 |
/images/archive/gallery/298/296.jpg סטייק טרטר של יועזר בר יין.
צילום: נאור רהב  |
|
|
ימי שישי עצלים ב"פסטיס", יום ירושלים ב"גלינה", דילים אצל "יועזר" ועוד חדשות מהמגזר |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
גבי בר חיים 2/6/2005 12:36 |
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
|
יועזר בר יין
|
 |
|
 |
 |
 |
|
הודעה מרגשת: בימי שישי של יוני (כלומר, החל ממחר) יוגשו ביועזר בר יין יינות ומנות במחירים מיוחדים. בין המנות אפשר למצוא קלאסיקות מוכרות של המקום, ביניהן פילה אמריקן, אטריות 40 חלמונים, פטה כפרי ודגים כבושים. כל המנות יוגשו במחיר 25-65 ש"ח. בין היינות: מורגון של ג'ורג' דובף, ריוחה של פאוסטינו, שיראז של רוזמונט, זינפנדל של ברינג'ר, קאמפופיורין של מאסי ועוד, ב-20 עד 50 שקלים לכוס. ואם זה לא מספיק, תתקיים במקום גם הופעת ג'אז. האירועים יתקיימו בין השעות 12:00-17:00.
יועזר בר יין, ככר השעון 2, יפו. טלפון: 03-6839115.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
סבסטיאן
|
 |
|
 |
 |
 |
|
שת"פים בסבסטיאן: מדי יום שישי במהלך חודשי הקיץ יארח הרסטו-בר סבסטיאן שפים אורחים לארוחות צהריים. הראשון שיתארח במטבח הוא השף והיועץ הקולינארי מנה שטרום (אקס פרונטו ואיל פאצו). הנה הצצה לתפריט האירוע: ראשונות - מרק מולים אדום בניחוח שום ושמן זית, פוקצ'ה חצילים ומוצרלה בטאבון; עיקריות - רביולי חצי ירח במילוי תרד וריקוטה בחמאת עגבניות, סלטימבוקה פילה דניס - פילה דניס עם בייקון, מרווה ויין, ריזוטו עגבניות וקלמרי. לקינוח: פנקוטה ברוטב תאנים ווניל.השת"פים המתוכננים בהמשך הם עם מאיה דרין ("אימומה") וקלודין קנדינוף ("קלודין").
מנה שטרום מתארח בסבסטיאן בין 27 במאי ועד ה-17 ביוני, ימי שישי בין השעות 12:00-18:00.
סבסטיאן רסטו בר, משכית 33, הרצליה, טלפון 09-9513939.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
דון ויטו
|
 |
|
 |
 |
 |
|
היום נחגג באיטליה יום הרפובליקה. במסעדת דון ויטו הרימו את הכפפה, וחוגגים הערב (ה') עם כוס יין הבית חינם לכל סועד (בהזמנת ארוחה מלאה), מבצע של 1+1 על מרגריטות הבית, וקינוח חינם לילידי ה-2 ביוני, עם הצגת תעודת זהות.
דון ויטו. צומת תל השומר דרום, כביש מסובים יהוד (צמוד למשטרת מסובים). טלפון: 03-6345833/4.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
מנה של דון ויטו. צילום: יחסי ציבור
|
|
 |
 |
 |
 |
|
לחם ארז
|
 |
|
 |
 |
 |
|
בלחם ארז מקדימים את חג השבועות, ופוצחים כבר ב-5 ביוני בארוחת קונספט לכבוד החג, או בשמה המקורי: הבוז'ומה, המבוססת על תוצרת הצאן העדכנית בישראל. תפריט הארוחה: לפתיח, 2 כוסות איירן בצל ירוק (משקה יוגורט טורקי) על מצע עלי גפן. ראשונות: לחם בונדוק ולדר משמשים, חמאת אגוזי לוז ודבש, גבינת פיקורינו פלפל עם תאנים חמות וגבינת עיזבלה בצ'אטני משמשים. עיקרית: סלט טאבולה וגרעיני קינואה ובצק פילו ממולא בפטה כבשים ותרד. קינוח: יוגורט עיזים קפוא עם אפרסקים. מחיר הארוחה: 56 ש"ח לסועד. בתשלום נוסף, יוכלו הסועדים לטעום מיין "פטיט קסטל" שנת 2001 שבוקבק במיוחד עבור לחם ארז.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
אדוארדו
|
 |
|
 |
 |
 |
|
מנות קיץ חדשות באדוארדו. ראשונות: כבד אווז ברוטב סברס וצ'ילי מתוק, שרימפס אבטיח וגבינת פטה וקוקי סן ז'ק על הפלאנצ'ה. עיקריות: סינטה ביין אדום ותאנים טריות, פילה בקר עם פירה וסלסה אספרגוס ואגסים, ושרימפס ברוטב רוקפור, קארי וקונפי שום מונחים על אורז בר. מחירי הראשונות בין 35-45 שקל. מחירי המנות העיקריות 82-95 שקל.
