 |
/images/archive/gallery/188/706.jpg חמין.
צילום: קיי-אר-טי  |
|
|
שני מתכונים חמימים לחורף. משביעים, טעימים וכן, גם מפעילים את הקיבה |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
רון לוין 18/11/2004 12:05 |
|
|
|
|
 |
בחורף, כידוע, קשה להימנע מהתרחבות מסוימת. יושבים יותר בבית, אוכלים יותר, ככה זה. אבל
לפחות אפשר לעשות את זה בסטייל. הנה שני מתכונים שיחממו אתכם טוב טוב מבפנים.
חמין חבושים (מתכון פרסי) באדיבות וידה לויים, מחברת ספר הבישול "וש אז'אן"
מרכיבים: 700 גרם בשר בקר עם העצמות 300 גרם בשר שריר חתוך לקוביות 2 חבושים צהובים 3 כוסות אורז 4 כוסות מים 2 כוסות מיץ רימונים 2 בצלים קצוצים 1 כף אבקת לימון פרסי שליש כוס שמן לטיגון מלח, פלפל, פפריקה לפי הטעם. אופן ההכנה: את החבושים שוטפים היטב, חותכים לקוביות קטנות, מטגנים בכף שמן ומניחים בצד. בסיר מטגנים את הבצל ביחד עם שני סוגי הבשר והתבלינים. אחרי שהבצל משחים, מוסיפים 4 כוסות מים ואת 2 כוסות מיץ הרימונים. שמים מכסה ואחרי שהתבשיל רותח, מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות. את האורז והחבושים מכניסים לסיר בעזרת כף עץ ומערבבים היטב. בודקים שכמות המים מכסה את האורז. לוקחים את הסיר הסגור ומכניסים אותו לתנור שחומם מראש ב-150 מעלות לשש עד שבע שעות. יש לבדוק כל שעתיים. עדיף שזה יהיה בישול בסיר פלדה, אך ממש לא הכרחי.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
שעועית חורפית
|
 |
|
 |
 |
 |
|
מרק שעועית חורפי באדיבות "מתוקה" סניף רחוב הארבעה בתל-אביב
מרכיבים: חצי חבילת שעועית לבנה מושרית במים כשמונה שעות מראש 2 בצלים גדולים חתוכים גס 6 גזרים חתוכים גס 2 כפות רסק עגבניות מעט שמן חופן קצוץ של עלי סלרי 7 גרגירי פלפל אנגלי 4 שיני שום פרוסות דק 4 ליטר מים ואבקת מרק או ציר עוף ובקר, מלח לפי הטעם. אופן ההכנה: להכניס את כל המרכיבים למים, להרתיח ואז להנמיך את האש. לסגור את המיכסה ולבשל שעתיים. לבדוק אם השעועית התרככה ולהוסיף מלח לפי הטעם. |  |  |  |  | |
|
|
|
|
|
|
|
|