השגריר הבריטי: ארצי גאה לשתף פעולה עם הטכניון
השגריר ביקר במעבדות הטכניון ואמר כי "מאז הקמתו, לפני יותר ממאה שנה, מהווה הטכניון מופת של פעילות מדעית בישראל ובחו"ל"
שגריר בריטניה בישראל, מר דייוויד קוורי (Quarrey), ביקר בטכניון שעבר כדי להתרשם מהתקדמות המחקרים המשותפים לחוקרי הטכניון ולמדענים מבריטניה במסגרת התכנית הדו-לאומית BIRAX. התכנית מעניקה תמיכה תלת-שנתית לשיתופי פעולה ישראליים-בריטיים, שמטרתם לסייע בטיפול במחלות קשות. לשגריר התלוו וויליאם קליינבאום מהמועצה הבריטית ורונית פראוור, הנספחת המדעית בשגרירות.בפקולטה להנדסה כימית נפגש השגריר עם פרופ' חוסאם חאיק, ראש המעבדה להתקנים מבוססי ננו-חומרים. במסגרת תוכנית BIRAX עורך פרופ' חאיק מחקר משותף יחד עם פרופ' רוג'ר בארקר מאוניברסיטת קיימברידג', במטרה לפתח פלטפורמה לאיבחון פרקינסון על סמך בדיקת נשיפה. זהו יישום של הטכנולוגיה הייחודית שפיתח פרופ' חאיק ("האף האלקטרוני"), טכנולוגיה שכבר נוסתה בהצלחה על שורה של מחלות אחרות ויעילותה הוכחה (במחקר מצומצם) גם באיבחון פרקינסון. לאחר מכן נפגש השגריר עם פרופ' ליאור גפשטיין מהפקולטה לרפואה ע"ש רפפורט בטכניון. יחד עם פרופ' קריס דנינג מאוניברסיטת נוטינגהאם מפתח פרופ' גפשטיין את הדור הבא של קוצבי לב, המבוסס על תאים הנשלטים באמצעות אור.

השגריר במעבדתו של פרופ' חוסאם חאיק. מימין לשמאל : פרופ' חוסאם חאיק, השגריר הבריטי והדוקטורנטית מיטל שגב
ניצן זוהר, דוברות הטכניון
בפרויקט המשותף מפתחים שני החוקרים טכנולוגיה לשיקום הלב אחרי דום לב ודרכים חדשות לגידול תאי לב מתאי גזע. "תוכנית BIRAX מזמנת לנו מחקר רב-מעבדתי, שבו כל אחד מהחוקרים תורם את המומחיות שלו לשיתוף הפעולה," אמר פרופ' גפשטיין. "יחד אנחנו מקווים לשפר את השיטות שלנו כך שנוכל בעתיד להשתיל בלב 'חלקי חילוף', שהם תאי לב שמקורם בתאי העור של החולה". השגריר התרשם מהמפגש עם החוקרים ואמר כי "מאז הקמתו, לפני יותר ממאה שנה, מהווה הטכניון מופת של פעילות מדעית בישראל ובחו"ל.
בריטניה גאה לשתף פעולה עם חוקרי הטכניון בתוכניות כגון BIRAX. שיתופי פעולה כאלה כבר הובילו לתגליות מרשימות, ואנו מעודדים מדענים וסטודנטים נוספים מהטכניון לקשור קשרי מחקר עם עמיתיהם הבריטים".
- כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg