יאמי: מדענים יצרו לחם מצרצרים וחיפושיות
בארבעה צרצרים יש יותר סידן מכוס חלב ובחיפושיות זבל יש יותר ברזל מאשר סטייק בקר, אז למה לא לעשות מהם אוכל? חוקרים באנגליה הרימו את הכפפה - והכניסו בעזרתה את החרקים לבלנדר
שלבי ההכנה כוללים ייבוש וכתישת החרקים לכדי קמח דק שיהווה מרכיב מרכזי בהדפסת החטיפים. את הקמח מערבבים עם מוצרים שונים כמו שוקולד, גבינת

מקק אוכל צילום: AFP
האיחוד האירופי וארגון המזון והחקלאות של האו"ם (FAO) מעריכים כי עד 2050, יהיו כתשעה מיליארד בני אדם על פני כדור הארץ ויהיה צורך להכפיל את ייצור המזון הנוכחי. החוקרים האנגלים מקווים שהשיטה החדשה תסייע לפתור את בעיית אספקת המזון הצפויה ואף תפחית את הלחץ הכבד על הסביבה, החקלאות ובעלי החיים.
המדענים מעריכים כי הפיכת החרקים למאכל מעוצב ומגרה את העין תקל על צריכת מוצרי מזון מסוג זה. "עד עתה יצרנו כמה מוצרי בסיס כמו לחם, אבל אנחנו שהפוטנציאל הגלום בטכניקה הזו גבוה הרבה יותר", אמר ד"ר קן ספירס, טכנולוג מזון באוניברסיטת הגדה הדרומית בלונדון.
לדברי ספירס, השימוש בחרקים גם יכול להבטיח שהאנושות תצרוך את הרכיבים התזונתיים הדרושים, בעיקר חלבונים. ואכן, חרקים יכולים להיות מקור אספקה עשיר של חלבונים, ויטמינים
בניסויים השתמשו החוקרים בזחלים של חיפושית "שחרורית הקמח", שאותם שילבו עם בצק סוכר. "תולעי הקמח התבררו כשימושיות למדי", אמר ספירס, "הפכנו אותם לקמח ויצרנו מעין דיו שעובר במדפסת תלת ממד. אנחנו מעוניינים מאוד בהדפסת אוכל מעוצב, כמו תוספות לעוגה, ואם נצליח ליצור מבנה יציב מספיק ניצור גם חטיפי דגנים.
"אנחנו מקווים להיות מסוגלים להשתמש בהמשך גם בחרקים אחרים, עם ספירת חלבון גבוהה יותר כמו התולעים האפריקניות, כך שיהיה מגוון רחב יותר של רכיבים שבהם נוכל להיעזר. מזון מסוג זה יוכל לסייע כאספקת חירום לאזורים מוכי אסון".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg