ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
נשנושי מסעדנות
גלינה נפתחת, פיאסטות קולינריות בתהל, אסף ארטיזנל משתדרג ושאר חדשות השבוע
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
גבי בר חיים
23/5/2005 14:35
הקיץ הגיע באופן רשמי: ביום רביעי האחרון נפתחה רשמית גלינה, ומתווספת לשלל אופציות האכילה על הים. המקום הוקם על חורבות גלינה המקורית, שהיוותה בשנות השלושים מפגש לשלל סלבריטאים עתיקים, דוגמת מאיר דיזנגוף, הנציב הבריטי ומלך שוודיה, שבאו לאכול משהו.

את התפריט העכשווי יצר השף היועץ מנחם כץ (השף של מסעדת ארטישוק) ועל הביצוע מופקד השף אייל ועקנין (לשעבר מסעדת רפאל). בראשונות: סלט קלאמרי עם גרגרי חומוס ופלפלים (33 שקל), שרימפס על פרוסות ג'חנון ברוטב קרם עגבניות (39 שקל) וכרובית וקישואים על הגריל בטחינה ויוגורט (23
שקל).

בעיקריות: כבדי עוף על סלסה של בצלים צרובים בשומן אווז ופירה תפו"א (45 שקל), פטוצ'יני ברוטב שמנת, בהרת וקלמארי (51 שקל) ושכבות של חציל צנוברים ובשר טלה עם תבשיל של עדשים ירוקים ועגבניות (63 שקל). במתוקים גאוות המקום היא על שלגון גלינה, המורכב מקרם חלב ופיסטוקים (29 שקל).

בנוסף, מתגאה המקום באלכוהול במחירים אטרקטיביים ובקוקטיילים מקוריים, דוגמת קמפארי "ביר סוויר" - קוקטייל של קמפרי, וודקה וגויאבות מסיני (40 שקל) ומלון מוחיטו, שהוא קוקטייל מוחיטו על בסיס מלון טרי סחוט ומידורי (38 ש"ח).

גלינה, האנגר 19 נמל תל אביב. טל': 5445553; פתוח: כל השבוע מ-9:00 על"א.
גלינה, אז והיום. צילום: יחסי ציבור
תהל
פיאסטות קיץ בתהל: ביום שני הבא (30.6) וזה שלאחריו מציעים בתהל הילולה הכוללת ארוחה בת 6 מנות, הופעה חיה ושלושה סוגי סנגריה במזיגה חופשית. בין המנות בתפריט: גספאצ'ו עגבניות חרוכות וחציל, טפנאד לבבות ארטישוק, סינטה כבושה עם פסטו ואגס, מולים ממולאים בריזוטו פירות ים, שיפודי סינטה בביסק שרימפס, קדירת פירות ים עם פסטו עשבי תיבול וטארטלטים לקינוח. הארוחה תפתח בשעה 21:00. מחיר: 125 שקל. חובה להזמין מקום מראש.

תהל, טפאס בר, נחלת בנימין 30, תל אביב. טל': 03-5168410
NG
ליין קוקטיילים קיצי ב-NG. לבחירתכם: צלילה אדומה - וודקה, קסיס, קרנבריז וסאוור (35 שקל), שאנז אליזה - פסטיס, אמרטו,סודה וקרח כתוש (35 שקל), אבסלוטלי פאביולס - אבסולוט מנדרין, חתיכות תפוזים, סאוור וקוואנטרו (35 שקל), חור באוזון - אוזו, תה נענע, פסיפלורה ואשכוליות (38 שקל) ולימבה - אוזו, ורמוט יבש, קיווי ואגסים ( 38 שקל).

NG בר & בשר. אחד העם 6, נווה צדק, תל אביב. טל': 03-5167888.
REST
אתר המסעדות RESTמעניק קופוני הטבות למסעדות בכל רחבי הארץ. בין הצ'יפורים: כוס שמפניה חינם לסועד בג'אפה בר של השף ניר צוק, שוט של ארטיק בטעמים במסעדת MESSA של השף אביב משה, קינוח וכוס קפה לסועד במסעדת אדום הירושלמית, ושאר פינוקים נוספים דוגמת קוקטיילים חינם, קינוחים, יינות, מנות ראשונות, ארוחות מוזלות והנחה כוללת על התפריט.
פסיפיק
בראנץ' בימי שישי בפסיפיק. השף רונן כהן יצר תפריט המבוסס על חומרי גלם עונתיים, תוך מתן חשיבות לתזונה נכונה. הארוחה תכלול בחירה מתוך מבחר של סלטים, מרקים קרים, מנות ראשונות, בשרים, דגים וקינוחים.

בין המנות: סלט עוף ונקטרינות, סלט פסטה ,עגבניות שרי וזיתי קלמטה, סלט כרובית חם, קבב טלה בשיפודי אורגנו, וסופריטו עוף ובטטה. קינוחים: מוס מנגו בחלב קוקוס, מוס פסיפלורה, ומלבי. מחיר הבראנץ':  79 שקל לסועד. רצוי להזמין מקומות מראש. הבראנץ' יערך כל שישי, בין השעות 12:30-16:00.

מסעדת פסיפיק. הירקון 145, תל אביב, מלון קראון פלזה, טל' 03-5201169.
בראנץ' מפנק. פסיפיק. צילום: יחסי ציבור
אסף ארטיזנל
משתדרגים: אימפריית אסף ארטיזנל, בראשותו של השף קונדיטור אסף לוי, עברה לאחרונה מהפך מאסיבי בעיצוב הפנים, ומשיקה תפריט חדש. בתפריט: מאפה חצילים - בצק פריך עם שכבות פלפלים וחצילים קלויים, גבינת עיזים, ממרח זיתי קלמטה. סלט סנט מור - תערובת חסה ועלים ירוקים, ירקות שורש, גבינת סנט מור, אגוזי מלך עם רוטב ויניגרט תפוחים, קרפצ'יו סינטה - רצועות בשר נא בשמן זית וחומץ בלסמי, מוגש עם פרמז'ן ועלי רוקט ולחם ארטיזנל וקבב טלה - קבב טלה בגריל עם צנובר  וטחינה ירוקה.

אסף ארטיזנל, התומר 28, רמת השרון. טל': 03-5498333.
קרפצ'יו סינטה של אסף ארטיזנל. צילום: יחסי ציבור
SPICES
קולקציית סדנאות בישול ב- SPICES. המרכז הקולינרי שנפתח לאחרונה יוצא בסדרת סדנאות שאפתנית, בניצוחה של השפית מיקה שרון. במרכז מדגישים כי הסדנאות מיועדות לכל סוגי הבשלנים, מתחילים ומנוסים, וכי המשתתפים נהנים במהלכן משתייה קלה ויין. בנוסף, יוכלו המשתתפים  ליהנות מ-10 אחוז הנחה בקניית מוצרים וכלים במקום. הנה טעימה ממה שמצופה לכולנו בתחילת יוני:

סדנת לחמים עם השף יניב גור-אריה - השף יניב-גור אריה ילמד איך לאפות לחמים מיוחדים, כגון: פוקאצ'ה, לחם ים-תיכוני, לחמיניות גבינה, לחם בירה מקמח כפרי, לחם מקמח מלא ושיפון וחלת שבת משובחת. בנוסף, הוא ילמד להכין מטבלים שונים לליווי הלחם.
תאריך: 2 ביוני,  21:00-18:00

בישול אסיאתי עם השף מיקה שרון (למסעדת מיקה וליברה) - בסדנה תעסוק  שרון במטבח הפיוז'ן, ותבשל עם המשתתפים  איטריות סובה עם סינטה, חזה עוף וחזה אווז מעושן עם ירקות, ברווז בנוסח פקין, דג סלמון במיסו וצי'לי וסלטים קטנים כליווי.
תאריך: 6 ביוני,  20:00-17:00

מנות ראשונות מפירות ים עם השף מאיר אדוני  (למסעדת כתית). אדוני ילמד איך להכין מנות ראשונות מפירות ים, כגון: קציפת חצילים ועיזים, בשר סרטנים כחולים וחלמון נא, פלח בצל במילוי מלח ים על מצע עדשים וטחינה, צלחת סביצ'ה בנוסח "כתית",  מרק  עגבניות  ולחם "אבוד" עם בזיליקום וגבינת פרמזן בליווי קלמרי בגריל ועוד.
תאריך: 7 ביוני,  13:00-10:00

עוגות גבינה לשבועות עם השף-קונדיטור גולי פנחסוב (לשעבר "ארקפה") - פנחסוב ילמד להכין מגוון עוגות גבינה לחג השבועות: עוגת קרם גבינה ופטל, מוס גבינה, לימון וקרמל, טארט גבינת ריקוטה ועוגת גבינה אפויה קלאסית.
תאריך: 8 ביוני, 21:00-18:00

מאזטים ים-תיכוניים עם העיתונאית פיליס גלזר -גלזר, מחובבות המטבח הצמחוני בישראל, תלמד איך להכין  מאזטים בסגנון ים-תיכוני.  בתכנית:  שוט מרק עגבניות ופרנו קר, פטריות ממולאות עם טבולה קינואה, קרפצ'יו סלק, אספרגוס בחמאה חומה, קציצות כרישה עם פסטו טרגון, גבינת פטה בתחמיץ שמן זית, זיתים נוסח פרובנס וירקות על הגריל.
תאריך: 8 ביוני, 13:00-10:00.

הסדנאות מוגבלות ל-25 איש, ויש להירשם אליהן מראש. מחיר כל סדנה: 240 שקל.

"SPICES כלים וטעמים", קהילת סלוניקי 11 תל-אביב 69513, טל' 6475555 -03
 
גם סדנאות בישול. SPICES. צילום: יחסי ציבור
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...