בן-גוריון תתכנן את השעונים האטומיים החדשים של ישראל
המדען הראשי במשרד הכלכלה הודיע לצוות מהאוניברסיטה שהוא יעסוק בפיתוח השעונים האלו שתפקידם בין השאר קשור בתקשורת לוויינים, מערכות ג'י.פי.אס ותקשורת סלולרית

שעון אטומי .
שעונים אטומיים לוקחים כיום חלק בכל רבדי החיים, החל ממערכת הג'י.פי.אס, המתבססת עליהם בשביל הדיוק שלה ועד לתקשורת מהירה שמסתנכרנת לפיהם. אפילו גופים כמו חברות חשמל החלו לאחרונה להצטייד במערכות אלו. שעונים אטומיים מתבססים על הדיוק העצום שיש בקבועי הטבע, ובמקרה הזה, בתדרים של מעברים אטומיים, שבהם האלקטרון מועבר מרמה אחת לרמה אחרת.
שעון אטומי הוא שעון המבוסס על מעברים בין רמות אנרגיה אטומיות, היוצרים אות מחזורי בעל תדירות שהשינויים בה נמוכים במיוחד, ומנייתה מאפשרת את אמידת הזמן החולף בדיוק גבוה. מבחינה זו שעונים אטומיים הם השעונים המדויקים ביותר בנמצא, והם משמשים כמקורות התקניים לזמן, בגלל דיוק שלהם. אות השעון שיוצרים מספר שעונים אטומיים מופץ ברחבי העולם בדרכים שונות ומשמש, בין היתר, להפעלת רשתות טלפון ומערכות ניווט לווייניות.
כיום, שעונים אטומיים שמספקים רמת דיוק קיצונית ומבוססים על מדידת הרטט של אטומים – מצויים בשימוש מכוני מחקר בלבד. אולם בארה"ב פותח שעון אטומי זעיר בגודל גרגר אורז. רמת הדיוק של השעון הזה היא סטייה של שניה אחת במשך 126 שנה. את השעון האטומי הזעיר הזה אפשר להכליל בתוך שבב מחשב, ולכן יש לשעונים אלו פוטנציאל ליצור המוני ואף להכנסה לשעוני יד שאנשים עונדים ביום יום. בכל מקרה השימוש המרכזי של שבבים זעירים כאלו יהיה במערכת איכון וניווט לווייני, ה--GPS שבה משתמשים טילים, ובטלפונים סלולריים. הדיוק ששעונים אלו יאפשרו יגדיל את אבטחת התקשורת השונה בעולם ותאפשר גם להעביר נתוני מחשב במהירויות שיא.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg