שני ישראלים ברשימת עשרת חוקרי הבינה המלאכותית המבטיחים בעולם
שני בוגרים של האוניברסיטה העברית נכללו השבוע ברשימת עשרת החוקרים המבטיחים ביותר של אגודת ה IEEE. אחד מהשנים הוא ד"ר אביב זהר, שמכהן כיום כמרצה בכיר בבית הספר להנדסה ומדעי המחשב של האוניברסיטה

עוסק במחקר של מערכות ממוחשבות רבות סוכנים. ד''ר אביב זוהר אביב זוהר
אנשי האוניברסיטה העברית המופיעים ברשימה הם ד"ר אביב זהר, מרצה בכיר בבית הספר להנדסה ומדעי המחשב, וד"ר אריאל פרוקצ'יה, אסיסטנט פרופסור באוניברסיטת קרנגי מלון שבפנסילבניה. מדי שנתיים בוחרת IEEE עשרה חוקרים צעירים שסיימו את עבודת הדוקטורט שלהם בחמש השנים האחרונות ולמרות גילם הצעיר הספיקו להעניק תרומה של ממש למחקר התיאורטי והמעשי בתחום מדעי המחשב. האוניברסיטה העברית היא מוסד המחקר היחיד בישראל שחבר סגל או בוגר שלו מופיעים ברשימה.
בין האוניברסיטאות שלהן נציגים ברשימה: הארוורד, MIT ובראון. מלבד ד"ר זהר, רק חוקר אחד מהרשימה, הפועל באוניברסיטת טסינגוה בבייג'ינג, אינו משתייך למוסד אמריקאי.
ד"ר אביב זהר הוא מרצה בכיר בבית הספר להנדסה ולמדעי המחשב ע"ש רחל וסלים בנין באוניברסיטה העברית. עם תום לימודי הדוקטורט נסע לסיליקון ואלי לערוך פוסט דוקטורט במעבדות מייקרוסופט ובשנה שעברה חזר לאוניברסיטה העברית. זהר חוקר מערכות מרובות סוכנים – תת תחום בבינה מלאכותית העוסק במערכות שמספר רב של תוכנות חכמות פועלות בהן.
לעיתים קרובות, התוכנות הללו פועלות באופן אנוכי שאינו משרת את המערכת כולה, ובאמצעות שימוש בתורת המשחקים חוקר זהר כיצד ניתן לגרום לכל אותן תוכנות לפעול באופן שיטיב לא רק עם עצמן אלא גם עם המערכת כולה. כך למשל, חקר זהר כיצד לשפר את המערכת שמאפשרת סחר במטבע הווירטואלי ביטקוין, שכן חלק מהתוכנות שמאשרות את הטרנסקציות העסקיות של הביטקוין פועלות בצורה אנוכית שפוגעת בפעילותה של המערכת.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg