|
 |
 |
 |
 |
|
מאנטה ריי
|
 |
|
 |
 |
 |
|
פסטיבל פירות הים השנתי של מאנטה ריי יוצא לדרך. במשך חודש יציע השף גולן גורפינקל תפריט שיתחלף מדי שבוע, ויבוסס, לפי המסעדה, על פירות ים שייובאו במיוחד מצרפת. הנה הצצה לתפריט המסעדה בשבוע הפסטיבל הראשון, החל מה-19/11: מרק טוסקאני - מציר פירות ים ודגים, עם עגבניות צלויות, זעפרן, גרגרי שומר ואניס וקרע פוקצ'ה, סקאלופס על עוגת פסטה קריספית, עם אספרגוס וחמאת פרמזן, קלמס על פטוצ'יני עם בייקון ושאלוט וקונפי בצל, ושלושה גביעי זכוכית עם סקלופס, קלמרי צרובים, ריזוטו חצילים קלויים, קולי חם של עגבניות. השבוע שייסגור את הפסטיבל מסתמן בכלל כמטלטל חושים, עם מנות כאויסטרים פתוחים על קרח, חצי לובסטר עם פירה של ארטישוק ירושלמי וקרם לובסטר, כמהין וארטישוק, וקאלמרי ממולא על קולי חם של פלפלים ורוטב שחור.
מאנטה ריי, לשעבר החוף המערבי, תל אביב. 03-5174773
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
ברקרולה
|
 |
|
 |
 |
 |
|
לראשונה, עסקית צהריים בברקרולה ביסטרו בר. כראוי לתחילת החורף, העסקית מערבת ירקות שורש, אגוזים, אספרגוס וברווזים, וכוללת לחם וחמאה, מנה ראשונה ועיקרית. דוגמית מהראשונות: אספרגוס צלוי בציר ירקות, חמאת עגבניות ופרמזן; קרפצ'ו פילה עגל עם סלט שורש סלרי באיולי קצח או קלמארי מסולסל וצלוי בגריל בשומן אווז ו-3 סוגי פלפל. בעיקריות: שוק אווז קונפי עם לקט ירקות סתיו ופירה אגוזי לוז; סינטה ברוטב בצלצלי שאלוט, פטריות וציר בקר או פרגיות מעושנות בבייקון שיזיפים וסילאן. העסקית מוגשת בימים ב'-ה' בין השעות 12:00-15:30 ומחירה 70 ש"ח.
ברקרולה, רחוב עתיר ידע 13, א.ת. החדש כפר סבא. טל': 09-7669606.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
אדוארדו
|
 |
|
 |
 |
 |
|
ארנבות בתל אביב: החל מהשבוע ובתיאום מראש ניתן יהיה ליהנות מתבשיל ארנבות, בדיוק כמו באיזורים הכפריים של צרפת. השף אייל פרץ, מכין את התבשיל מארנבת טרייה במשקל 1.3 קילו, ומבשל אותה בציר המבוסס על יין אדום, ציר בקר וירקות שורש, ומגיש אותה על אורז לבן. מחיר התענוג לזוג: 180 ש"ח. חובה להזמין מראש.
אדוארדו, יהודה הלוי 87, תל אביב 03-5608088.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
NG
|
 |
|
 |
 |
 |
|
גם ב-NG נכנעים לטרנד הבישול האיטי. השף אופיר ג'ובאני יצר לקראת החורף סדרת תבשילי קדירה זוגיים. בין המנות: קדירת בשר שריר בקטניות, פירות יבשים ויין המוגשת בליווי רוטב טחינה, קדירת לשון בקר צלויה בפטריות כמהין וקדירת אוסובוקו לבן בדלעת וערמונים בבירה. מחירי הקדירות: 175 ש"ח לזוג סועדים. חוץ מזה, הוסיפו באנג'י מרקי חדשים: מרק עגל צח עם ירקות, גריסים ופניני חיטה, מרק עדשים ובקר, מרק שעועית אדומה ובשר שריר ומרק חומוס וטלה חמצמץ. כולם, אגב, יעלו 28 ש"ח.
NG. אחד העם 6, נווה צדק תל-אביב טל': 03-5167888.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
יקב כרמי יוסף
|
 |
|
 |
 |
 |
|
יקב כרמי יוסף מקיים לחברי מועדון הלקוחות אירוע המשלב אוכל ויין ביום שישי הקרוב, ה-19/11, בשעה 14:00. בתוכנית: סיור בכרמים שסביב ליקב והרצאה של פרופסור עודד שוסיוב בנושא גידול ענבי היין ויצור יין בעולם החדש, וארוחה שיבשל השף יוסי אלסברג. בתפריט הראשונות: כבד מולארד בריבת תאנים על קונפי סלק ועדשים שחורות, פילה לברק בקרסט סלרי וחומץ בן יין לבן, שילוו ביין עתידי BRAVDO שרדונה 2004. בעיקריות: שוק טלה במילוי עשבים לימוניים, וירקות שורש צלויים בזיתים סוריים, בליווי BRAVDO קברנה סוביניון 2002. בקינוחים: קרמבו של פיסטוק חלבי בשוקולד לבן, קדאיף פירות יער בקרם יין אדום ומליסה ומזרקת פונדו רותחת עם פירות סתיו. מחיר הארוחה: 200 ש"ח לסועד.
לפרטים והצטרפות: 08-9287414.
|  |  |  |  | |
|