 |
פתילייה היא מתקן בישול עתיק יומין, בעל בית קיבול לנפט ופתיל בוער, שעליה נהגו לבשל מאכלים בבישול איטי על אש קטנה. "פתילייה" היא גם שמה של המסעדה של קובי וברוריה אוחיון, שמשמרים את הטעמים ואת הזיכרונות מבית סבתא. את פני הנכנסים למסעדה בפתח תקוה מקדמת ארומה דקיקה של נפט מהבעירה של הפתיליות הניצבות בשורה ארוכה על הדלפק. על הפתיליות עומדים סירים מבעבעים עם מאכלים המתבשלים במשך שעות. תפריט המסעדה המגוון משתנה כמעט מדי יום למעט שני תבשילי הבית הקבועים: עוף בתפוחי אדמה ותבשיל כבש (נברון) עם תפוחי אדמה ורצועות גזר. בנוסף לשני אלה מתבשלים בכל יום יותר מעשרה סוגי תבשילים, ובהם צלי בקר ברוטב פטריות, ממולאים מצוינים, תבשיל בשר בקר עם חומוס, תבשיל הודו עם אפונה, כרעי עוף בדבש, דג חריף (חריימה), סלמון ועוד. התוספות החמות כוללות אורז לבן, אורז עם קארי בחומוס, אורז עיראקי אדום, תפוחי אדמה, פירה, צ'יפס וירק מבושל. בחורף מוגשים מרקים, כמו חריירה (מרק מרוקני המכיל גרגרי חומוס, עדשים, אטריות וירקות שורש), מרק כתום (דלעת, גזר ובטטה) מרק עגבניות, מרק שעועית ומרק רגל תימני. אל כל אלה נלווה בר סלטים גדול שבו סלט קולורבי עם גזר, סלטי חצילים שונים, סלט חסה עם עגבניות, סלט תפוחי אדמה, סלט ביצים ועוד. בצהריים יש משלוחים אל מקומות העבודה באזור ובשעות הערב מתקיימים במקום אירועים סגורים (עד 80 איש). כמו כן מפעיל המקום קייטרינג. במסעדה 40 מקומות ישיבה ועוד 25 מקומות במרפסת. מחירים: ארוחה עסקית, הכוללת מנה עיקרית, שתי תוספות וסלטים: 35-29 שקל . מרק: שמונה עד עשרה שקלים. קינוח: עשרה שקלים. מנה לקחת: 25 שקל. המסעדה פתוחה בימים א'-ה', בין השעות 17:00-11:00. הפתילייה. רבינצקי 6, אזור התעשייה סגולה, פתח-תקוה. טלפון: 03-9313030.
|
 |
 |
 |
 |
|
|