
ראש עיריית נצרת עילית: באנו לייהד את הגליל
במליאת הפתיחה של הקונגרס הציוני לנוער, ראש העירייה שמעון גפסו פרס את תפיסתו הציונית: ייהוד הגליל וביסוס נצרת עילית כעיר הבירה של הגליל- עיר יהודית דווקא
אי אפשר לטעות בזיהוי נצרת עילית: דגלי ישראל עצומים תלויים בכניסה לעיר לאחר שהוצבו שם לפני כארבעה חודשים ביוזמתו של ראש העיר שמעון גפסו. החלטה שעוררה תגובות סוערות.

אתמול, במליאת הפתיחה של הקונגרס הציוני לנוער, בירך ראש העירייה שמעון גפסו את באי המליאה ופרס את תפיסתו הציונית: ייהוד הגליל וביסוס נצרת עילית כעיר הבירה של הגליל - עיר יהודית דווקא. "אזורים ללא התיישבות יהודית יהפכו למדינה בתוך מדינה, ללא הצדקה אמיתית לריבונות ישראלית עליהם. את הסכנה הזאת אנחנו כאן כדי למנוע".
מר גפסו, כיצד אתה מתכוון ליישם את מטרותיך?
"בימים אלו התחלנו בבנייה של שכונה חדשה בשם "הר יונה ג". עתידות לקום 3,000 יחידות דיור בין הכפרים הסובבים, במחיר מוזל לזוגות צעירים ולזכאים - במחירים של כחצי מיליון ש"ח ליחידה.
"המטרה היא לחזק את ההתישבות היהודית בגליל בכלל ובנצרת עילית בפרט". התוכנית ממומנת בסכומים גדולים על ידי הממשלה "יש לנו הבנה מצויינת איתם. ראש הממשלה אישית בא לפה ודחף והעביר תקציבים", אומר גפסו.
גפסו מספר על כך שהוא מתכוון לממש את התוכנית הממשלתית להכפלת אוכלוסיית העיר מכ-50,000 תושבים כיום ל-100,000 איש עד שנת 2020. "היום יש 18% ערבים בעיר, התוכנית היא שב-2020 יהיו 10% מתוך מאה אלף, חשבון אתה יודע"?
כן, חשבון אני יודע - על פי הנתונים שהוא מוסר, כיום ישנם 9,900 ערבים תושבי העיר ועל פי התוכנית שלו ב-2020 יהיו כאן 10,000. מטריד? משמח? יקרא הקורא ויחליט.
איזה מקום יש לערבים בתוכניות שלך?
"כל ערבי שיבוא לנצרת עילית מוזמן בשמחה. אין לנו בעיה עם אף אחד, אבל כל אחד שמגיע לנצרת עילית צריך לדעת שנצרת היא עיר יהודית ודמוקרטית, קודם כל יהודית ורק אחר כך דמוקרטית".
ניכר מהשיחה עימו שהוא מאמין בכל ליבו בערכים עליהם הוא מדבר, ופועל רבות להשיג אותם, למרות הסערה שהוא יודע שייצרו דבריו.