 |
מדהים איך כשאתה ילד, אין שום דבר שמתוק מדי בשבילך. דלי סוכר? תביאו, מה הבעייה. סיר קרמל? קטן עלי. אבל ככל שמתבגרים ובלוטות הטעם מתעצבות ומתעדנות, קשה יותר ויותר עם מתיקות אקסטרימית. תשתו רק דיאט קולה במשך שבוע, נראה אתכם חוזרים לאוריגינל.
שתי בירות פרימיום חזקות בטירוף שמגיעות עכשיו ממבשלת אגנברג באוסטריה מעמידות למבחן את העמידות האנושית למתוק, אבל בעיקר מעוררות תהיות לגבי תאימותן לחיך הישראלית. החלשה שבהן, אורבוק 23, מכילה 9.6% אלכוהול, בזכות יישון של 9 חודשים בחבית. הטעם שלה עשיר, והיא מתוקה מאוד, אבל עדיין בצורה נסבלת. זה כלום לעומת סמיקלאוס, שמכילה 14% אלכוהול, מותססת ומיושנת במשך 10 חודשים ומיוצרת רק פעם בשנה, בכל 6 בדצמבר (אקסצנטרי, הא?). המתיקות שלה זה אולי הדבר הכי מטורף שאי פעם נתקלתי בו. למעשה, קשה לי להאמין שאנשים מבוגרים, אוסטרים למשל, באמת נהנים מזה.
אבל אין אלא להאמין שכן. הבירה הזאת מומלצת לשתייה לצד מנות עשירות או קינוחים, או אפילו כדז'סטיף של אחרי הארוחה. השאלה שחייבת להישאל היא, האמנם מקומן של הבירות הכבדות והמתוקות האלה במדינה כמו ישראל, שבה בירה נתפשת יותר כמשקה מרענן מאשר כמשהו שדורש ארוחה דשנה לידו.
האמת? ספק גדול. אבל אולי התשובה נעוצה במחיר הגבוה של שתי הבירות האלה. מי שמוכן לשלם חמישים או שישים שקל בשביל בקבוק, כנראה יודע למה הוא נכנס. מי שלא, אני מזכיר, אין כמו גולדסטאר.
מחיר: 60 שקל לבקבוק סמיקלאוס, 50 שקל לבקבוק אורבוק 23. ניתן להשיג דרך היבואן, בטלפון 04-8577607. ציון:
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
או במילים: 3 מתוך 5
|
|
|