 |
/images/archive/gallery/184/747.jpg מזון מהיר.
צילום: ארכיון מעריב  |
|
|
מחקר חדש: לא צריך יותר משתי ארוחות של המבורגר וצ'יפס בשבוע כדי לפגוע בבריאות |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
אלכס דורון 2/1/2005 10:46 |
|
|
|
|
 |
אחרי 15 שנים של מחקר מתברר מה שחשדנו תמיד, ושם סוף לוויכוחים לגבי כמה המבורגרים וצ'יפס בריא לאכול. התשובה: ממש לא הרבה. המחקר שפורסם בסוף השבוע בכתב העת הרפואי "לנסט" מצא קשר ברור, ישיר וחזק, בין צריכה של מזון מהיר מסוגים מסוימים למשקל יתר וסוכרת (מבוגרים) - וכתוצאה מכך: גם סיכון למחלות של כלי הדם בלב.
"בניגוד למה שמנסה התעשייה הזאת למכור לנו, מזון מהיר לא יכול להיות חלק מתפריט בריא", קבע נחרצות מנהל התוכנית לטיפול בהשמנה בבית
החולים לילדים בבוסטון ואשר עמד בראש צוות החוקרים, ד"ר דיוויד לודויג.
במחקר עקב צוות מאוניברסיטת מינסוטה אחרי בריאותם של 3,031 אנשים, בגילאי 18 עד 30 (בתחילת המחקר). אחרי 15 שנה של איסוף נתונים התברר: אלה מהם שאכלו יותר מפעמיים בשבוע במסעדות של מזון מהיר העלו בממוצע ארבעה וחצי ק"ג, לעומת אלה שהגיעו באופן מזדמן בלבד, או פחות מפעם בשבוע. בנוסף לעלייה המשמעותית במשקל פיתחו הזללנים גם סיכון גבוה פי שניים למחלת הסוכרת.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
מקצה שיפורים
|
 |
|
 |
 |
 |
|
ואילו מחקר נוסף מגלה שהשמנת היתר, שנחשבת עדיין בציבור בעיה אסתטית יותר מאשר בריאותית, צוברת מהירות מפחידה: כעשרה אחוזים מבני שנתיים עד חמש בארצות-הברית סובלים מהשמנת יתר חריגה. המספרים האלה מדאיגים במיוחד נוכח העובדה שהשמנת יתר גורמת למותם של 300 אלף איש בארצות-הברית בכל שנה, ממחלות שקשורות בעודף משקל.
כדי לנסות להתמודד עם הנזק הבריאותי (והתדמיתי), הציעו מדענים ליצרניות המזון המהיר "שיפורים" שיביאו לסועדים רזים יותר ובריאים יותר: הקטנה משמעותית של המנות, הפסקת הגשתן של מנות מוגדלות (SUPER SIZE), שימוש בבשר רזה בלבד, מכירת קציצות המבורגר בלחמניות מחיטה מלאה, שימוש במיונז דל-שומן, תוספת ירקות בכמות גדולה יותר בכל מנה, וייצור צ' יפס דל-שומן. |  |  |  |  | |
|
|
|
|
|
|
|
|