 |
/images/archive/gallery/219/712.jpg גברים אוכלים ג'אנק, אבל בכיף.
צילום: קיי.אר.טי  |
|
|
זהירות: ארוחה כבדה מדי מעלה את לחץ הדם וקצב הלב, ומגדילה משמעותית את הסיכון להתקף לב |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
דן אבן 12/12/2004 10:22 |
|
|
|
|
 |
ארוחות כבדות לא רק משמינות ומעלות את רמת הכולסטרול - הן גם מהוות סיכון בריאותי ישיר. מחקר חדש של אוניברסיטת תל-אביב והמרכז לבקרת מחלות מעלה כי ארוחה כבדה מגדילה מאוד את הסיכון להתקפי לב באותו יום. בסקר שבוצע במחלקות לטיפול נמרץ בבתי חולים באזור המרכז, נמצא כי מטופלים
שאכלו ארוחה כבדה העלו ב-75 אחוז את הסיכון לאירועי לב וכלי הדם, לעומת מטופלים שלא אכלו באותו יום ארוחה כבדה. הסקר, שהתפרסם בביטאון IMAJ של ההסתדרות הרפואית, מתווסף לשורת מחקרים שמצאו גורמי סיכון סביבתיים להתקפי לב, בהם מאמץ פיזי מופרז, כעס ופעילות מינית.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
הכי מסוכן שעה אחרי
|
 |
|
 |
 |
 |
|
המחקר בדק 212 מטופלים שאושפזו ביחידות לטיפול נמרץ עם אירוע לבבי, שהתרחש במהלך שעות העבודה ועד שעתיים לאחר סיום יום העבודה. על סמך שאלונים וראיונות, נמצא כי הסיכון להתקפי לב גבוה במיוחד כשעה לאחר אכילת ארוחה כבדה (שהוגדרה כארוחה שבה האדם אוכל יותר פריטי מזון מהכמות לה הוא רגיל), ויורד באופן משמעותי לאחר מכן.
הנתונים שנמצאו מתייחסים בעיקר לגברים, מאחר שנשים היוו רק שבעה אחוזים מאוכלוסיית המחקר. צוות החוקרים, בראשות ד"ר נסטור ליפובצקי, מומחה לאפידמיולוגיה ורפואה מונעת באוניברסיטת תל-אביב, משער כי ארוחה כבדה מעלה את לחץ הדם הסיסטולי (הערך הראשון במדידת לחץ דם, כאשר הלב אינו מכווץ) וקצב דפיקות הלב, וכך מעלה את הצורך בחמצן בדם ואת הסיכון לאירוע לבבי. בעבר כבר נמצא כי אכילת ארוחה משמינה מעלה את האינסולין ואת השומנים בדם בשלוש השעות שלאחריה. "ניתן למנוע אירועי לב הנגרמים כתוצאה מארוחות כבדות בקלות רבה, ויש להדריך אנשים, בעיקר אלו הסובלים מסיכון למחלות לב, להימנע מארוחות כבדות במיוחד", מסכמים החוקרים. מריאנה אורבך, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במחוז דן בשירותי בריאות כללית מסבירה כי "ההמלצות היום גורסות כי יש לחלק את כמות הקלוריות היומית למספר ארוחות, ולאכול בכל שלוש שעות, כדי שלא לרכז את רוב האוכל בארוחה אחת." |  |  |  |  | |
|
|
|
|
|
|
|
|