נכנס לתוקף החוק להנגשת אתרי אינטרנט לבעלי מוגבלויות

החוק החדש מחייב אתרים ציבוריים להפוך לנגישים עבור אוכלוסיית האנשים בעלי הצרכים המיוחדים בישראל. אתר שלא יקיים את התקנות החדשות ייקנס בכ50 אלף שקלים

אסף גולן | 29/10/2013 14:54 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
השבוע נכנס בישראל לתוקפו חוק נגישות אתרי האינטרנט הציבוריים בישראל. נגישות היא מציאות חשובה ושימושיות גם באתרי אינטרנט לאנשים עם מוגבלויות. אתר אינטרנט נגיש מאפשר לאנשים עם מוגבלות לגלוש ביעילות והנאה ככל הגולשים. לאור זאת החוק החדש להנגשת אתרים לבעלי אוכלוסיות מוגבלות, מחייב כל אתר קיים, המעניק שירות או מציג מידע לציבור, להיות נגיש גם לאנשים בעלי מוגבלויות ולאפשר להם להפיק ממנו את התועלת המירבית.
 
כל האתרים הציבוריים יחוייבו להיות נגישים לנכים
כל האתרים הציבוריים יחוייבו להיות נגישים לנכים צילום: נאור רהב

אתרים וגם דפי פייסבוק שלא יתאימו עצמם תוך 36 חודשים, ימצאו עצמם נקנסים בכ50,000 שקלים. זאת, כמובן מעבר לעובדה של  פספוס קהל פוטנצאלי (כ25% מאוכלוסיית המדינה). מטרת העל של התקנות הללו, היא כמובן, הנגשת כמה שיותר אתרי אינטרנט לשימוש קבוצות האוכלוסייה הבאות: עיוורים ולקויי ראיה המשתמשים בתוכנת ״קורא מסך״, אנשים עם מוגבלות מוטורית בידיים המקשות על תפעול העכבר ואנשים עם לקות שמיעה הזקוקים לכותרות.

אלון זכאי, מנכ"ל חברת A-2-Z ומומחה להנגשת אתרים מציין בהקשר לחוק כי "למעט מספר משרדי ממשלה וחברות ציבוריות גדולות, ברוב המוחלט של אתרי האינטרנט בישראל לא מוטמעים כלים להנגשה לאוכלוסיות מיוחדות. כל מי שמפעיל אתר בישראל חייב להבין כי מדובר ברווח כפול- מצד אחד, פתיחת דלת ושירות ל25% מהאוכלוסייה ומצד שני, התאמת האתר לנגישות מונעת קנסות ומקדמת משמעותית את העסק בגוגל".

לדבריו "המידע וממשק המשתמש באתר חייבים להיות מוצגים כך שהמשתמשים יוכלו לקלוט אותם באמצעות החושים הזמינים להם". זכאי מספק מספר עצות להנגשת אתרי אינטרנט: יש להקל על המשתמשים לראות את התוכן (ניגודיות, הגדלה) ולשלוט בשמע. חשוב לשים לב שתכני האתר וממשק המשתמש לא יהיו מעבר ליכולת ההבנה של המשתמשים ויתנהלו באופן עקבי וצפוי. יש למנוע שינויי תוכן באופן אוטומטי וללא התרעה בעקבות פעולה של המשתמש.מנגנוני ניווט ורכיבים בעלי תפקודיות זהה יופיעו באותו סדר עקבי לרוחב האתר.

יש לספק הוראות מדויקות ותוויות כאשר נדרשת הזנת קלט. לסיוע לעיוורים  – יש להשתמש בתוכנת הקראת מסך, מסכי ברייל. ללקויי ראיה  – יש להעזר במגדילי מסך, לבקר ולשלוט על צבעי וגווני המסך. לבעלי שמיעה לקויה – כתוביות, שפת הסימנים. לשיפור מוטורי– עכבר תואם, שימוש במקלדת בלבד
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...