 |
משקאות ומנות ברוח החג אצל מקס ברנר, בין ה-9 בחודש ועד ה-13. בתפריט: לביבות דלורית עם קרם פרש ועירית (25 שקל), לאסי פסיפלורה וטראפל שוקולד לבן (25 שקל),
פיצ'שייק של יוגורט, שוקולד לבן ואפרסק טרי (25 שקל) ועוגת גבינה אפויה עם טראפל שוקולד לבן, רוטב שוקולד חלב ודובדבנים מבושלים (32 שקל).
שוקולד בר מקס ברנר. המנופים 9, הרצליה. טל': 09-9725678; שדרות רוטשילד 45, ת"א. טל': 03-5604570.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
לביבות דלורית של מקס ברנר
|
|
 |
 |
 |
 |
|
אורקה
|
 |
|
 |
 |
 |
|
חג עילי באורקה. השף ערן שרויטמן משיק לכבוד האיוונט מספר מנות חד פעמיות. ראשונה: טורטליני גבינת עיזים עם גרעיני תירס, בחמאת מרווה (38 שקל). עיקרית: פילה בס צ'ילאני על פולנטת גבינות (95 ש"ח). לקינוח: עוגת גבינה עם סירופ אוכמניות וקליפת תפוז מסוכרת (36 שקל).
הדיל החגיגי: מנה ראשונה, עיקרית, קינוח וקוקטייל שמפניה לבחירה מתומחרים ב-150 שקל לסועד. המסעדה תהיה פתוחה גם בערב החג (יום א' ה-12 לחודש).
אורקה, נחלת בנימין 57, ת"א. טל': 03-5665505.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
מנה באורקה
|
|
 |
 |
 |
 |
|
חוות התבלינים
|
 |
|
 |
 |
 |
|
חוות התבלינים מציעה תפריט שבועות בסימן שילוב של גבינות עם תבליני העונה - לבנדר, זעתר ועוד. בתפריט: חציל עם גבינת פקורינו (33 שקל), בצק פילו במילוי גבינה מלוחה ועלי זעתר ירוקים (33 שקל) ופלטת גבינות מתוצרת העמק עם ירקות קלויים (49 שקל). לקינוח מציעים בחווה גלידת לבנדר תוצרת בית (28 שקל), ופאי תאנים המושרות ביין מתובל (35 שקל).
חוות התבלינים, הרי הגלבוע. טל': 04-6531093.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
טורטיה בחוות התבלינים
|
|
 |
 |
 |
 |
|
קיוטו סלסה
|
 |
|
 |
 |
 |
|
קיוטו סלסה הפיוז'נאית חוגגת בדרכה, עם מנות כקיוטו צ'יז (משולשי סנדוויץ אורז, עם סלמון, גבינה צהובה ואבוקדו, עטוף באצה וקמח טמפורה בטיגון עמוק), קונוס פיאסטה (טורטיות במילוי אבוקדו וגבינת עזים), פניסימו (פרוסות דג ים טרי מושרה בקליפת לימון, שמן זית, גבינת עזים, אצות וואסבי) וניוקי פטריות שיטאקי.
קיוטו סלסה, מונטיפיורי 31, ת"א. טל': 03-5661234.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
יקב כרמי יוסף ועין כמונים
|
 |
|
 |
 |
 |
|
פרה שבועות: יקב כרמי יוסף בהילולה חגיגית, בשיתוף מחלבות עין כמונים. באירוע ייטעמו יינות היקב, דוגמת ברבדו קברנה סוביניון 2003 וברבדו מרלו מאותה שנה, ואליהם יצוותו גבינות הולמות. בנוסף, בכל שעה עגולה תיערך במקום הרצאה על יין, ואופן ייצורו בעת העתיקה דווקא.
יין וגבינות בכרמי יוסף, ליד מושב פדיה (באזור רמלה). לפרטים נוספים, טל': 08-9287414.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
קניון שבעת הכוכבים
|
 |
|
 |
 |
 |
|
בקניון שבעת הכוכבים בהרצליה מציינים את החג בפסטיבל "דרך המשי", שכולו מחווה לדרך אותה עברו תבלינים ומאכלים מאות שנים, ויכלול מטבחים כבוכרי, הודי, סיני ויפני. לפי המארגנים, זו התשובה שלהם לחגיגות הגבינות והיין המסורתיות.
בתפריט: מאכלים בוכריים אותנטיים, דים סאם, תבלינים מהפיליפינים, ומנות בהשראת המטבח ההודי והתאילנדי, באדיבות רינה פושקרנה ממסעדות טנדורי וקוקונט, סושי של הסושי בר ראנינג סושי, ומאכלים מהמטבח הסיני שיכין השף דון טראן, השף של מסעדת ין יאנג. לילדים צפויה פעילות מיוחדת ברוח המזרח הרחוק: תיאטרון יפני, מופע של רקדנית סינית וסדנאות לקליגרפיה יפנית, ובניית פנסי פגודה.
פסטיבל דרך המשי, 9-12 ליוני. הכניסה לאירוע חופשית. קניון שבעת הכוכבים, שד' שבעת הכוכבים 8, הרצליה. טל': 09-9519898.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
אקוורלה
|
 |
|
 |
 |
 |
|
בטאפאס בר אקוורלה חוגגים בלבן, עם 5 מנות לבנות בליווי אלכוהול הולם. מדובר בפטריות במילוי גבינת עיזים ועשבי תיבול בליווי כוס יין לבן של רקנאטי (42 ש"ח); סרטנים ממולאים בגבינות עיזים, רוקט ועגבניות בליווי קאווה קריסטלינו (45 ש"ח); ארטישוק עם קרם פטריות וזביונה עם גבינת עיזים בליווי צ'ינאר (39 ש"ח); מאפה תורכי עם ירקות קלויים וגבינות בליווי ראקי (42 ש"ח); אמפנדס ארבע גבינות (רוקפור, פרמז'ן, עיזים וקצ'קבל) בליווי שרי סנדמן חצי יבש (38 ש"ח).
אקוורלה. השרון 10, ת"א. טל': 03-6879444.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
קפה ביאליק
|
 |
|
 |
 |
 |
|
קפה ביאליק מציע לסועדים בחג מגש עם מבחר גבינות (מתוצרת מחלבות גד: צאן, שחת, אמנטל, חלומי ושמנת מתובלת); פירות העונה ולחם הבית (42 ש''ח); סלט יווני אורגינאלי (28 ש''ח) ושיפודי חלומי (12 ש''ח). בנוסף, יוגשו קוקטילים חדשים ומרעננים: מרגריטה, דאקירי מלון, מרגריטה פסיפלורה ופינה קולדה קפואה.
קפה ביאליק, ביאליק 2 ת"א, טל': 03-6200832. |  |  |  |  | |
|