תערוכה חדשה חוקרת איך אוכלים רגש?
תערוכה של המסלול לניהול עיצוב בתואר השני בבצלאל, מבקשת לטפל בתפקידים שממלא האוכל בחיינו. המוצגים בתערוכה הנם לאכילה. התערוכה לא כשרה
מהם הערכים התזונתיים של רוגע? איך מבשלים חדות? ומהו אופן ההכנה של חוסן? התערוכה "פונקציה של ביס", שנפתחת היום בבית הנסן – המרכז לעיצוב, מדיה וטכנולוגיה בירושלים. מבקשת לטפל בתפקידים שממלא האוכל – מעבר לצורך להשביע רעב. "פונקציה של ביס" היא תערוכה אכילה, החוקרת את גבולות ה“Functional Food” . בתערוכה יוצגו "ביסים" המייצגים פונקציה של רגש או צורך.
צילום מהתערוכה
נמרוד גנישר
מוצגים אכילים אלו והתהליך שהוביל אליהם משקפים את היתרונות שהעיצוב מאפשר בשילוב בין תכונות המזון והשפעתו על הגוף, אומנות הבישול והטיפול ברכיבים, וביצירת אפשרויות שימוש ותפיסה חדשות בנושא אוכל ואכילה. בלב תהליך הפיתוח של הפרויקט, אשר החל בהאקתון משותף והמשיך ביעוץ עם המדענים, ניצב המונח WELL-BEING. עשרת הצוותים פעלו במטרה לאפשר גישה וביטוי לפונקציות, בהן התבקשו להתמקד דרך "ביס": נחמה, אנרגיה, אומץ, רגישות, חוסן, תשוקה, שמחה, חדות, רעננות, רוגע. בין הפרמטרים בהם התמקדו בחקירה ובתוצרים, נמצאים הקשר בין אופן השפעת הרכיבים על הגוף, תפיסת טעם, ריח, צבע, מרקם וחווית אכילה.

צילום מהתערוכה
נמרוד גנישר
- כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
אלעד פרסוב ראש מסלול ניהול עיצוב: "שדה ניהול העיצוב והחדשנות עוסק בזיהוי ופיתוח של יצירתיות ככלי ליצירה מתמשכת של ערך. בתערוכה זו אנו חושפים את התהליכים שהובילו ליצירת "הביסים", ודרכם בוחנים אסטרטגיה לעידוד היצירתיות בתחום המזון מטרת השיתוף הבינתחומי היא לבחון ולהרחיב את משמעות האוכל כפונקציה אנושית ומקיימת, תוך שימוש במתודות ניהול עיצוב וחדשנות, ליצירת קטגוריות חדשות לפעולה, והקשרים בעלי תועלת למשתמש ולתעשייה".

צילום מהתערוכה
נמרוד גנישר
לירון צנחני, בוגרת המסלול ואוצרת התערוכה: "המטרה הייתה לבחון איך עיצוב מזון יכול לגרום לאנשים להסתכל על אוכל בדרך אחרת, ולהרחיב את התודעה של המשתמש והתעשייה בנוגע למזון. דרך חשיבה עיצובית ואפיון תהליכי עיצוב בנינו פלטפורמה שמעצימה יצירתיות ומנגישה את משמעות המזון והדרכים השונות שבהן הוא משתלב בסדר היום ופוגש את הגוף".

צילום מהתערוכה
נמרוד גנישר
התערוכה נוצרה ממחקר ויצירה משותפת של מעצבי המוצר עזרי טרזי, חיים פרנס, גלית שבו, עמית פרבר, לירון צנחני, דניאל נחמיאס, סטודנטים ובוגרים מהתכנית לתואר שני בניהול עיצוב וחדשנות בבצלאל, ושפים מובילים: יובל בן נריה, רועי סופר, רואי גרשון, אייל לביא, אנה שפירו, אביבית פריאל, אבנר ניב, אריאל לייזגולד, דוד סדי, מיכאל כץ, מיכל בוטון. הצוותים שילבו בתהליך יעוץ עם מדעני מזון מהפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה באוניברסיטה העברית בראשות פרופ' מאשה ניב, יחד עם פרופ' רם רייפן, פרופ' עידו ברסלבסקי, פרופ' עמוס נוסינוביץ', גב' גליה צוקרמן, ד"ר שמרית בר אל ואחרים. התערוכה נערכת בחסות: קבוצת שטראוס, אבן קיסר, יקב רמת הגולן.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg