 |
/images/archive/gallery/156/804.jpg חליטת תפוחים ופירות של פומפדור.
צילום: יחסי ציבור  |
|
|
מאיפה הוא מגיע, איזה סוגים קיימים, אילו שימושים רפואיים יש לתה ועוד עובדות |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
שירי גלמן 24/11/2004 17:33 |
|
|
|
|
 |
1. מאין הגיע התה? האגדה מספרת על הקיסר הסיני שאן-נאנג, אשר לגמרי במקרה גילה את התה לפני 5,000 שנה. בזמן שהתארגנו הקיסר ופמלייתו למנוחה בשטח, הם הרתיחו מים לשתייה ומשב רוח העיף עלים למים הרותחים. הטעות הפכה להיות המשקה האהוב על הסינים.
2. התה מופק מצמח הנקרא "קאמליה סינזיס", שעליו עובר תהליך "ייצור" משתנה להפקת מגוון סוגים וטעמים שונים של משקה התה.
3. התה הוא המשקה הנפוץ והנצרך ביותר בעולם אחרי מים.
4. עליו של צמח התה הם קשיחים ומבריקים. איכותו של התה תלויה בתנאי הגידול ולכן משווים אותו ליין וטבק.
5. רוב סוגי התה מיוצרים מתערובות של זנים שונים של צמח הקאמליה.
6. התה מחולק ל-3 סוגים: תה שחור - מופק מצמח הקאמליה. הוא עובר תהליך ייבוש איטי של העלים בשכבה דקה. לאחר מכן, תהליך התססה (חמצון) של כמה שעות ולבסוף, הרתחה לשם הפסקת החימצון. מתהליך זה מתקבלים עלים בצבע שחור. תה ירוק - מופק מצמח הקאמליה ללא תהליך החימצון שעובר התה השחור. העלים מורתחים מיד לאחר קטיפתם. החימום המהיר מיד עם קטיפתו מפסיק את הפעילות האנזימטית ומשאיר את העלים בצבע ירוק. תה האולונג - שילוב בין התה השחור לתה הירוק. חלקו עובר חמצון וחלקו לא, או שעובר חמצון חלקי. הוא עדין יותר מהתה השחור וחזק יותר מהתה הירוק.
7. חליטות צמחים ופירות אינן "תה צמחים", כיוון שלא מדובר בעלי תה. החליטות, שאינן מכילות עלי תה, הן תערובות של עלים, קליפות, פרחים, פירות, זרעים ושורשים של צמחים ופירות שונים והן אינן מכילות קפאין (טאין), תאוברומין ותאופילין.
8. לצמחים בחליטות יש סגולות מרפא שונות, בהתאם לסוג הצמח.
9. את חליטות הפירות מומלץ לשתות חם בחורף, כתחליף למשקאות החמים המכילים קפאין, וקר בקיץ - כתחליף למשקאות ממותקים המכילים צבעי מאכל.
10. לחליטות הצמחים ישנם שימושים רבים מעבר לשתייתם. לדוגמה: חליטת קמומיל להקלה במקרה של עיניים עייפות, או שאיפת אדי חליטת מנטה, שמסייעת ומקלה על דרכי הנשימה.
שירי גלמן היא מנהלת המותג "פומפדור"
|
 |
 |
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|