אפליקציית Do Good תקשר בין מסעדות לארגוני צדקה
אפליקציה חדשה תאפשר ניצול טוב יותר של שאריות ממסעדות ואולמות אירועים ותקשר אותם ישירות לעמותות שמצויות קרוב אליהם. האפליקציה גם תארגן את ההסעה של האוכל
השבוע הושקה בישראל אפליקציה חברתית חדשהשתאפשר לשים סוף להשמדת מאות קילוגרמים של מזון איכותי ובטיחותי מדי יום שנותר במסעדות, בחנויות לממכר מזון, באולמות אירועים ובבסיסי צה"ל.- כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
על פי הדו"ח הלאומי לאובדן והצלת מזון שפורסם בתחילת השנה עולה ההערכה כי 2.5 מיליון טונות של מזון שהם כ-35% מהיקף הייצור המקומי נזרקים לפח כל שנה. ארגונים שונים פועלים ועושים עבודת קודש בנושא, ושיתוף פעולה פורה קיים עם צה"ל במסגרתו עודפי מזון מועברים יום יום לאלפי משפחות.

Do Good
צילום מסך
ואולם, לתורמים פרטיים ובעלי מסעדות, לא תמיד מוצאים נמען שזמין לקבל את תרומתם או שאין בידם היכולת לוגיסטית להעביר את המזון. אפליקציית Do Good תקשר ביעילות ובמהירות בין תורמים פרטיים מבתי אוכל ומסעדות לבין העמותה הקרובה אליהם גיאוגרפית בצורה יעילה, ואף תציע אפשרות לאיסוף ושליחות.
האפליקציה החדשה תשנה את פני העשייה החברתית בישראל ותרתום תורמים חדשים לשורותיה. היא זמינה להורדה ב'אפ-סטור' וכבר יש בה תנועה ערה של עמותות, בעלי עסקים ובעיקר מסעדות מכל רחבי הארץ.
את האפליקציה הגו ויזמו בר זייברט, התעסקת בשיווק סלולארי ואפליקציות; אפי שטינקריץ, טייס משוחרר שמתעסק בקשרי חוץ; רום מגן, סטודנט לפוליטיקה וגיאוגרפיה באונ' בן-גוריון, פעיל חברתי ויזם מנוסה שזו היזמות הטכנולוגית הראשונה שלו. שלושתם בוגרי התכנית ליזמות חברתית שמפעיל ארגון "PresenTense" בישראל.
מדובר בארגון שמקים מאיצי יזמות בכל רחבי הארץ, התומך ביזמים מקומיים ונותנים להם כלים וליווי מקצועי מתוך שאיפה לחזק את הכלכלה המקומית, להעשיר את חיי הקהילה ולסייע בפתרון סוגיות מרכזיות בחברה הישראלית. הארגון מציע סדנאות והרצאות לפיתוח אקו-סיסטם ליזמות, ייעוץ עסקי וכד'. בשנים האחרונות, השיק הארגון מעל 450 מיזמים חברתיים ועסקיים בארץ ובעולם.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg