הדרך להישמר ממחלות חורף בגיל המבוגר
עונת החורף, הופכת את כולנו פגיעים למחלות. בקופות החולים התורים משתרכים ומחלקות האשפוז בבתי החולים עמוסות. אחת האוכלוסיות הרגישות לתחלואה בחורף היא אוכלוסיית הגיל המבוגר. אלה גולנד, אחות וסמנכ"לית תחום סיעוד ופרא רפואה ברשת "בית בלב", מונה כמה נקודות חשובות להתייחסות
כמדי שנה, עונת החורף, הופכת את כולנו פגיעים למחלות חורף, החל מהקלות ביניהן כמו הצטננות ושפעת קלה ועד סיבוכים של דלקות ריאות, הפרעות נשימה, פגיעות קור ועוד. בקופות החולים התורים משתרכים ומחלקות האשפוז בבתי החולים עמוסות.אחת האוכלוסיות הרגישות יותר לתחלואה בחורף היא אוכלוסיית הגיל המבוגר. מערכת החיסון שלהם פגיעה וחלשה יותר, מה שגורם להצטננויות, דלקות אוזניים, דלקות גרון ומחלת השפעת שלעיתים מתדרדרת לדלקות קשות, יותר כגון ברונכיטיס, דלקת ריאות וכד'.

חורף
צילום: שאטרסטוק
להלן מספר עצות למבוגרים ולבני משפחותיהם בנוגע למחלות וקשיים אלו:
מומלץ להגיע לקופת החולים ולהתחסן נגד שפעת. לא מעט מחקרים כבר הוכיחו כי החיסון יפחית את הסיכון לחלות בשפעת ואף יסייע למנוע סיבוכי המחלה, כגון: דלקת ריאות, ברונכיטיס, דלקות גרון חריפות ועוד.
שמרו על היגיינה בכל מקום אליו אתם מגיעים, במיוחד במקומות ציבוריים.
הירידה הדרסטית בטמפרטורות עלולה לגרום להיפותרמיה ולפגיעה במפרקים - לבשו בגדים חמים ולא מסורבלים, רצוי בכמה שכבות, ודאגו לחמם את הבית בדרך הבטוחה ביותר תוך שמירה על כללי זהירות ובטיחות.
ידוע כי מבוגרים רבים נוטים לוותר על חימום נכון של הבית מהחשש לתשלומי חשמל גבוהים, אל תוותרו על חימום הבית ותרו על דברים אחרים, הקפידו על טמפרטורת בית בין 20-25 מעלות צלזיוס. היזהרו מאמצעי חימום 'זוללי' חמצן כתנורי גז. מומלץ לשלב מכשיר אדים שכן האוויר החם עלול לגרום להתייבשות ודאגו להשאיר פתחי אוורור.
הקפידו על תזונה בריאה ונכונה. כאשר הטמפרטורה בחוץ יורדת חשוב לשמור על טמפרטורת גוף תקינה - הרבו בשתייה חמה, דאגו לארוחות חמות על בסיס יום יומי. הקפידו גם על שתיית מים – פעמים רבות בגלל הקור, לא חשים בצימאון, אך חשוב לשתות לפחות 8 כוסות מים ביום.
הימנעו עד כמה שאפשר משתייה המכילה קפאין שכן הוא מעלה את הסיכון להיפותרמיה.
- כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
מומלץ לשמור על פעילות גופנית קבועה, כל אחד ברמה ובאופן להם הוא מסוגל. גם בימים הגשומים או הקרים כשאתם נמצאים בבית, השתדלו לנוע בבית מחדר לחדר ולא להישאר שעות רבות בכורסא או במיטה. תנועה קבועה תשפר את מחזור הדם, תחמם את הגוף ותתרום לתחושת החיוניות.

זקנה
צילום ארכיון: יוסי אלוני
מבוגרים רבים נוטים להסתגר ימים ארוכים בבית בגלל הקור או החשש להחליק וליפול, בשל הסרבול שנוצר בגלל מזג האוויר. הדבר עלול להוביל לירידה במצב הרוח ואף לדיכאון. לכן בימים בהם השמש יוצאת צאו לטייל גם אם רק בסביבה הקרובה לביתכם, השמש תחמם אתכם פיזית ונפשית. הקפידו לשמור על פעילות משמעותית קבועה במרכזי יום, מועדונים, מתנס"ים ועד לפעילות התנדבותית.
חשוב שבני המשפחה והחברים יבחנו ברגישות יתר את מצבם של המבוגרים במשפחה. אם חל שינוי במצב נפשי המתבטא בהתנהגות אדישה, רגזנות יתר, נדודי שינה, שינוי בתאבון, מומלץ לפנות לרופא המשפחה או הגריאטר, שכן סימנים אלה עשויים להעיד על מחלת חורף.
היזהרו מנפילות בבית – שימוש נרחב במכשירי חשמל עלול ליצור מכשולים בחדרי הבית, כמו גם פרישה של שטיחים. על כן רצוי לדאוג להנגיש את הסביבה הביתית בדרך שתמנע את הסיכון לנפילה. אם בחרתם לצאת מהבית היזהרו משלוליות הגשם, מדרכים רטובות וחלקות ובירידה מהמדרכה לכביש.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg