חברה ישראלית פיתחה מכשיר שמקל על ניתוחי בטן

חברת LapSpace Medical פיתחה מפשק מיוחד שמאפשר שליטה במעי הדק במהלך ניתוחי בטן מבלי להאריך את זמן הניתוח. המפשק החדש זכה לאישור ארגון הבריאות האמריקני והוא נהגה בבית החולים ג'ונס הופקינס בארה"ב

אסף גולן | 29/10/2013 15:24 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: ניתוחים
חברת LapSpace Medical הפועלת בחממה הטכנולוגית טרנדליינס מדיקל (משגב) מפתחת לאחרונה ריטראקטור (מפשק) למעי הדק, המיועד לניתוחים לפרוסקופיים (זעיר-פולשניים). ייחודו של המפשק הוא בהיותו מכשיר חד פעמי, כאשר החלק שבא במגע עם המטופל עשוי מבלון ועל כן מהווה טיפול שאינו טראומטי. על ידי הבלון מתאפשר למנתח בקלות רבה להזיז את המעי הדק מהאבר המנותח בצורה מהירה מבלי צורף בפעולה נוספת.
 
מאפשר הזזה של המעי בלי הפיכת המנותח
מאפשר הזזה של המעי בלי הפיכת המנותח יח''צ

כיום, הדרך להסיט את המעי הדק מניתוחי אגן היא באמצעות הסטת מיטת הניתוחים בזווית חדה, כשהמנותח שוכב עם ראשו למטה ורגליו כלפי מעלה. בשל כוח המשיכה המעי הדק "נשפך" ונחשף. תנוחה זו גורמת לסיבוכים רבים, ביניהם ירידה בתפוקת הלב, קוצר נשימה, חזרה ורידית, עלייה בלחץ תוך גולגולתי ועוד. על מנת להימנע מהתנוחה הזו, הדרך המקובלת לטיפול היא שימוש במכשיר הנקרא גרספר, המורכב מתופסנים לאפרוסקופים שבעזרתם מנסים להפריד את המעי הדק מהאיבר המנותח. זוהי פרוצדורה טראומטית יותר ופחות יעילה, והיא גוזלת דקות יקרות וארוכות מהניתוח ועשויה להוביל להמרת הניתוח מזעיר-פולשני לפולשני.

לדברי אסף ליבנה, מנכ"ל LapSpace Medical: המפשק עוזר למנתח להסיט את המעי הדק בשניות מאיבר המטרה, ללא צורך בהסטת המיטה ומפחית באופן משמעותי את רמת הסיכון לטראומה במהלך הניתוח. בשלב המחקר והפיתוח ראינו לנגד עינינו את יעילות הטיפול ואיכות התוצאות, עברנו ניסויים פרה קליניים מוצלחים ואנו שמחים כי עמדנו בציפיות שהצבנו, ביניהן קיצור משמעותי של זמן הניתוח והפחתת הסכנה מסיבוכים".

מפתח הרעיון הוא ד"ר הין נגויין, מנתח לפארוסקופי בכיר בבי"ח ג'ונס הופקינס במרילנד ארה"ב, כמענה לצורך ואתגר יומיומי בהם נתקל בחדר הניתוח. חברת LapSpace Medical קיבלה רישיון לפטנט מבית החולים, שבחר לפתח את הטכנולוגיה בישראל, ומאז מתקיים קשר הדוק בין הגופים, במסגרתו משמש ד"ר נגויין כיועץ קליני לחברה.

בעקבות פעילותה הצליחה החברה לגייס לאחרונה 2 מיליון שקלים, זאת כחלק מסבב גיוס שני. החברה. החברה קיבלה רישיון לפטנט שפותח ואושר בבית חולים ג'ונס הופקינס במרילנד וזכתה גם לאישור הFDA . עד כה הושקעו בה כארבעה מיליון שקלים.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

חדשות לסקרים

חדשות לסקרים