ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
ארנבת: יותר חמודה או יותר טעימה?
מי שחושב שהתשובה ברורה לו, מוזמן לרוץ ולבדוק את האופציה הקולינרית המעניינת של החורף
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
גבי בר חיים
28/11/2004 15:28
יש שאוהבים אותם פרוותיים ומכרסמים חסה בגינה, ויש שמעדיפים אותם עם ירקות שורש ויין אדום, בתוך קדירה. הארנבת, אחת החיות המקובלות לבישול חורפי, מרביצה עלייה מחודשת לארץ.

בשבועות האחרונים ניתן ליהנות ממנה של ארנבת במסעדת "אדוארדו" התל אביבית, שם מגיש אותה השף אייל פרץ בגרסה זוגית, אחרי שהושרתה במרינדה של יין אדום ותבלינים ארומטיים ובושלה עם ירקות שורש. מדובר, בעצם, בגרסה הלבנטינית והמוצלחת למאכל המקובל כבר שנים באזורים הכפריים בצרפת, בספרד, באירלנד ובשאר מדינות האזור, שם זורקים אותה לקדירה כדי ליצור מגוון מטעמים חורפיים.
 
למי שעדיין לא התנסה בחוויה, נאמר כי הטעם המתקבל מבישול שפן או ארנבת מקביל מעט לטעמו של עוף, רק עם ערך מוסף. כלומר, טעם מעט יותר אלגנטי ואינטליגנטי. בהתחשב בחיבה שרוכש הקהל הישראלי לבן הכנף המקרקר, לא מובן כיצד לא אימצנו את הארנבת כמרענן הרשמי של החורף כבר מזמן. בשנים האחרונות היו כאן אמנם ניסיונות להכניס אותה לשיח הקולינרי הרשמי, אם באמצעות מסעדת "איטה" ז"ל, שהתמחתה במאכלים צרפתיים כפריים, ואם במסעדות המתמחות בבשר ציד, כ"מועדון אלון" בגבעת עדה. למרות זאת, הקהל הישראלי לא ראה בעין יפה את העניין.
 
בנוסף, עד לאחרונה היה כמעט בלתי אפשרי ליהנות מאספקה סדירה של החיה. כעת ניתן לרכוש אותה בסניפי "טיב טעם", במיזם ששותף בו, על פי מקורות זרים, לא אחר מאשר גלעד שרון. אמנם ב
ידיעה שהתפרסמה בנושא ב"הארץ" הכחיש שרון את מעורבותו בפרשה, אבל עושה רושם שיש לו את הסיבות שלו. מילא. למרות שגלעד מעדיף לשמור על האינטרסים האלקטורלים של אביו, ברור שמה שטוב למשפחת שרון מצויין גם לפשוטי העם. אגב, גם הרווח לא רע - מדובר, למעשה, בנישה חדשה בשוק הלא כשר, שמסתמנת כבעלת פוטנציאל היסטרי. קחו בחשבון את שקילו ארנבות נמכר כיום בסביבות ה-70 שקל, ואת זה שהשוק הלא כשר בישראל מצוי בזינוק מתמיד בעלייה, והרי לכם מכרה זהב.

"אין לי ספק שהארנבת הולכת להיות הלהיט של החורף הזה", מתנבא בהתלהבות גיל גולדשטיין, מבעלי "אדוארדו". "אנשים כאן קצת נרתעים, כי שנים היא נחשבה לחיית מחמד קטנה, אבל החיך נפתח כאן לאנשים. אחרי הכל, גם פלאפל לא היה פופולארי כאן פעם. כרגע, אני רואה שאנשים אוהבים את זה מאוד. ברור שמי שמזמין זה מי שמכיר ויודע, אבל אני מקווה שבקרוב יותר אנשים ינסו. זאת מנה שיש עליה קטע".

איזה דברים אקזוטיים נוספים אתם מתכננים לעתיד?
"יש שמועות שמתחילים להביא לארץ סטייק קובה, שהיפנים עושים מעגלים. הם תולים אותם באוויר כדי שהבשר ישאר רך ומרככים אותו עם סאקה. יש דיבור גם על בשר תנינים. צריך רק למצוא כיוון".
 
את תבשיל הארנבת אפשר לאכול בהזמנה מראש בלבד במסעדת אדוארדו, יהודה הלוי 87 תל אביב. טל': 03-5608088.
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...