אדוארדו, יהודה הלוי 87 תל אביב. טלפון: 03-5608088.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
מנת שרימפס של אדוארדו. צילום: יחסי ציבור
|
|
 |
 |
 |
 |
|
פסטיס
|
 |
|
 |
 |
 |
|
חגיגות קיץ במרפסת של פסטיס: בכל שישי בצהריים בחודשי יוני-יולי יוגשו יינות בוטיק לבנים ומבחר מנות קיציות של השף אייל לביא. עלות כוס ראשונה - 25 ש''ח והיא ניתנת למילוי חופשי. כמו כן, יוצעו למכירה בקבוקי יין במחיר חנות, לצינון לילות הקיץ החמים.
רק כדי לסבר את האוזן, הנה מה שיוצע לכם ביום שישי ה-10 ביוני: יקבי הבוטיק שיתארחו יהיו יקב ויתקין (ויוניה, פרנץ קולומבר, גוורטצרמינר 2004), יקב אלכסנדר ("ליזה" שרדונה לא מסונן 2003) ויקב רמים (ריזלינג כשר 2004).
את טעימות היין ילוו מגוון מנות קיציות ב-25 ש''ח כל אחת, אותן יתקינו על הגריל במרפסת. בתפריט: מיני פאייה של אורז בזעפרן ופירות ים; שיפודי שרימפס בגריל בליווי סלט קיצי בויניגרט בלסמי ופרמזן; טרין חצילים וגבינת צאן עם פלפלים קלויים ופסטו; פטה כבד כפרי עם סלט עלים בויניגרט תאנים; סרטנים בגריל ברוטב ציר סרטנים שמנת וברנדי; קלמרי קריספי עם פלפלים קלויים ורוטב רוי.
פסטיס. שד' רוטשילד 73, תל אביב. 03-5250773, 03-6290964.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
פאייה פירות ים של פסטיס. צילום: יחסי ציבור
|
|
 |
 |
 |
 |
|
אינגריד
|
 |
|
 |
 |
 |
|
תפריט קיצי באינגריד, באדיבות השף שחר ברנע ובאוריינטציה ים תיכונית. בתוכנית: ראשונות כחציל בלאדי קלוי בליווי יוגורט, שמן זית, גבינת פטה ורימונים טריים (33 ש"ח), שיפודי פרגית צרובים בגריל בחלב קוקוס וג'ינג'ר (38 ש"ח) וסביצ'ה דג ים עם לימון, נענע, פטרוזיליה ופלפלים על מצע חציל קלוי באבוקדו (44 ש"ח).
עיקריות: כבדי עוף צרובים בגריל עם פירה ברוטב מרסלה (49 ש"ח), דניס צרוב בקייג'ון כוסברה וצלפים (78 ש"ח), וריזוטו פירות ים (86 ש"ח). אחרונות: עוגת גבינה ביתית בליווי שוקולד לבן וריבת תותים (28 ש"ח),שוקולד קרנץ - גנאש שוקולד וקרמל בקרם קפה ואגוזי לוז (32 ש"ח), ואינגריד - שוקולד לבן בקרם שמנת ופטל על בצק פריך ברוטב פירות יער (32 ש"ח).
אינגריד. המסגר 9, תל אביב. טלפון: 03-6880022.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
גלינה
|
 |
|
 |
 |
 |
|
חוגגים את יום ירושלים בגלינה: ב-6 ביוני יימכרו במקום משקאות אלכוהוליים מוזהבים במחירים ירושלמיים. סוואזה זהב (25 ש"ח), בלנטיינס (25 ש"ח), סטולי קריסטל (25 ש"ח) וקוקטייל ירושלים מיוחד (25 ש"ח). לצד האלכוהול, התקין השף אייל וקנין גם מעורב ירושלמי אותנטי ברוטב טחינה ירוקה (45 ש"ח).
גלינה. האנגר 19, נמל תל אביב. טל': 03-5445553. |  |  |  |  | |
|
|
|
|
|
|
|
|