 |
/images/archive/gallery/286/649.jpg ברוסקטה של עזרא קדם.
צילום: עילית אזולאי  |
|
|
מיני-סדרה שאפתנית תבחן לעומק את ההיבטים התרבותיים והחברתיים של המזון שאנו לועסים |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
גבי בר חיים 12/4/2005 14:41 |
|
|
|
|
 |
פריצה דרמטית לקולינריה הטלוויזיונית: החל מהשבוע תשדר הרשת הציבורית בארה"ב, PBS, את המיזם השאפתני "משמעות האוכל". מדובר בסדרה דוקומנטרית, שמנסה לתקוף את הגסטרונומיה מזווית בלתי שגרתית. כלי הנשק: הסתכלות על אוכל בהקשרים תרבותיים וחברתיים, בשלושה פרקים - אוכל וחיים, אוכל ותרבות ואוכל ומשפחה. ממבט ראשון, הפורמט אינו נראה כפורץ דרך, אבל בטלוויזיה האמריקאית, שהורגלה בשנים האחרונות לריבוי תחרויות בישול מביכות ותוכניות משפחתיות, מדובר כמעט בסנסציה.
קצת מפתיע, אבל הקונספט לתכנית נוצר אצל הבמאית סו מק'לולין במהלך צילומי סרט שעסק דווקא במוות. "גיליתי שגם כשמדברים על הנושאים העמוקים ביותר אנשים עדיין מסרבים להתמסר", היא מספרת. "הסגירות הזו השתנתה כשהתחלקנו באוכל, ואז התחלתי להבין עד כמה באמת חשוב הנושא".
כראוי לאקספרימנט תרבותי, גם החומרים בהם תטפל הסדרה יהיו לא שגרתיים בעליל. בחינה של אלו תראה כי חברי ההפקה בחרו להתרחק ממרכזים גסטרונומיים גדולים, ולהתרכז במושאי סיקור מעולמם הקולינרי האישי. בהתאם לזאת, יוכלו הצופים לראות על המסך מבחר נושאים אקלקטי: ממאפים בלגיים, דרך פסטיבל אוכל של הקהילה הצ'כית בטקסס ועד למסעדות משפחתיות במיזורי. פרובינציאליות, אבל מבורכת.
הנה טעימה ממה שיוגש לצופים בפרק הראשון, שעוסק כאמור באוכל וחיים: השף אליס ווטרס תסביר למה היא נאבקת על שיפור ארוחות הצהריים בבתי ספר מקומיים, תוצג אסכולת האוכל האיטי (סלואו פוד בלעז) וייבחנו הקשרים בין מה שאנחנו אוכלים לזהות פרטית וקולקטיבית. עכשיו נותר רק לקוות שמישהו אצלנו ירים את הכפפה, ירכוש את הזכויות ויסדר גם לנו צפייה בהקדם.
|
 |
 |
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|