יודעים מה 'הרצל אמר'? בואו ל'בית המדרש לציונות'
אם 'ארלוזורוב' מזכיר לכם תחנת רכבת, אולי כדאי שתכירו את 'בית המדרש לציונות'. קבוצה של אנשי חינוך נפגשים מדי שבועיים ולומדים הגות ציונית במטרה להעביר הלאה את החזון הציוני

זה הזכיר קצת לימוד גמרא (להבדיל), בשלב כלשהו הקבוצות התפצלו לקבוצות קטנות יותר ולמדו ממש כמו בחברותא. החוברת שכולם מקבלים מכילה קצת מכל דבר בחברה היהודית-ישראלית. החל ממשניות, קטעים מתוך התנ"ך, ממשיך בכתבים של ראשי הציונות כאמור הרצל, וכלה באנשי רוח של העת האחרונה כמו ישעיהו ליבוביץ', נעמי שמר, אפרים קישון, עמוס עוז, א"ב יהושע ומאיר אריאל. החברים ניגשים לטקסטים בצורה מעמיקה וחוקרת, בוחנים מילה במילה ומנתחים את כוונת המשורר.
בגלל גיוון הדעות בשלב החברותות הטונים עולים והרעיונות שנכתבו לפני עשרות עד מאות שנים הופכים רלוונטים להיום יותר מאי פעם. מלבד הלימוד, בכל שיעור חבר בקבוצה מכין קטע שמסמל עבורו עניין חשוב בציונות. זה יכול להיות שיר, ריקוד, משחק או מונולוג. אנחנו הגענו בדיוק כשהקבוצה התחילה בריקוד-עם 'קיבוצניקי' אותנטי.
המקום מנסה להנגיש את הרעיונות הציוניים של הוגי ומנהיגי התנועה הציונית לכלל הציבור במדינת ישראל. המפגשים נועדו לייצר בסיס ידע איתן בתחום הציונות ולקיים בירור ערכי מתוך היכרות עם ההשקפות השונות שהכילה הציונות, על זרמיה השונים. מעל הכל יש ניסיון לגשר בין ההגות והרעיונות שנזנחו מזמן על ידי השיח הציבורי לבין המציאות הישראלית העכשווית, ולייצר שיח ציוני חדש ומפרה.
היום (ג') מתקיים המפגש האחרון של הקבוצה הנוכחית שהייתה עד כה קבוצה סגורה ואקסקולוסיבית, אבל כעת נפתחת ההרשמה לשנה הבאה. הפרויקט הוא בשיתוף פעולה של המכון לאסטרטגיה ציונית ומרכז מורשת בגין. להרשמה או לפרטים נוספים ניתן להיכנס לאתר.