיאפשר ליציאת כל הטיפות תביא לחיסכון משמעותי ולהקטנת הפסולת שנזרקת לסביבה. זו אחת הסיבות שדחפה אותנו לפתח את הטכנולוגיה החדשה שלנו".
הפיתוח החדש נוצר על ידי יצירת שלושה שלבים בבקבוק או באריזת הקטשופ. השכבה הראשונה היא מחוספסת, ועליה נמרחת שכבה דקה וחלקה מאוד, ואז מוסיפים נוזל מאכל ייחודי שממלא את הפינות ועוטף את החומר מכל כיוון. באופן זה הקטשופ מרחף בתוך הבקבוק או החבילה ומוצא מהבקבוק באופן שלם, בלי לפספס אפילו טיפה. "היתרון של הפיתוח שלנו הוא בכך שלא הוספנו חומר כימי, אלא חומר מאכל שמסובב את הקטשופ. זה היתרון המרכזי והכי מגניב של הפיתוח", אומר ד"ר דוד סמית, שהשתתף בפיתוח ההמצאה.
ב-MIT מציינים כי הבעיה הזו, של שאריות חומר, אינה ייחודית לקטשופ אלא גם למשחות שיניים ולחומרי מאכל אחרים שמגיעים בבקבוקים ובשפופרות. במכון מציינים בהומור כי "אנשים רבים עלולים להצטער על הפולחן היומי שלהם של המכות על בקבוקי הקטשופ, אבל בכל מקרה יש עוד מספר שנים עד שההמצאה תצא לפועל, כך שלמי שרגיל לתת מכות לבקבוקים יש עוד כמה שנים של הנאה".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg