שיטה לזיהוי נוזקות שפותחה בבן גוריון זכתה לפרס
הדוקטורנט ניר נסים מהאוניברסיטה זכה בפרס המאמר המצטיין בכנס הבינלאומי לבינה מלאכותית ברפואה, AIME 2015
הדוקטורנט ניר נסים מהמחלקה להנדסת מערכות מידע אוניברסיטת בן-גוריון זכה בפרס המאמר המצטיין לסטודנט בכנס הבינלאומי לבינה מלאכותית ברפואה, AIME 2015 ,שנערך לאחרונה בעיר פאביה (איטליה). במסגרת עבודת הדוקטורט בתחום הגנת הסייבר, פיתח ניר שיטות חדישות ללמידה אקטיבית לזיהוי יעיל של פוגענים (MALWARE), ואת השיטות הוא הללו הצליח ליישם גם בתחום הרפואי של זיהוי מחלות חמורות, תוך שהוא מגיע לתוצאות מרשימות שהלהיבו את חבר השופטים.השיטות שפותחו במסגרת המאמר הזוכה שודרגו לאחרונה על ידי ניר ועמיתיו, והמאמר המשודרג אף הוזמן להיכלל באחד הירחונים המובילים והיוקרתיים בתחום ה-BioMedical Informatics. בנוסף לזכייה במאמר המצטיין בכנס, הוא זכה גם בפרס ובמקום הראשון בהצטיינות מחקרית לשנת 2015, במסגרת המחלקה להנדסת מערכות מידע באוניברסיטת בן- גוריון.

ניר נסים (באמצע), פרופ' יובל שחר ראש המעבדה הביו רפואית באוניברסיטת בן-גוריון (שמאל)
יח''צ
- כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
יצוין כי ניר ניסים מונה לאחרונה לתפקיד ראש מעבדת הפוגענים של מרכז הסייבר באוניברסיטת בן גוריון, בראשותו של פרופ' יובל אלוביץ'. מדובר בתפקיד מאתגר ומעניין שהשפעתו על חקר הסייבר בכלל ובתחום זיהוי פוגענים בפרט, הינה מרחיקת לכת.
המאמר הזוכה נכתב בשיתוף חוקרים נוספים ממחלקתו: ד"ר רוברט מושקוביץ', פרופ' יובל שחר, ופרופ' יובל אלוביץ' (המנחה של ניר ללימודי הדוקטורט) וכן בשיתוף עם שלושה חוקרים מהמחלקה למערכות מידע ביו-רפואיות של אוניברסיטת קולומביה, ניו יורק. מרכז הסייבר של אוניברסיטת בן-גוריון, שהוקם בתמיכה של מטה הסייבר הישראלי, נמצא בתהליך התעצמות ומאפשר לחוקרים, סטודנטים ומומחים שונים מהארץ ומחו"ל להשתלב בפעילות הענפה המתרחשת בו, הן בפרויקטים, מחקרים חדשים ובשיתופי פעולה אקדמיים ותעשייתיים.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg