ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
נשנושי מסעדנות
סיבה טובה לקפוץ לירושלים, ארוחה חד-פעמית ב"צ'ימיצ'נגה" והצצה לתפריט של "MESSA"
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
גבי בר חיים
16/12/2004 16:38
MESSA
אחרי באז תקשורתי גורף, הנה הצצה ראשונה באמת לתפריט של MESSA, המיזם שמשגע את מקומוני תל אביב. למי שעדיין לא שמע, מדובר במסעדת שף עליה ינצח אביב משה (אקס בארכה, גראפה ושאטו עין כרם). התפריט בנוי, בין היתר, מטכניקות בישול מאזור הפרובנס בשימוש רב של חומרים מקומיים. ולפי המסעדה, מושם דגש על איכות חומרי הגלם כמו גם על משחק עם טקסטורות שונות היוצרות מרכבות מרתקת בכל מנה.

דוגמאות ראשוניות מהתפריט המתהווה: מרק דגים בניחוח פרנו, סביצ'ה דג עם לימונים כבושים וזיתי טאסוס, בייבי קלמרי עם עדשים מעושנים וקרם כרובית, סינטה כבושה עם סלט בורגול וויניגרט סלק. בעיקריות: פילה לברק עם עדשים, עגבניות צלויות וקציפת ארטישוק, פילה בס צלוי עם פורטבלו ארטישוק וחמאה לבנה, ותבשיל זנב שור עם חמין ירקות שורש. כולנו מחכים.
 
MESSA, רחוב הארבעה 19, מגדלי המילניום, תל-אביב. טלפון: 03-6856859
 
MESSA. צילום: יחסי ציבור
לחם ארז
תפריט חורף חדש בכל סניפי לחם ארז: שקשוקה פטריות, ארוחות בוקר ליחיד או לזוג (42-84 ש"ח) קרוק מסיה, המורכב מטוסט בשמנת, האם ופרמז'ן בתנור, בליווי חסה בוויניגרט חרדל (29 ש"ח) וקרוק מדאם (כנ"ל, בתוספת ביצה ובמחיר 31 ש"ח) ומגוון מרקים ונזידים המוכנים במקום (35-38 ש"ח).
 
בנוסף, שידרגו בארז את סקציית הסנדוויצ'ים והסלטים. בקטגוריות אלו אפשר לטעום סלט עוף וארטישוק ירושלמי בוויניגרט לימון כבוש (42 ש"ח) וסלט גרנד ירוק עם תפוח עץ, עירית ואגוזי מלך המקורמלים בוויניגרט חרדל (32 ש"ח), סנדוויץ' קורנביף (19-34 ש"ח לחצי או שלם) או לחמה בעג'ין - טחינה ירוקה, נתחי קבב, עגבנייה, בצל אדום, פטרוזיליה בפוקאצ'ה מקמח מלא (31 ש"ח).
 
הצצה לתפריט החורף של לחם ארז. צילום: יחסי ציבור
ברושט
ברושט, שיפודיית העילית מיהוד, חוגגת יום הולדת שבע בתפריט צהריים חדש. בראשונות: סלמון במרינדת מירין וסויה (28 שקל), טרין מוס טונה (32 שקל), פטריות ממולאות בעוף בקרם קוקוס ותפוזים (29 שקל). בקולקציית העיקריות: יקיטורי חזה עוף ברוטב צ'ילי מתוק/ טריאקי/ שום ודבש (31 שקל); יקיטורי פרגיות ברוטב אוזו ונענע/ שום ודבש/ אסייתי (36 שקל); וקבבוני טלה על מצע חצילים קלויים בטחינה ירוקה (42 שקל).
 
ברושט בר-מסעדה, רחוב העצמאות 56, בניין שער העיר, צומת יהוד מרכז, יהוד. טלפון: 03-5369777
ארקדיה
סיבה טובה לקפוץ לירושלים - תפריט חורף חדש לארקדיה. השף עזרא קדם, הידוע בפרשנותו האישית למטבח מקומי בנה תפריט עונתי, מבוסס הדרים, שורשים ועשבים מקומיים. בין המנות: מרק קרם ירקות שורש לבנים עם שמן שקדים טהור, טארט שרימפס ושומר עם מיצי הדרים, וכבד אווז חם על הגריל עם מרקחת חבושים. לעיקריות מציעים בין היתר בארקדיה נתח קצבים בגריל על קטיפת ירקות שורש ופונדו של בצל, שקדי עגל חלב מבושלים בציר, עם סלט מנגולד ולוביה יבשה, וכתף טלה צעיר מבושלת שעות ארוכות בציר טלה וטימין בר מלווה ברביולי טלה.

בקינוחים: מרק קומקוואט חם וכיסוני שוקולד, טארט חבושים חם וגלידת תבלינים, תות מסקרפונה וגלידת ריחן וטראפל מוקה עם גלידה של קפה והל.

המנות מוגשות במסגרת הארוחות העסקיות של המסעדה: בראשון עד שישי במחיר 77 ש"ח (ראשונה ועיקרית), בשבת 110 ש"ח (ראשונה, עיקרית וקינוח) ובערבים (כולל ימי שישי), 150 שקל לראשונה ועיקרית. מספר מצומצם של מנות כרוך בתוספת תשלום.
 
ארקדיה, מטבח ישראלי עילי. אגריפס 10, בסמטה, ירושלים. טל': 02-6249138
 
עזרא קדם
צ'ימיצ'נגה
ארוחת סוף הסתיו בצ'ימיצ'נגה: ב-19 בחודש יערוך השף אבי קונפורטי מחווה יחידה לסיום העונה, בתפריט חד פעמי. במנות הפתיחה: עוגת שרימפס וסלט סרטנים עם איולי זעפרן ווינגרט זרעי עגבניות, סביצ'ה דג ים וסלק סוכר עם נבטי חמניות , ליים טרי ושמן צ'ילי ריחני, וטרטר טונה אדומה בשמן צ'ילי אינפרנו, עגבניות ירוקות, שאלוטס ויוגורט עיזים. בעיקריות: צלעות טלה ולשון טלה עם בשר חצילים שרופים, רסק שום אפוי וציר מרוכז, מנה זוגית של נתח קצבים בגריל עץ עם תפו''א מוזהבים ורוטב צ'ילי כהה, ובייבי קלמארי ושרימפס על הפלנ'צה עם וונגולי וארטישוק ירושלמי בחמאת זעפרן.

בקינוחים: תותים של פעם עם סירופ טבעי של תפוזים וחושחש וענני שמנת קלה, ועוגת שוקולד היבארה עם ג'ינג'ר מסוכר, קליפות הדרים ותותים טריים. מחיר הארוחה: 195 ש"ח. חובה להזמין מקומות מראש.

צ'ימיצ'נגה, מטבח סנטה-פה, קרמניצקי 6, תל אביב 03-5613232
פוד ארט
הערב - הזדמנות אחרונה ליהנות מפרשנותו של ירון קסטנבוים לפוד ארט אודות המנות המוצלחות של 2004. בתפריט: משעשע חיך של סאשימי סלמון עם סורבה ווסאבי ועלי תבלין בשמן שומשום. מנות ביניים: סלט חם של קלאמרי עם ארטישוק ירושלמי, יוגורט עיזים, רסק עגבניות, חציל חרוך ועלי ארוגולה, שיפוד שרימפס על מצע פירה תפוח אדמה ושומר "קונפי" עם קציפת סרטנים ובצל ירוק.
 
לעיקרית: מעדן כבד אווז וחזה עוף לבן עם סלט חם של  דלורית, בצלי פנינה ושיזף בקרם קארי ותבלינים. בקינוחים:  סורבה תפוח עץ וגלידת וניל-קינמון מוגשים בסיידר תפוחים עם טוויל פריך, ו"אצבעות" פסיפלורה וקרם שוקולד לבן עם דנטל פריך ורוטב קרמל. לסיום סיומת, כפי שמכנים זאת בפוד ארט, יוגשו קפה ושוקולדים קטנים.

הארוחה מוגשת החל מ-20:00 בערב. מחיר: 180 ש"ח לסועד (לא כולל שתיה ושירות). מומלץ  להזמין מקום מראש.
 
בית פוד ארט, במשכן לאמנויות הבמה (סמוך לבית האופרה הישראלית), תל אביב. טל': 03-6950957
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...