 |
 |
|
|
שוב הזמנתם אורחים הביתה? אל דאגה. המארחת המושלמת אתי רז עוזרת לעבור את זה בשלום |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
אתי רז 11/1/2005 10:12 |
|
|
|
|
 |
נלך על אירוח? טוב. קניות: עדיף בשוק, אפשר במרכול, ואם אין ברירה אפשר בבית המרקחת. נו, במכולת ברחוב
הראשי מתחת לאפינו אני מתכוונת. נכין שני מיני סלטים, מטבל טעים ומאפה מתוק ומעולה. קונים: ליטר יוגורט נענע מיובשת (אם יש לכם ממי לקחת) או מיורן יבש. ראש חסה 2-3 מלפפונים יפים לימון שקית עלעלי בייבי לסלט 2-3 שיני שום כרוב ירוק במשקל של 500 גרם 500 גרם כרוב סגול רימון. אני יודעת שרימון זה לא ירק, אבל במתכון זה הוא כן צרור כוסברה שטוף וקצוץ לימון מלח 3 שיני שום כתושות
למאפה: 1 ק"ג קמח (אמא'לה!!!) 40 מ"ל חלב 40 סוכר 60 גרם שמן תירס .אפשר גם שמן אחר קורט מלח 25 גרם שמרים טריים (בעברית 2 כפות שמרים יבשים) 450 מ"ל מים פושרים ביצה צרור עלי בזיליקום אורגנו יבש זיתים שחורים מגולענים פירות: 2-3 תפוזים 2-3 בננות 2 תפוחי עץ חמוצים מיץ מתפוז או 2 כפות וניל או 2-3 כפות ברנדי או ליקר. אך אפשר בהחלט את כל הנוזלים.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
חזרנו הביתה
|
 |
|
 |
 |
 |
|
שותים כוס מים מפשילים שרוולים ו... שמים בקערה חצי מיכל יוגורט + חצי כפית מלח ו-2 שיני שום כתושות. מערבבים. על קערה עמוקה מניחים מסננת מרופדת בנייר סופג, ועליה וזגים את התערובת. מכסים ומניחים במקרר. מפנים מדי פעם את הנוזלים שנקווים. הממרח (לבנה, אם תרצו) מוכן כעבור כ-12 שעות או יותר, תלוי בטעמכם לגבי סמיכות. אפשר להוסיף גביע שמנת לסמיכות יתר וכן תבלינים טריים או יבשים לפי טעמכם, כמו עירית, זעתר, בצל ירוק, כצח וכולי.
את חצי המיכל השני מוזגים לקערת הגשה, מוסיפים מלח, שום כתוש וחצי כפית נענע יבשה או מיורן. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר. אגב, חציל שקליתם על האש מבעוד מועד, קילפתם, קצצתם והוספתם ליוגורט, יהפוך אתכם לאנשים נערצים.
לסלטים: קוצצים דק את 2 סוגי הכרוב. שוטפים היטב ומניחים בקערות נפרדות. לכרוב הלבן מוסיפים בסמוך למועד ההגשה מלח, פלפל שחור גרוס, מעט שמן ושן שום כתושה. מקשטים בגרעיני הרימון.
לכרוב האדום מוסיפים בסמוך למועד ההגשה 2 עגבניות אדומות קלופות וחתוכות לריבועים קטנים ובצל חתוך לטבעות דקות, מעט שמן, מלח ופלפל גרוס. מניחים בצד ומוסיפים צרור ענק של כוסברה מיד עם ההגשה. לרגישים לכוסברה אפשר גם סלרי טרי קצוץ או פטרוזיליה. אבל לא חבל? תלמדו לאהוב את הכוסברה! לסלט החסה: שוטפים את עלי החסה, מייבשים ומוסיפים להם את רצועות המלפפונים והפלפל האדום. סמוך למועד הארוחה מוסיפים את הלימון, המלח והשום. תוספת של חופן צנוברים מטוגנים בכפית שמן זית תסייע לטעם הנפלא של הסלט. אפשר כמובן רוטב אחר המורכב מחומץ, שמן זית, כף חרדל ו-2 שיני שום. הכינו מראש, וגם אותו נוסיף סמוך למועד הארוחה.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
כמה שום?!
|
 |
|
 |
 |
 |
|
ביום האירוח, כ-4 שעות לפני "קבלת הקהל", מכניסים לקערת המיקסר את המצרכים למאפה: חלב, מים, סוכר ושמרים. בוחשים היטב ומוסיפים קמח, שמן, וביצה. לשים בעזרת וו הלישה, ה"סללום" כ-8 דקות, מכסים ומניחים לבצק עד שיכפיל את נפחו.
לשים מספר דקות נוספות עד שיחזור למידותיו המקוריות. מוציאים מהקערה ומחלקים את הבצק לשניים. חלק אחד עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא (בהמשך יהיה מתכון למילוי נוסף). חלק אחד מרדדים לעלה דק ומורחים בכמות נדיבה של שמן זית. מדללים ב-2 כפות מים את רסק העגבניות ומורחים על הבצק. מפזרים שאריות גבינה צהובה או לבנה מכל סוג, טונה מסוננת ופלטים של אנשובי. מתבלים באורגנו יבש, זיתים שחורים מגולענים ובזיליקום ירוק. כמויות ויחסים בין התוספות נתונים לטעמכם. מגלגלים את הבצק בזהירות לגלילה ארוכה ופורסים לפרוסות בעובי של כ-4 ס"מ. משמנים תבנית, או מרפדים בנייר אפייה, מניחים את הפרוסות על פניהן ונותנים לעסק לתפוח עוד כ-20 דקות. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מוציאים מהתנור כאשר המאפה מקבל צבע... מדהים!!
הגענו לחלק הקל. קולפים את פירות ההדר ומפלטים אותם מהקליפה הלבנה. סתם, נעשה את זה רק כשנהיה יותר מנוסים ומשקיענים. חותכים את הפלחים לרוחבם לאחר שניסינו לגלען אותם. פורסים את התפוחים ואת הבננות לטבעות דקות. מוסיפים מעט סוכר ואת הנוזלים. אפשר להוסיף חופן אגוזי פקאן מסוכרים, או אגוזי מלך קלויים קלות, יותר טוב.
כן. היה ברור לי מההתחלה שנוסדה כרגע קבוצה חדשה שנושאת את דגל עליו מתנוססת השאלה: "כמה שום!?". מה נעשה? המתכונים דורשים. אבל, לא חייבים להכין באותו יום את כל הסלטים למרות שכדאי. מצד שני כפי שנאמר: באשר אבדנו, אבדנו. כולנו נריח משום ובא לציון גואל.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
דגשים והערות
|
 |
|
 |
 |
 |
|
בצק שמרים אינו בעייתי. צריך לשמור על מספר כללים והכל עובד יפה: השתמשו בשמרים טריים (במובן הזה שאינם ישנים).
הוסיפו סוכר על השמרים.
לושו היטב, לפחות 8 דקות. עדיפות למיקס. ניתן כמובן ללוש ביד אך הרבה יותר קשה.
אפשר להקפיא בצק לפני ההתפחה, להוציאו מספר שעות לפני השימוש ולהניח לו לתפוח בניחותא. אפשר בהחלט להקפיא לאחר האפייה.
מילוי נוסף עבור החצי שהקפאנו: מטגנים 2 חצילים קטנים, מקצצים אותם ומוסיפים גבינה מלוחה. מפלפלים וממליחים בהתאם.
מעתה, אף אחד לא יגיד שאתם לא יודעים לארח. |  |  |  |  | |
|
|
|
|
|
|
|
|