 |
/images/archive/gallery/115/792.jpg מנת הבית של מסעדת פאסיפיק.
צילום: יחסי ציבור  |
|
|
ארוחת סילבסטר מאוחרת בראשל"צ, מקום חדש בצפת, מתיחת פנים בפסטריה ועוד |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
גבי בר חיים 6/1/2005 10:33 |
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
|
Coca
|
 |
|
 |
 |
 |
|
שת"פ פיוז'נאי: במהלך ינואר יחברו השף והיועץ הקולינרי מנה שטרום, בעל האוריינטציה האיטלקית, והשפית קוקה (Coca), המתמחה במטבח אקלקטי לבישול ארוחה משותפת. מהשילוב בין השניים נולדה ארוחה איטלקית המשלבת בין מנות מסורתיות, לפרשנויות חדשניות שלהן. הנה הצצה ראשונה לתפריט: כמשעשעי חיך יוגשו לשולחן ברוסקטה קלאסית (שטרום) וברוסקטה עם שרימפס לימונצ'לו (קוקה); סלט שומר, רוקט ופירות הדר (שטרום), ופוקצ'ה (שטרום-קוקה). ראשונות לבחירה: ריזוטו שרימפס רוזה עם קוקי סן ז'אק (קוקה) וריזוטו וונגולי (שטרום). בעיקריות: סקלופיני של עגל חלב עם ארטישוק ולימון (קוקה) ועגל ברוטב מרסלה (שטרום). לפינאלה יוגשו פנקוטה קרמל תפוז (שטרום) וקרם למון גראס (קוקה). הארוחה המשותפת תוגש ב-13 וב-20 בינואר, בשעה 20:00. מחיר לאדם: 160 ש"ח. ושימו לב - ב-15 בחודש בשעה 13.00, במחיר של 135 ש"ח. יש להזמין מקומות מראש.
Coca. יד חרוצים 15, תל אביב. טל': 03-6392292.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
פלאציו
|
 |
|
 |
 |
 |
|
חדש בצפת: פלאציו, ביסטרו ים תיכוני, המתהדר בשם איטלקי ושאיפה למצוינות קולינרית. בעל המקום הוא ז'אן איב מאסטי, לשעבר מעצב אופנה קליפורני, שבנה תפריט המושתת על ירקות עונתיים, פירות ים, נתחי בקר וכבד אווז. וכראוי למשלח ידו הקודם, מילא מאסטי את חללי האבן של המסעדה ביצירות אמנות פרי מכחולו, המבטיחים אווירה ארטיסטית כראוי ללוקיישן.
פלאציו, רובע האמנים, צפת. טל': 04-6999850.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
יוקו אונו
|
 |
|
 |
 |
 |
|
האופציה הכשרה: תפריט חדש ליוקו אונו, יפנית וסושי בר כשרים. דוגמיות ממנות הפתיחה (24-38 ש"ח): קבב דג מוסר ברוטב שום, לימונים, סאקה ועירית; קרפצ'יו טונה אדומה - רצועות טונה צרובה על מצע סלט ירוק בויניגרט חרדל וסויה; וסלט דגיגי ים בטמפורה על עלים ירוקים, כוסברה וצ'ילי ברוטב ויניגרט ג'ינג'ר ליים. בין העיקריות( 64-98 ש"ח): פילה סלמון פריך, בציפוי סומסום לבן על מצע פירה ועלי מנגולד ברוטב סאקה וסויה; רביולי מבצק אורז במילוי ילו טייל ברוטב חמאת לימונים, שום וסאקה; ופילה מוסר בגריל על איטריות זוקיני ופילה עגבניות צלויות ברוטב טריאקי. בקטגוריית הקינוחים (22-24 ש"ח) מציעים במסעדה מאפה תמרים ברוטב סוכר דקלים ולמון גראס, קרם ברולה ופנקוטה מחלב קוקוס. במקביל, נוספו לתפריט מנות של סלטים, אורז ואטריות ( כולם ב-29 שקל), ועסקית הכוללת סלט דגיגי ים, פילה מוסר על פירה, קינוח אישי ותה יפני (76 ש"ח).
יוקו אונו יפנית וסושי בר, ז'בוטינסקי 1, בניין מכבי, רמת גן. טל': 03-7524666.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
סושי של יוקו אונו. צילום: יחסי ציבור
|
|
 |
 |
 |
 |
|
פסיפיק
|
 |
|
 |
 |
 |
|
מסעדת פסיפיק חוגגת יום הולדת שנה בארוחת טעימות כשרה שהרכיב השף רונן כהן. למנה ראשונה: סביצ'ה בורי צלפים ונענע על קרפצ'יו עגבניות ואבוקדו. מנה שניה: דים סאם של עוף וירקות על שעועית ירוקה, אפונה סינית, ואספרגוס בוויניגרט סויה וצ'ילי. מנת ביניים: מרק דגים, ירקות שורש וזעפרן בליווי לחם קלצונה ושום. ממשיכים עם עיקרית לבחירה: מדליוני פילה בקר על מצע תפוחי אדמה ובטטה קלויים בגריל ברוטב מרסלה, או פילה סלמון בציפוי קשיו ועשבי תיבול על מצע כרישה ולימון בניחוח פסטיס בוויניגרט סלק. קינוח לבחירה: ברולה רוזמרין וקוקוס, ומבחר מרקיזים: שוקולד, נוגט וחלבה על מרק סחלב וקוקוס חם. הארוחה תקפה החל מה- 15 בינואר ועד לסוף החודש. מחיר לסועד: 111 ש"ח. רצוי להזמין מקום מראש.
פסיפיק. הירקון 145, מלון קראון פלזה, ת"א. טל': 03-5201169.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
פסטריה
|
 |
|
 |
 |
 |
|
מתיחת פנים בפסטריה לשעבר: במסגרת מהפך כולל, שינתה האיטלקיה התל אביבית עיצוב, תפריט ושם. התוצאה: תחת שמה העכשווי פסטה נובה ("פסטריה החדשה" לפי הבעלים), מציע התפריט המורחב מנות חדשות, כמו כבדי עוף במרסלה ואשכוליות, קציצות טלה ברוטב עגבניות צ'ילי ונענע, פיצות בעבודת יד, ופטוצ'יני תוצרת בית. לצד אלו, שומרת המסעדה על השלאגרים הוותיקים, כאוסובוקו טלה, רביולי בטטה ברוטב יין לבן וגבינת מסקרפונה וקרפצ'יו פילה בקר. וכפי שנמסר מהמסעדה, כולם יזכו לתמחור הגון במיוחד.
פסטה נובה. יהודה הלוי 52 , תל-אביב. טל': 03-5669967. שעות פתיחה חדשות: כל יום, מ-10:00 עד 01:00.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
Fish
|
 |
|
 |
 |
 |
|
ב-11 בינואר, בשעה 20:00 ובסוג של איחור אופנתי, יחגגו יקב הרי גליל ומסעדת FISH את 2005. הארוחה, שתתקיים ב-FISH הראשל"צית, הינה אירוע ראשון בשרשרת שת"פים שיערוך היקב עם מסעדות שונות בעבור חברי מועדון הלקוחות, כשהפעם מוזמנים להצטרף גם גרגרנים מהשורה. וכראוי לאירוע הפתיחה, מככבים בו לא פחות מחמישה אנשי מקצוע: יינן יקב הרי גליל, גבי סדן, שף הבית סטאס לפידו, אופיר דמלין (מ"פרנצ'סקה" הסמוכה) דרור שושן (מ"פראנק") ושף קונדיטור ג'קי שאולוב. דוגמאות מהתפריט: ראשונות כפניני עם טריו של מתבלים - שמן שום איולי, עשבי תיבול וסלסלת עגבניות קונקסה וזיתי קלמטה; גלילת פלפלים וגבינות צאן עם סלט בייבי רוקט ברוטב בזיליקום וסביצ'ה אניטיאס במעטפת אבוקדו ורביולי טונה. בין העיקריות: סקאלופס על מחית כתומה בקציפת לואיזה, למון גראס וג'ינג'ר, צלע טלה עם שורשים וסלט עדשים, דג לברק עם ירקות, שרימפס קריסטל וקפוצ'ינו ביסק סרטנים.
תפריט היין כולל את היינות הבאים: "הרי גליל סוביניון בלאנק 2003", "הרי גליל שרדונה 2003", "הרי גליל פינו-נואר 2002" ו"הרי גליל יראון 2001".
מחיר הארוחה: 185 ש"ח לסועד. חובה להזמין מקומות מראש, דרך יקב הרי גליל. לפרטים: טל' 04-6868740. |  |  |  |  | |
|
|
|
|
|
|
|
|