ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
נשנושי מסעדנות
תפריט אביבי ב"כתית", יין מיוחד ב"מאנטה ריי", הילולת מימונה ב"MESSA", ועוד
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
גבי בר חיים
27/4/2005 11:21
תפריט אביב למסעדת כתית: אחרי שעברו למשכנם החדש בבית אדמונד משיקים השפים והבעלים מאיר אדוני ואלי מזרחי תפריט חדש, עם "צירופים מרתקי חיך של ניחוחות, מרקמים וטעמים".

מלבד התפאורה החדשה, שכוללת שלוש קומות של מדרגות אבן, מרתף יינות מפואר ומרפסת שתפתח לקראת הקיץ, הבישול של השניים מהודר בהתאם, ומשלב השפעות של בישול עילי צרפתי עם מטבח ים תיכוני, וכמו בעבר, כך גם הפעם הם יצרו את התפריט העונתי של המקום.

בין מנות הקולקציה: קציפת חצילים וגבינת עיזים בשילוב
בשר סרטנים כחולים וביצת שליו; קליפת ביצה במילוי כבד אווז, קציפת פטריות ושמן כמהין לבנות; צדפת אוייסטר במשרה אסייתית בצמוד לשוט של גספאצ'ו מירקות חרוכים; קלמרי צרוב בברביקיו, בקרם תפוחי אדמה מעושנים וקרוטוני בריוש; פרח זוקיני עשוי באדים במילוי מוסלין שרימפס בקרם דיו ועגבניות; נתח כבד אווז ושקדי עגל על גבי טארט טאטן של שום בקרמל; ונתח מאוכף טלה צלוי בלימונים כבושים באסכלה, לצד חציל שרוף ופול. כל תפריט האביב ילווה בסידרת "ספיישל ריזרב" בינימינה.

כתית. בית אדמונד, קיבוץ נצר סירני. טלפון: 08-9278050.
כתית
הבוקרים
תפריט אביב חדש במסעדת הבוקרים: היועץ הקולינרי שי עשהאל בנה תפריט המבוסס רובו ככולו על הבקר המקומי. התוצאה: מנות כקרפצ'ו פילה, פילה עגל, צלעות טלה וצ'וריסוס - נקניקיות דרום אמריקאיות המוגשות על מצע טורטיות ורוטב צ'ימיצ'ורי. תפריט היין כולל יינות הנעשים באזור, בעיקר מיקבי רמת הגולן ויקב הרי גליל. מהמסעדה מציינים כי ניתן לשלב עם הארוחה טיולי סוסים או טרקטורונים ועוד.

מסעדת הבוקרים. מרום גולן. טל': 04-6960206.
מסעדת הבוקרים
אקוורלה
ארוחת טעימות באקוורלה: אנטוניו מנסה וירון עמר יארגנו במהלך מאי ארוחת טאפס המבוססת על חומרי גלם עונתיים. לדברי מנסה, מדובר במסורת חדשה: "הארוחות החודשיות יותאמו לעונה ולאקלים הישראלי, ויציעו טעמים עזים, ססגוניים ולא כבדים. בעתיד נארח שפים חברים ויוצרים אחרים שיחלקו עמנו את האהבה לחומרי גלם וליצירה קולינארית". וכדי להכפיל את השמחה, לכל מנה תתלווה כוס יין, מתפריט יינות שיורכב במיוחד על ידי חברת האחים שקד.

בין המנות שמרכיבות את הארוחה יתפקדו כראשונות מרק סרטנים מוקצף ורביולי פול ברוטב אספרגוס ועשבי תיבול, במנות הביניים ניתן יהיה למצוא טרטר אנטיאס קטניות; אינרי טונה אדומה, מלפפון, בצל ירוק וטחינה. עיקריות: קוסקוס פירות ים ודגים, וקוסקוס בשר, ירקות שורש ופול טרי. לקינוח יוגשו מבחר פטיפורים.

מחיר הארוחה: 147 ש''ח לסועד. יש להזמין מקום מראש.
אקוורלה. השרון 10, תל אביב. טל': 03-6879444.
אקוורלה
המטבח של רמה
מסעדת המטבח של רמה שבנטף, נפתחת ב-7 במאי מחדש, לקראת עונת הקיץ. בין המנות: שוק טלה ממולאת בעשבי תיבול על סלט שעועית, מקלובה עם בשר טלה, ושאר מטעמים עונתיים. בתפריט היין יתארחו יקבי האזור, דוגמת צרעה, מישר וסוסן ים.

המטבח של רמה. מושב נטף. טל': 02-5700954.
פסטה נובה
מסעדת פסטה נובה חוגגת עם מנות טלה לאורך כל חול המועד. בתפריט: קציצות טלה עם אנטי פסטי או קוביות תפו"א אפוי וסלט ירוק (42 שקל); פטוצ'יני בולונז טלה (47 שקל); ואוסובוקו טלה עם ריזוטו וסלט ירוק (82 שקל).

פסטה נובה. יהודה הלוי 52, תל-אביב. טל': 03-5669967.
מאנטה ריי
גם במאנטה ריי חוגגים את האביב: יקב הבוטיק ויתקין הכין כמות מצומצמת של  יין רוזה שבוקבק במיוחד למען המסעדה. היין, סמוק חצי יבש מענבי סירה, טמפרינו וקריניאן נבחר בשל התאמתו לאקלים הנוכחי, וכפי שהתבטאו במסעדה, הוא "מקבל את הקיץ באופן שובב".

מאנטה ריי. מתחם מוזיאון האצ"ל (ליד הדולפינריום). טל': 03-5174773.
חירו טאפס בר
כפילויות בחירו: לכבוד תפריט הקיץ החדש מציעים שם ארוחת טאפס ספרדי כפול - בכל יום בין השעות 17:00-19:00 והחל מהשעה 22:00. על כל הזמנת טאפס ספרדי אותנטי יוגש טאפס נוסף לבחירה מהתפריט הכולל. בנוסף, במסגרת ה-happy hour ניתן להזמין כוס ריפיל של סנגרייה או בירה מהחבית במחיר אטרקטיבי של 10 שקל. סתם כדי לסבר את האוזן, הנה כמה דוגמאות למה שתוכלו לטעום: שיפוד ירק בגריל; קסרול פטריות; טורטיות ירק בתנור; קבבוני טלה על תרד וצנובר; גלילת אנטריקוט ואספרגוס; סביצ'ה; פרלינים - דגים קטנים ומטוגנים ואלבודיגס.

חירו - טאפס בר ספרדי (כשר). רח' הכרמל 18, פינת מדרחוב ירושלים, כפר סבא; טל': 09-7663813.
ספגטים
תפריט אביב בספגטים קיסריה: השף אליאב גולדנברג (אקס הקופי בר) יצר תפריט באווירה איטלקית משודרגת. בקולקציה: ראשונות שרימפס עם שומר חם ברוטב לימון וודקה; ברוסקיולה פטריות ושרימפס פאנקו ברוטב פלפלים קלויים. עיקריות: ספגטי פטריות יער ושמנת; פסטה עם פירות ים ועגבניות; ופולו צ'ינגרה - חזה עוף, פטריות, פלפלים, כרישה, שום ויין אדום. בקינוחים: טירמיסו, טרטופו ופונדנט שוקולד.

ספגטים קיסריה. רחוב תרשיש 9, פארק העסקים הצפוני, קיסריה. טלפון: 04-6274644.
MESSA
היכונו למימונה: במוצ"ש, 30/4, תחליף MESSA האולטרה מתוחכמת את פניה, ותתחפש לארמון מרוקאי. בתוכנית: אפריטיף על בסיס אניס ואשכוליות לכל אורח, מוזיקת חג מרוקאית, מופלטות ושאר מיני ממתקים מרוקאים. בנוסף, בחלל המסעדה יוגשו - לצד התפריט הרגיל - מנות מיוחדות שהכין השף אביב משה לכבוד החג. בתפריט החגיגי: קוסקוס, קוסקוס פירות ים, חריימה, סרדינים טריים כבושים ועוד. מומלץ להזמין מקומות מראש.

MESSA. רחוב הארבעה 19, תל-אביב, טל': 03-6856853.
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...