ראשי > סטייליסימו > שגיא כהן
בארכיון האתר
והכל מתחיל בצ'יפס
דווקא בבלאק בר אנ' בורגר שברחובות איתר שגיא כהן את ההמבורגר הכי טעים שאכל בשנה האחרונה
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
שגיא כהן
11/6/2005 11:07
ביבי נתניהו, שר האוצר הטוב ביותר שהיה למדינת ישראל מאז פנחס ספיר, יכול להשליך לפח את תחזיות הצמיחה הפסימיות של בנק ישראל. ההמבורגר יודע יותר טוב. כלכלה, ותעיד הבחירה בדניאל כהנמן כחתן פרס נובל לכלכלה ב-2002, היא תחום ידע בעייתי. אם עד שנות השבעים כלכלנים היו משוכנעים שהם עוסקים במדע מדויק - יש תיאוריית-על וצריך רק להציב את המשתנים בתוך הנוסחאות כדי לקבל את תמונת המקרו-כלכלה - באו ההתפתחויות הכלכליות של 40 השנה האחרונות והבהירו שכלכלה היא, לכל היותר, אימפרסיוניזם במספרים. ואם אימפרסיוניזם, אז תשאלו את ההמבורגר.

אין מדד טוב יותר יותר לצמיחה הכלכלית בישראל מאשר פתיחתן של מסעדות המבורגר במרכזי ההיי-טק. עוד לפני שהתפוצצה בועת הנאסד"ק עבר על אזור התעשייה של הרצליה גל של סגירת מסעדות. אדם שעיניו בראשו (או, נכון יותר, בצ'יפסו) ידע כבר אז לברוח כל עוד נפשו בו. עכשיו, כמות המסעדות החדשות שנפתחות במרכזים האלה, מהרצליה ועד רחובות, יכולה לגרום לשר האוצר אושר רב. ההמבורגר מאמין בכלכלה הישראלית, ואם ההמבורגר מאמין, בסופו של דבר, גם האנאליסטים יישרו קו.

מרבית הפתיחות של מסעדות ההמבורגרים האלה הן לא עניין שיש לו חשיבות מעבר לתפקידן בניבוי עקומת הצמיחה. ובכל זאת, יש יוצאים מהכלל. אחד מהם הוא בלאק בר אנ' בורגר ברחובות. ואני רוצה לשאול: מתי בפעם האחרונה אכלתם צ'יפס טוב? לא צ'יפס סביר, לא צ'יפס פריך, לא צ'יפס בסדר. צ'יפס טעים. כזה שמסביר למה צ'יפס, כשהוא צ'יפס, הוא
עדיין אחד משבעת פלאי עולם. בבלאק בר אנ' בורגר יש לא צ'יפס טעים אחד אלא שניים: אחד רגיל, זהוב וחם ופריך וטעים כמו שרק צ'יפס יכול להיות, ואחד חריף, שזה אותו דבר, רק חריף. הצ'יפס המהולל מגיע או כליווי להמבורגרים או כמנה בפני עצמו. כדאי אולי להוסיף אותו גם לרשימת הקינוחים. מה יש? מנה ראשונה צ'יפס, מנה עיקרית צ'יפס מתובל, מנה אחרונה, מעורב צ'יפס.

תשומת הלב לה זוכה הצ'יפס הזה היא רק דוגמה לתשומת הלב שמוקדשת לכל פרט במסעדה המצוינת הזו. קחו למשל את המארחת, רוית מרקוביץ'. מארחות בתל אביב הן בדרך כלל נסיכות גולות. יש להן גינונים מן הסוג שאומר ללקוח: "אל תפריע לי עכשיו, אתה לא רואה שאני באמצע העבודה?". לא אצל מרקוביץ'. יש לבלאק בר אנ' בורגר מרפסת ענקית, אורכה לכל הפחות 30 מטר. למרות זה, ברגע שמרקוביץ' רואה אורחים היא יוצאת לקראתם כדי ללוות אותם מהכניסה למסעדה. ככה נמנעות אי הבנות וחולף לו בנעימים הרגע הנוקשה לפעמים של מפגש ראשון עם מסעדה.

יש במסעדה לא מעט שולחנות, ומרקוביץ' עושה את הדרך לפחות 50 פעם בערב. ובכל פעם במאור פנים. אני בטוח שאף אחד לא אמר לה ולא לימד אותה, ככה סתם, פשוט כי כשאתה עובד במקום שאכפת לו, זה מידבק. וזה מה שמסעדנים אחרים חייבים להפנים: לא יעזור ללמד צוות, לצוות צריך להראות. כשהצוות רואה ששמים לב לכל צ'יפס, גם הוא יגלה אכפתיות. כשהצוות רואה שאתה לוקח חצי מנת צ'יפס שחזרה משולחן וממלא איתה את הקערה הבאה, ככה בדיוק גם הוא יתנהג.
זכרונות מהרחוב הטורקי
ההמבורגרים עצמם מסבירי פנים לא פחות ממרקוביץ'. הם באים בשלושה גדלים, ו"יוקוזונה", הגדול שבהם, שוקל 300 גרם. זה המבורגר גדול, עסיסי ואולי ההמבורגר הכי טוב שאכלתי בשנה האחרונה. בהתחשב בעובדה שלהגיע לפארק המדע בכניסה לרחובות מתל אביב, בשעת ערב, זה בערך 20 דקות (ולא צריך לחפש חניה), בהחלט הייתי ממליץ בפעם הבאה שבא לכם המבורגר רציני עם צ'יפס מצוין לא להתעצל ולצאת לדרך.

ההמבורגר המוצלח הזה מגיע עם מבחר לא שגרתי של תוספות. חמאת העגבניות היתה מצוינת והמלצריות טענו שהצ'ימיצ'ורי בכלל הכי טוב. אפשר להתפתות, אבל אם אתם אוהבים בשר בטעם של בשר, חבל לקלקל. זה באמת המבורגר טעים להפליא. ואם לא בא לכם המבורגר? עוד מנה מצוינת שהתפריט מציע נקראת דורום: היא מגיעה בשתי גרסאות, האחת מאנטרקוט, השנייה מעוף. זו מנה שמושפעת מהמטבח הטורקי. פיתה דקיקה שמלופפת (בגרסה שאכלנו) סביב נתחי אנטרקוט צלויים, עגבניות, בצל, פלפל חריף ורטבים. מנה נהדרת שמזכירה את הטעמים הטריים והעזים של אוכל הרחוב הטורקי.

יש גם מנות אחרונות, אבל כשהייתי צריך להחליט אם להזמין מנה אחרונה או לגמור, בקפדנות ובשקדנות, את קערת הצ'יפס, לא היססתי לרגע. אני מניח שגם המנות האחרונות טובות, למה שלא יהיו? כל השאר היה מצוין. השארנו 175 שקל למנה ראשונה ושתי מנות עיקריות. בכבוד.

בלאק בר אנ' בורגר. רחוב המדע 6, פארק המדע, רחובות. טל': 08-9361230
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

שגיא כהן
עור לגויים: מסעדת דרלינג  
הפסקת תה: מסעדה בבייג'ינג  
כן, אדוני הבשר: מסעדת עב בשר  
עוד...