מדריך לצילום מקצועי בסמארטפון

הסמארטפון החליף כבר מזמן את המצלמה הביתית. הנה כמה עצות כיצד לשדרג אותו כך שיוכל לצלם תמונות כמעט מקצועיות

מוצש
אסף בר-שי | 11/10/2014 23:48 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות:
תודו שהופתעתם. הצילום עוצר הנשימה, עם השקיעה וההרים והצבעים והקומפוזיציה  כל הדבר הזה יצא מסמארטפון מן המניין, לא מי שהייתם חושדים בו שיידע להפיק צילום מקצועי. מצד אחד, רוב הסמארטפונים עדיין אינם יודעים להתמודד היטב עם מצבי תאורה בעייתיים, עם זומים גדולים או עם צילום בזווית רחבה במיוחד, דברים שמצלמות מקצועיות יודעות לעשות. אבל סתם כך, בשגרה, הסמארטפון מסוגל לצלם תמונות מעולות.

ובכל זאת, אם אתם חובבי צילום, ואם יוצא לכם לא מעט לתעד את הרגע באמצעות הטלפון החכם, בוודאי ייחלתם לשדרג את העדשה, לייצב את המכשיר, להעצים את המבזק (פלאש) או לחבר את הסמארטפון למיקרופון חיצוני, כדי שההנצחה תהיה בווידיאו. גבירותיי ורבותיי, בשורת המדור היא כי יש תקנה לבסיסיות היחסית של הטלפון, ואפשר לשדרג את היכולות שלו פלאים, עם הגאדג'טים הנכונים. קבלו מספר אביזרים שבאמצעותם אפשר להפוך את הסמארטפון למצלמה מקצועית. נו טוב, כמעט מקצועית.

עוד כותרות ב-nrg:
- כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

עדשות
על העדשה הקטנה והחמודה של הסמארטפון אפשר להלביש התקנים מהתקנים שונים, כדי לשפר או לגוון את מה שרואים דרכה. בחנויות העולם מוצעות עדשות קטנות שמתלבשות על התקן פשוט שמודבק בדיוק מול העדשה. אפשר לרכוש סטים כאלה של עדשות קטנטנות המציעות זום מוגדל, ואפילו עדשות עין דג שמציגות תמונה רחבה במיוחד. בנוסף על העדשות הפשוטות, ישנם התקנים שמתיישבים על הטלפון ומאפשרים לחבר אליו עדשות מקצועיות בגודל מלא. חידוש מעניין שהגיע לאחרונה מבית סוני (סדרת DSX-QX) מאפשר להלביש על הטלפון גם מצלמה מלאה שמובנית בתוך גליל, מתחברת באופן אלחוטי לטלפון ומאפשרת שליטה מלאה על מצלמה חצי מקצועית, עם כל היתרונות של שליטה וקישוריות באמצעות אפליקציות. בנוסף על כל האפשרויות האלה, אפשר להלביש על העדשה גם פילטרים צבעוניים בצבעים ובגוונים שונים ומשונים, לפי בחירתכם.
 
איך להפוך את הסמארטפון למצלמה מקצועית

חצובות
אחת הבעיות העיקריות של השימוש בסמארטפון כמצלמה היא הייצוב שלו. אפשר לייצב את הטלפון באמצעות כל מיני סיכות מכופפות, אבל אפשר גם להתאים לו אחת ממגוון רחב של חצובות ייעודיות לסמארטפונים. החצובות האלה לופתות את המכשיר ומצוידות בראש גמיש ומתהדק, כך שאפשר לכוון אל הצילום המושלם ולייצב את המצלמה. בין החצובות אפשר למצוא גם כאלה שבנויות בסגנון הגמיש, שבו הרגליים מסוגלות להיתפס על כל גדר או עץ ולייצב את הסמארטפון.

לשמחתם של חובבי צילום וידאו, אפשר למצוא בחנויות לא רק חצובות סטילס, אלא גם חצובות ייעודיות לצילום וידאו. ברשת מצאנו חצובה ניידת (סליידר) מדויקת, ואפילו עגלה קטנה (טרולי) לצילום וידאו על השולחן שלפניכם. סוג נוסף של חצובה מסקרנת תייצב את הטלפון לשם צילום תנועה איטי, מה שקרוי בלעז "טיים–לאפס" (Timelapse). חצובה כזו תסובב את הסמארטפון לאט–לאט, תוך כדי צילום מתמשך.

התקנים נוספים
חובבי צילום צריכים במצלמה שלהם יותר מעדשות וחצובות, והשוק אכן פיתח לאחרונה מגוון רחב נוסף של אביזרי עזר לצילום מקצועי (יותר) עבור משתמשי סמארטפונים. מבזקים (פלאשים), למשל. טכנולוגיית נוריות ה–LED מאפשרת להשתמש במקבץ נוריות שמסודרות באופן מסנוור מאוד, כדי להאיר סצנה לצילום סטילס או וידאו. משתמשים מתוחכמים יותר יכולים לבחור בפלאש שמתחבר למצלמה בחיבור בלוטות' ומסתנכרן עם חלקיק השנייה המסוים שבו נפתח הצמצם. מבזקים כאלה אפשר להניח גם הרחק מהטלפון, וכך לקבל אפקטים מיוחדים של תאורה.

כדי לצלם סלפי

ראוי, חבל להסתפק במוט שמרחיק את המצלמה באופן מלאכותי מהמשתמש. אפשר במקום זאת לרכוש כפתור אלחוטי לצילום מרחוק. וכדי לייצר צילומי וידאו ראויים וגם להבין מה אומרים המצולמים, אפשר לחבר למצלמה מיקרופונים מסוגים שונים מסתם מיקרופון חוטי, דרך מיקרופון ייעודי לדש הבגד ועד למיקרופון אלחוטי שמאפשר הקלטה כמעט מקצועית של דיבור, במקביל לווידאו. מיקרופון כזה ייהנה מחיבוריות בלוטות' וישדר צליל באיכות גבוהה למרחק של מטרים רבים.

אפליקציות צילום
נוסף על אפליקציות הצילום שמותקנות באופן אוטומטי על כל סמארטפון, חנויות האפליקציות מציעות מגוון רחב מאוד של יישומונים שיקרבו את רמת הצילום שלנו לרמה מקצועית, אם רק נדע איך. אפליקציות מסוימות, למשל, יאפשרו פונקציות שאותן מכירים צלמים מקצועיים: הארכת משך הזמן שבו פתוח הצמצם לשם צילום בתנאי תאורה בעייתיים, צילום של מספר פריימים על אותה תמונה, כדי שאפשר יהיה להדביק אובייקט אחד על רקע אחר, וגם תכנות של קצב צילום הפריימים, לטובת עריכת אותו צילום וידאו איטי, הטיים–לאפס.

נוסף על כך אפשר להתקין בטלפון אפליקציות שמסייעות למדוד ולחשב את התנאים לצילום. אפשר להיעזר בהן למשל למדידת עוצמת התאורה, לחישוב עוצמת המבזק הנדרשת, מהירות הצילום הנחוצה לשם הקפאת תנועה וגם עומק שדה. כדי לראות כמה וכמה מפלאי העולם הללו, המדור ממליץ בחום לבקר באתר: photojojo.com

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...