דובדבן, קיווי וגם דלעת: תרופות סבתא שעובדות

"תרופות סבתא", כשמן כן הן, נדמות לנו לפעמים כמיושנות ולא תמיד יעילות. אבל מחקרים מראים שכדאי להקשיב למה שיש לרפואה העממית להציע, כי לפעמים היא יכולה ממש לעזור. קבלו כמה המלצות שאספנו עבורכם

אסף גולן | 22/8/2016 11:26
תגיות: רפואה, תרופות סבתא, חיידקים, דבש, ג'ינג'ר, שעועית, דובדבנים, זרעי דלעת, שקדים, קיווי,
רפואה עממית ותרופות סבתא הן תופעה כלל עולמית שמוכרת בכל מקום, אבל התקדמות הטכנולוגיה וחקר הרפואה, הביאה אותנו לחשוב שמדובר לעתים באמונות עממיות טפלות או בטיפים לא יעילים. אבל ההסתייגות המדעית משמירת שום מתחת למיטה או גרגור וודקה כנגד דלקת גרון, לא תמיד מתבררת כנכונה, וגם מחקרים מדעיים יוכלו להוכיח לנו את העובדה הזו. אז אספנו מספר תרופות עממיות שנמצא קשר ממשי בין השימוש בהן לריפוי אמיתי. כמובן, אין להסתמך על המלצות אלה במקרים של מחלות אמיתיות, אלא לפנות לרופא.

- כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
ממצאים מטרידים בנוגע למותו של פרינס
איראן בביקורת חריגה על רוסיה: "לא מתחשבת בנו"

 
צילום: יחצ משען
יש תרופות סבתא שכן עובדות צילום: יחצ משען

דבש למחלות גרון

המנהג העממי לצריכת דבש במקרה של גירוי ודלקות בגרון מתברר כמשהו שיש בו ממש, וזאת על רקע התכונות האנטיבקטריאליות ונוגדות החמצון שקיימות במאכל הזה. בהקשר לכך, דבש שנוצר מפרחי כוסמת או מפרחי עץ Manuka המצוי באוסטרליה וניו זילנד, הוא ככל הנראה סוג הדבש החזק ביותר מבחינת התכונות הרפואיות שלו. עוד נמצא כי צורת הצריכה הטובה ביותר לדבש היא ערבוב של שתי כפיות בתה צמחים או במים חמים, כשאת התערובת לוגמים בכל שעתיים.

 

שאטרסטוק
הדבש היעיל ביותר נמצא באוסטרליה וניו זילנד שאטרסטוק

ג'ינג'ר לכאבי שרירים

מחקר שפורסם ב-Journal of Pain מצא כי נבדקים שעסקו בהרמת משקולות וצרכו את שורש הג'ינג'ר על בסיס יומי, חוו הרבה פחות כאבי שרירים מנבדקים שלא צרכו את השורש. נמצא שצריכת שני גרם ליום (שתי כפיות) שהובילה לירידה בכאב. בדיקה של החומרים המצויים בשורש גילתה שהוא מכיל חומר נוגד דלקות שרירים, המצוי גם בתרופות כמו איבופרופן.

 

יח''צ
מכיל חומר שנמצא גם בתרופות נגד כאבי שרירים. ג'ינג'ר יח''צ

קיווי כתרופת הרדמה

מחקר שנערך על ידי חוקרים מאוניברסיטה בטיון, מצא שנשים שאכלו שני פירות קיווי שעה השינה, נרדמו מהר יותר ואף חוו שינה טובה יותר. ההפרש עמד על 14 דקות של הירדמות מהירה יותר. לדברי החוקרים, הסיבה נובעת מחומר הנמצא ברקמה הירוקה של הפרי, אשר מעודד הפקה של סרוטונין בגוף, וזה בתורו מסייע לגוף להיכנס טוב יותר למצב שינה. 

 

צילום מסך: מתוך הסרטון
מעודד הפקת סרוטונין שמסייע לשינה. קיווי צילום מסך: מתוך הסרטון

זרעי דלעת כנגד מגרנה

זרעי דלעת עשירים מאד במגנזיום. לכן, לסובלים ממיגרנות כדאי מאד לצרוך חופן זרעים כל יום. על פי המחקר, מיגרנה נובעת מהצרת כלי הדם במוח, שנובעת בין השאר ממחסור במגנזיום. רבע כוס של זרעים ירוקים תעזור לבלימת התופעה, ומחקרים מראים כי מי שצורך את הזרעים האלו, אכן חווה פחות התקפי מיגרנה.

 

צילום: ראובן קסטרו סגנון: אוריה גבע
פרי בריא ויצירתי. דלעת אפויה עם מרווה צילום: ראובן קסטרו סגנון: אוריה גבע

שקדים נגד כאבי מחזור

מחקר שפורסם בכתב העת האמריקני לתזונה רפואית, חושף כי נשים שצרכו ריבופלאבין ממקורות מזון טבעיים כמו שקדים, חשופות בכ-35 אחוז פחות לתסמונות קדם וסתית, התכווצויות וכאבים נוספים הקשורים למחזור. ההשפעה הזו מושגת באמצעות צריכה של כ-30 שקדים בכל יום, כיון שיש בהם את כל האספקה היומית של החומר הרפואי המדובר.

 

יחצ
30 שקדים בכל יום! יחצ



דובדבנים לאיפוס השעון הביולוגי

חזרתם מחו"ל וסובלים מג'ט לג? קחו דובדבנים חמוצים טבעיים. בדובדבן יש כמות גדולה של מלוטנין - הורמון השינה האנושי. צריכה מוגברת של הפרי תסייע לאפס את השעון הביולוגי, ותאפשר לגוף להיכנס שוב לשגרת שינה אחרי הפרעה דרמטית. הכמות הדרושה היא כוס מיץ דובדבנים לקראת הערב. 
 

שאטרסטוק
טובים לג'ט לג ולתיקון השעון הביולוגי. דובדבנים שאטרסטוק


שעועית כנגד צרבת

סובלים מצרבת? מריפלוקס? מומלץ לצרוך תזונה מרובת סיבים, ובעיקר שעועית. מחקרים מלמדים כי מי שמוסיף להרגלי האוכל שלו מזונות עתירי סיבים כמו שעועית, סובלים 20 אחוזים פחות מהתקפי צרבת וריפלוקס. אז מי אמר ששעועית גורמת רק לגזים?

 

צילום: דן פרץ
לא רק גורמת לגזים. שעועית צילום: דן פרץ


היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים