רצה ברשת: אפליקציות למשחקי קלפים

משחקי הטאקי והספיד כבר מזמן עזבו את שולחן הסלון ועברו לסמארטפון: רשימת האפליקציות שיעבירו לכם את הזמן בהנאה

רינת אקשטיין | 29/10/2013 14:48 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אתם כבר לא לבד: גם אם לא הצלחתם לאסוף חברים למשחק קלפים, אתם יכולים לשחק מול הסמארטפון שלכם.

באפליקציה הזו תוכל לשחק עם שלושה חברים דמיוניים ואף לנצח אותם. כל שחקן מקבל 5 קלפים, ושאר הקלפים משאירים בקופה, כשקלף אחד פתוח. האגדה מספרת שהמשחק נקרא על ידי ממציאו שטייל במזרח או בדרום אמריקה (איש אינו יודע לבטח עד היום) ובשעות הפנויות אהב לשחק בקלפים.

אפליקציה רצה ברשת דיגיטל אסף לוח משחק
אפליקציה רצה ברשת דיגיטל אסף לוח משחק 
כמו במזרח, גם לשחקנים השונים, כללים משלהם. במובן הזה, "יניב" הוא משחק פורץ גבולות, בעצם, אין לו גבולות וחוקים מוחלטים מראש. באירופה הוא ידוע בעיקר בשם "משחק הנוסעים הישראלי".
מטרת המשחק היא לצבור את מספר הנקודות הנמוך ביותר בכל סיבוב עד לסיום המשחק. הכללים מאוד פשוטים וגמישים: סכום הקלפים שבידך צריך להיות 7 ומטה (יש המחמירים שטוענים שרק פחות משבע נקודות זה "יניב"). ברגע שהתור מגיע אליך, אתה קורא: "יניב" ומתפלל שלאף אחד מהמשתתפים במשחק אין סכום נמוך ממך. אם כן – עשו לך "אסף" או במילים פשוטות, חשבת שניצחת והפסדת. לשחקן המנצח לא מוסיפים נקודות, ואילו לשאר השחקנים מוסיפים נקודות כערך הקלפים שאותם הם מחזיקים בסופו של הסיבוב.

קישור להורדה לאנדרואיד

קישור להורדה לאייפון
 

מעניין אם "יניב" ו"אסף" דמיינו לעצמם בשנות ה-90 המוקדמות שתצא אפליקציה על שמם שתאפשר לנהל את רישומי המשחק בסמארטפון במקום בנייר ועיפרון.

בסיום כל סיבוב השחקן שניצח את הסיבוב, יהיה זה מכריז ה'יניב' או מכריז ה'אסף', אינו מקבל נקודות (בתנאי שהניקוד שלו הוא לא 100). שאר השחקנים מקבלים ניקוד כערך הקלפים שהחזיקו בזמן הכרזת ה'יניב'.

במידה והוכרז 'אסף', מכריז ה'יניב' מקבל ניקוד עונשין על סך 30 נקודות נוסף לניקוד שבידו. במידה ושחקן הגיע לניקוד עגול של כפולה של 100 נקודות, מורידים לו 100 נקודות.
את כל החישוב הזה, תבצע לכם האפליקציה המצורפת כאן. כל שעליכם לעשות זה לרשום את שמות השחקנים, לשנות את ההגדרות ולבחור בהגדרות את סכום ההפחתה.
המרכיבים לניצחון במשחק הזה: בעיקר מזל.

קישור להורדה לאנדרואיד
 


אפליקציה ספיד תמונה רצה ברשת לוח משחק
אפליקציה ספיד תמונה רצה ברשת לוח משחק 
מטרת העל של משחק ה'ספיד' להיפטר מכל הקלפים. ישנה אפשרות לבחור בין 3 רמות קושי של המשחק. בנוסף אפשר לבחור משחק מול הסמארטפון שלכם או אם מתחשק לכם חברה, מול אדם נוסף שהוריד את האפליקציה למכשירו. באמצעות מגע האצבע הקלפים מתרוממים ונוחתים בחפיסה הנכונה. למשחק יש מספר גרסאות.

בגרסה הבסיסית כל שחקן מקבל מחצית מחפיסת קלפים - 26 קלפים (או חבילה מלאה לכל, במידה ומשחקים עם שתי חבילות). סידור המשחק הוא משמאל לימין כאשר כל שחקן מניח 5 ערימות קלפים. בערימה הראשונה קלף אחד מונח כלפי מעלה (גלוי), בערימה השנייה קלף אחד הפוך ואחד גלוי וכן הלאה בסדר עולה עד הערימה החמישית.

וכעת, כל המשחק עובד על מהירות, אז מי מהיר יותר 3, 2, 1 – ספיד!
בסרטון הבא תוכלו לצפות בהדרכה ברורה למשחק והכללים:

 



קישור להורדה לאנדרואיד

קישור להורדה לאייפון
 


במשחק הזה משולבים אסטרטגיה ומזל. משמעות המילה ביפנית היא מפל מים. הקלף הנושא שם זה במשחק מאפשר לשחקן "לשפוך עליו" את כל הקלפים מאותו הצבע. זהו משחק קלפים ישראלי המהווה גרסה עברית למשחק הקלפים האמריקאי Uno המבוסס על המשחק Crazy Eights שבו משחקים בקלפים רגילים.

מטרת המשחק היא להיפטר מכל הקלפים שביד. כאשר הקלף במרכז הוא "הקלף המוביל". כל שחקן בתורו רשאי להניח עליו קלף אחד (לעיתים יותר) מהקלפים שלו, אם יש ביניהם קלף מתאים (מאותו צבע מספר או צורה כמו בקלף המוביל) או קלף פקודה לשינוי צבע. אחרת עליו לקחת קלף מהקופה.  את הקלפים מניחים ע"י גרירה באמצעות האצבע של הקלף הרצוי למרכז השולחן.

תכונות המשחק: ניתן לשחק נגד המחשב, בלוטוס ורשת אלחוטית שזה אומר באינטרנט נגד אנשים האחרים. בנוסף יש לוח סטטיסטיקה שבו ניתן לראות את תוצאות המשחק שלכם. המנצח באפליקציה של המשחק מקבל "טאקי פייס": צוברים 10 נקודות ומקבלים בתמורה אוספים של דמויות שונות.

קישור להורדה באנדרואיד
קישור להורדה באייפון 

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...