יאמי: מדענים יצרו לחם מצרצרים וחיפושיות

בארבעה צרצרים יש יותר סידן מכוס חלב ובחיפושיות זבל יש יותר ברזל מאשר סטייק בקר, אז למה לא לעשות מהם אוכל? חוקרים באנגליה הרימו את הכפפה - והכניסו בעזרתה את החרקים לבלנדר

שירלי גיל | 9/2/2014 14:33 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: מזון,חרקים
לא לבעלי קיבה רגישה: העיתון הבריטי "טלגרף" פרסם טכניקה חדשה של הדפסת תלת-ממדית שמאפשרת לייצר לחם טעים ומזין מחרקים כגון חיפושיות, תולעים ונמלים. הטכניקה הייחודית פותחה על-ידי קבוצת מדענים באנגליה.

שלבי ההכנה כוללים ייבוש וכתישת החרקים לכדי קמח דק שיהווה מרכיב מרכזי בהדפסת החטיפים. את הקמח מערבבים עם מוצרים שונים כמו שוקולד, גבינת
מקק אוכל
מקק אוכל צילום: AFP
שמנת או תבלינים ליצירת תערובת שניתנת לשימוש במדפסות המיוחדות. 

האיחוד האירופי וארגון המזון והחקלאות של האו"ם (FAO) מעריכים כי עד 2050, יהיו כתשעה מיליארד בני אדם על פני כדור הארץ ויהיה צורך להכפיל את ייצור המזון הנוכחי. החוקרים האנגלים מקווים שהשיטה החדשה תסייע לפתור את בעיית אספקת המזון הצפויה ואף תפחית את הלחץ הכבד על הסביבה, החקלאות ובעלי החיים. 

המדענים מעריכים כי הפיכת החרקים למאכל מעוצב ומגרה את העין תקל על צריכת מוצרי מזון מסוג זה. "עד עתה יצרנו כמה מוצרי בסיס כמו לחם, אבל אנחנו שהפוטנציאל הגלום בטכניקה הזו גבוה הרבה יותר", אמר ד"ר קן ספירס, טכנולוג מזון באוניברסיטת הגדה הדרומית בלונדון.

לדברי ספירס, השימוש בחרקים גם יכול להבטיח שהאנושות תצרוך את הרכיבים התזונתיים הדרושים, בעיקר חלבונים. ואכן, חרקים יכולים להיות מקור אספקה עשיר של חלבונים, ויטמינים
ומינרלים. חיפושיות זבל, לדוגמה, מספקות כמות ניכרת של ברזל ועשויות להיות תחליף תזונתי לסטייק בקר. בארבעה צרצרים ישנה כמות סידן השווה לכוס חלב. 

בניסויים השתמשו החוקרים בזחלים של חיפושית "שחרורית הקמח", שאותם שילבו עם בצק סוכר. "תולעי הקמח התבררו כשימושיות למדי", אמר ספירס, "הפכנו אותם לקמח ויצרנו מעין דיו שעובר במדפסת תלת ממד. אנחנו מעוניינים מאוד בהדפסת אוכל מעוצב, כמו תוספות לעוגה, ואם נצליח ליצור מבנה יציב מספיק ניצור גם חטיפי דגנים.

"אנחנו מקווים להיות מסוגלים להשתמש בהמשך גם בחרקים אחרים, עם ספירת חלבון גבוהה יותר כמו התולעים האפריקניות, כך שיהיה מגוון רחב יותר של רכיבים שבהם נוכל להיעזר. מזון מסוג זה יוכל לסייע כאספקת חירום לאזורים מוכי אסון".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

חדשות לסקרים

חדשות לסקרים