חברה ישראלית מפתחת חיסון אוניברסאלי לשפעת
חברת ביונדווקס קיבלה היום אישור לרישום פטנט ממשפחת חיסונים מולטימריים בהונג קונג עבור החיסון האוניברסאלי לשפעת שהיא מפתחת. החיסון יחולק במדינות שנות וימנע התפרצויות של מגפות שפעת בעולם

חוקרת עם זן השפעת החדש במעבדה צילום: אי-פי-אי
ל- M-001 שתי אינדיקציות: כחיסון אוניברסאלי לשפעת וכמשפר החיסון המסחרי העונתי/והפאנדמי לשפעת. האינדיקציה השנייה של החיסון פותחת מסלול אלטרנטיבי אפשרי לפיתוח קליני ולקבלת אישור רגולטורי ומסחור של ה- M-001 כמשפר של ההגנה מפני פאנדמיות.
כאמור החברה, ביונדווקס פרמצבטיקה קיבלה אישור לרישום פטנט עבור אשר בפיתוחה. כמו כן החברה קיבלה אישור מרשות הפטנטים בארה''ב כי הסתיים הליך הבחינה בנוגע לרישום הפטנט כאמור בארה''ב. במסגרת הבחינה לרישום בארה"ב, הפטנט מתייחס למבנה החיסון והרכבו, וכן לשיטות הייצור והשימוש בחיסון האוניברסאלי לשפעת תוך הענקת ההגנה לשינויים האפשריים בהרכב החלבון שבבסיס החיסון האוניברסאלי.
ביונדווקס פועלת כעת כדי לחתום על הסכמי הצטיידות רב שנתיים עם ארגוני בריאות וממשלות ברחבי העולם להצטיידות בחיסון האוניברסאלי כחיסון מקדים (Primer), כאשר הסכמים אלה יכללו השלמות ניסויים קליניים ואישורים רגולטוריים בכל מדינה, ככל שיידרשו. בנוסף, באסיה שכיחה הופעת זני ומגפות שפעת חדשים בבני אדם ומכאן החשיבות שבאישור הפטנט בהונג קונג.
ביונדווקס מזהה עניין וצורך בקרב ממשלות שונות ברחבי העולם להיערך מבעוד מועד למקרה של מגפת שפעת, ומעריכה כי המידע הקליני שנאסף ונותח על ידי החברה עד היום מצביע על כך ששימוש בחיסון האוניברסאלי שמפתחת ביונדווקס כחיסון מקדים, אשר יינתן לאזרחים עם פרוץ מגפת שפעת, ישפר את יכולת ההגנה של יותר אנשים כנגד יותר זנים של הוירוס. החברה מעריכה כי בדרך זו יתאפשר למדינות להיות מוכנות באופן מיידי, לפני פרוץ כל מגיפת שפעת, כך שכאשר המגיפה מוכרזת, הממשלות מעניקות הגנה לאזרחיהן ושומרות על היציבות במדינה – הן בריאותית והן כלכלית.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg