קבלו כמה טיפים לבטיחות בפייסבוק

לכבוד שבוע הבטיחות באינטרנט ויום האינטרנט הבטוח המצוין היום בכל העולם, ראש תחום הבטיחות בפייסבוק העולמית אנטיגונה דייויס, מציעה מספר טיפים להורים ולבני נוער לבטיחות ברשת

אסף גולן | 9/2/2016 13:26
טיפים עבור הורים
היצמדו למה שעובד – באופן כללי, ניתן ליישם את גישתכם להורות גם לפעילות של ילדכם ברשת. אם למשל הילדים מגיבים היטב להסכמים במו"מ, נסחו חוזה וחתמו עליו יחד.

דוגמא אישית - האמרה הידועה לפיה ילדיכם "יעשו כפי שאתם עושים ולא כפי שאתם אומרים" נכונה גם להתנהלות ברשת – נסו להוות מודל לחיקוי. אם הגבלתם את ילדיכם לשימוש באינטרנט או ברשתות חברתיות (למשל, לא להתכתב אחרי 10 בלילה), יישום של הגבלה זו על עצמכם עושה את כל ההבדל.

הגדירו נורמות בשלב מוקדם – הנתונים מראים שהורים צריכים לקיים אינטראקציה עם ילדיהם ברשת ברגע שהם מתחברים לרשתות חברתיות, בין אם זה להתחבר אליהם בפייסבוק או לעקוב אחריהם באינסטגרם ברגע שהם פותחים חשבון. ככל שעובר הזמן זה הופך למסובך יותר.

 
צילום: שאטרסטוק
אלימות ברשת צילום: שאטרסטוק


נצלו הזדמנויות – ישנן נקודות זמן אשר טבעי לקיים בהן את השיחות הללו: כאשר מקבלים את הטלפון הנייד הראשון (זמן טוב להגדיר כללים לשימוש), כאשר הם מגיעים לגיל 13 ויכולים להצטרף לפייסבוק, אינסטגרם או רשת חברתית אחרת.

בקשו מהילדים ללמד אתכם – אתם לא באינסטגרם? מעוניינים להוריד אפליקציית מוזיקה חדשה? אם ילדכם כבר מכירים את השירותים הללו, הם יכולים להוות מורים נהדרים עבורכם. השיחה עשויה להוות הזדמנות לדבר על נושאים של בטיחות, פרטיות וביטחון. ילדיכם יעריכו את ההזדמנות שיש להם ללמד אתכם משהו חדש.
העיקרון הכי חשוב להורים הוא לקיים דו שיח עם הילדים.


- כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

טיפים לבני נוער
חישבו לפני שאתם מפרסמים – לעיתים קל מאוד לכתוב או לעשות משהו שנראה לנו מצחיק באותו הרגע. אבל זכרו, מה שאתם אומרים יכול לפגוע במישהו, או להשליך בחזרה עליכם.

זה מאוד עוזר לשאול את עצמכם כמה שאלות לפני שאתם מפרסמים משהו: האם זה האופן שבו אני רוצה שאנשים יראו אותי? האם אחרים יוכלו להשתמש בזה בכדי לפגוע בי או בשמי הטוב? האם זה יכעיס אותי אם הם ישתפו זאת עם אנשים נוספים? מה הדבר הכי גרוע שיכול לקרות אם אפרסם את זה? מובן שכולנו טועים לעיתים, ואם נקלעתם לסיטואציה בה אתם מתחרטים על משהו שאמרתם או עשיתם, לעולם לא מאוחר מדי להתנצל.

דעו עם מי אתם מתקשרים – בפייסבוק, בכל פעם שאתם משתפים משהו – פוסט, תמונה או קישור – אתם יכולים לבחור בדיוק מי ייחשף לתוכן. אתם גם בוחרים מי יהיה חבר שלכם בפייסבוק בדיוק מאותה הסיבה, חשוב לאשר חברות רק מאנשים שאתם מכירים. אם אתם מקבלים הודעות או פוסטים פוגעניים בעמוד שלכם, יש פתרונות. על פי חומרת המקרה, אתם יכולים פשוט להתעלם, לבקש מאותו אדם להפסיק, לבטל את החברות או לחסום אותם, או לספר לאדם מבוגר – הורה, מורה או מישהו שאתם סומכים עליו. לכולנו מגיע שיתייחסו אלינו בכבוד.

עזרו לאחרים ודווחו – בפייסבוק, תמיד אפשר לדווח על תוכן פוגעני – בין אם זה בעמוד שלכם או של מישהו אחר. כל מי שנרשם לפייסבוק מסכים לפעול על פי הסטנדרטים הקהילתיים שלנו, המגדירים אלו תכנים מותרים ואלו אסורים. למשל, דברי שנאה, אלימות גרפית והטרדה אסורים בפייסבוק ואנו מסירים תכנים כאלו כאשר הם מדווחים לנו. ניתן לדווח גם על עמודים, קבוצות, אירועים וכן פרופילים מזויפים או מתחזים. (זכרו שתהליך הדיווח הוא חסוי, ואיש לא ידע שאתם דיווחתם).

זוהי רק רשימה ראשונית. פייסבוק היא קהילה, אך קהילה מתנהלת כראוי רק כאשר יש כללים ומשאבים בכדי להבטיח שאנשים ירגישו בטוחים. זו הסיבה שאנחנו מספקים לקהילה בפייסבוק את הכלים הנדרשים לכך. אולם קהילה זקוקה גם לאחריות ואכפתיות מצד חבריה. קחו את הזמן בחודש הקרוב לחשוב על דרכים בהם תהיו שכנים טובים יותר בפייסבוק.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים