ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
אם אין לחם, אולי יש תמונות שלו
אורית הראל סוקרת ארבעה ספרי בישול חדשים שעלולים להתמודד על תלושי החג שלכם
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
אורית הראל
20/4/2005 10:03
יותר מכל החגים האחרים, פסח הוא חג הזלילה הגדולה. זה מתחיל בארוחת ליל הסדר שמתפוצצת מקלוריות ומנות, נמשך בחול המועד מרופד בארוחות שחיתות ונגמר במימונה עמוסה דברי מתיקה. אין פלא שהמו"לים עטים על העיתוי בכדי להוציא מחזור חדש של ספרי בישול.

ראשית, לחג עצמו, מציע קובי בר את "בישול לפסח" (הוצאת "כנרת"), שכותרתו אומרת הכל. כמי שאיננה חברה טובה של מצות (הן התחילו) ושאר מטעמי פסח כבדים, קשה לי להביע התלהבות משלל גיווני ה"מצבריי" שבר מציע, מהאורז ופתיתי מצות, לאפת שווארמה ממצה והקניידלך ממצות שבורות; אבל אוהדי מצות ומעדני פסח מן הסתם ימצאו עניין בספר, שבאמת מכסה את כל מנות שולחן
החג.

אלינוער רבין, אבי שקרל ומאירה גולדמן, ערכו את "אנין ולא משמין" ("פ.ש. הוצאה לאור") בעל הספירלה. זו אסופת מתכונים של שפים ממסעדות ידועות ונחשבות (כמו שאול בן אדרת מקימל וניר צוק מקורדליה), שמנסים להוכיח כי בישול אנין אינו בהכרח משמין. מה שאולי נכון, אבל לא מעיד על מידת המיומנות הנדרשת בהכנת חלק ממאה המתכונים (לא מיועד לטירוני מטבח).

לכל מתכון צמוד ערך קלורי למנה ויש הצעות לארוחות שלמות דלות יחסית בקלוריות וכן הסברים כלליים על מוצרים ומרכיבים בבישול, כמו טיפים על טיפול בדגים, הכנת צירים וכן הלאה. התוסף החריג: מודעות למוצרי מזון. אותי אישית זה עצבן.
טארט פירות טריים. מתוך "ששת"
קרין גורן. היא משלנו
מיכל לוי-אלחלל בחרה ללמד "בישול ב-4 מרכיבים" (הוצאת "כנרת"), מה שדי מבטיח מתכונים לא מסובכים, גם כאשר משך ההכנה מתארך לעיתים. הספר ידבר לבשלנים מתחילים ולכל החובבים של קיצורי דרך מהסוג שבסוף לא מבזים את בלוטות הטעם. זו מין גישת "שף בנעלי בית", למי שאוהבים לאכול ולהאכיל, אבל בלי להתקשקש במטבח.

אחרון חביב, ובאמת חביב מאוד, הוא "ששת", המוקדש למתוקים של קרין גורן, מבית "על השולחן". בשנה שעברה יצא "ששת - העוזר שלך במטבח" הכללי, ספר בישול מצוין - בהיר, יפה לעין, מלא מתכונים מגוונים ומוסברים כהלכה, כולל וריאציות על כל נושא כמעט. עכשיו בא הקינוח-אותו הדבר, מוקדש בלעדית למתוקים למיניהם, מעוגות (יש גם לפסח) ומרנג, ועד פנקוטה וקינוחים קפואים, כולל כל האמת על ביצים והקצפתן, איך עושים דפי שוקולד מודפסים וקישוטי קרמל. והכל ברור, פשוט, הגיוני ומעשי. ללקק את האצבעות.
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...