 |
/images/archive/gallery/199/335.jpg השפים של נחלת בנימין.
צילום: יחסי ציבור  |
|
|
לרגל הסתיו והמיתון הכריזו 9 מסעדות יוקרה בנחלת בנימין על פסטיבל, בו יוצעו מנות מיוחדות מהתפריט ב-20 שקלים בלבד |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
רון לוין 8/11/2004 11:50 |
|
|
|
|
 |
תשע מסעדות יוקרתיות, 20 שקלים למנה ותשעה ימים של שכרון קלוריות הם המרכיבים העיקריים של פסטיבל האוכל שייפתח מחרתיים במתחם הבילוי ברחוב נחלת-בנימין בלב תל-אביב. לרגל הסתיו החליטו המסעדות תהל, אורקה, בטי פורד, בראון, ל'אנטרקוט, מכה, זומה, דיניץ ופביאנה לשתף פעולה לראשונה, והן יציעו מנות מהתפריט ואלכוהול משובח בשני מטבעות של עשרה שקלים כל אחד. בין ה-10 ל-18 בנובמבר יציעו בכל אחת מהמסעדות אפשרות משתלמת להזמין שלוש מנות מהתפריט תמורת הסכום שלעיל לאחת. להעלאת המורל, גם כוס יין תעלה 20 שקלים. המחיר כולל גם גביע יין חגיגי במתנה, שעימו יוכלו החוגגים לגשת לכל אחת מהמסעדות המשתתפות בפסטיבל ולמלא אותו ביין משובח תמורת 15 שקלים לכוס. "המחיר
המשתלם של התפריט המיוחד והאלכוהול נועד לאפשר לחוגגים לבקר בכמה מסעדות בערב אחד וליהנות מחוויית בילוי שלמה, שמציע רחוב נחלת-בנימין", מסבירים בעלי המסעדות את שיתוף הפעולה המפתיע למדי. מה שלא תשמעו מאותם בעלים הוא שהפרויקט נולד במטרה "לעורר" את המתחם שסובל בשנה האחרונה מדילול במבקרים, ומתוך הרצון לשנות את המצב, שעלול להיות קטסטרופלי עבור כמה מהמסעדות. "כל מתחם נחלת-בנימין ורחוב לילינבלום הפך למתחם בילויים לצעירים שבאים לדפוק את הראש באלכוהול", אומר אחד מהגורמים המעורבים בפרויקט. "אנחנו מנסים לאותת שיש כאן מסעדות מצוינות שסובלות מהיעדר לקוחות. יש פה לפחות שתי מסעדות מאוד מושקעות שאם לא יתרחש אצלן נס, הן יעלמו מהשטח מהר מאוד".
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
פאייה בשר ופירות ים של "תהל"
|
|
 |
 |
 |
 |
|
דילוגים בחצר הפנימית
|
 |
|
 |
 |
 |
|
אז מה עושים? פסטיבל, ובגדול. בניו-יורק משגשג שבוע המסעדות כבר כמה שנים, והקונספט הובא לארץ על-ידי עיתון "מעריב". לפני כמה חודשים התקיים שבוע המסעדות הארצי וזכה להצלחה מסחררת. ועם הצלחה לא מתווכחים. מקסימום משנים קצת. תשע המסעדות החליטו להתאחד ולהפוך את המדרחוב כולו לחצר פנימית שכל אחד יכול להסתובב בה, לאכול ובעיקר להכיר את המסעדות. מי שיכולה להרוויח ובגדול מקיום הפסטיבל היא מסעדת "אורקה", שנחשבת לאחת המסעדות הטובות בישראל, אך גם מהיקרות שבהן. אף שבחודשים האחרונים הוכנס ל"אורקה" תפריט בר שהוא זול יותר מתפריט הישיבה הקבוע, הקהל הישראלי, שאוהב מזון גורמה אך אינו יכול להרשות לעצמו להיכנס למסעדות מהסוג של "אורקה", עדיין לא הגיע. "אנחנו בהחלט מצפים להרחיב את קהל הלקוחות, ורוצים שאנשים ייכנסו ויטעמו את האוכל שלנו, ויידעו שיש כמה רמות של תפריטים במחירים שמתאימים לכל סועד", אומרת סיגל ספיר, מבעלי "אורקה". "אני גם מצפה שהקהל שיגיע יגלה את מתחם נחלת-בנימין כרצף אחיד של מסעדות וברים שהחצר החיצונית שלהם זו המדרכה שמחברת בין כולם. "באירופה נהוג לראות שלל מקומות שמחוברים זה לזה, עם מגוון רחב של מסעדות וטעמים שונים. בישראל אנחנו נהנים ממזג-אוויר מצוין ומתרבות ישיבה בבתי-קפה על מדרכות. באמצעות שיתוף הפעולה, נוכל לחבר את כל המתחם ולאפשר לקהל לדלג ממקום למקום עם הפסקת אלכוהול ואוכל לפי טעמו האישי".
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
טורטליני גורגונזולה ברוטב פטריות של "פביאנה"
|
|
 |
 |
קוסטיצה חמה עם שרימפס של "אורקה"
|
|
 |
 |
 |
 |
|
התחרות נשארת בצד
|
 |
|
 |
 |
 |
|
אלי שמאי, בעליה של מסעדת "פביאנה" המתמחה בסוגי פסטות, מסביר שהרעיון כולו נולד אצל בעלי המסעדות, ומה שיפה בו הוא שכל מסעדה תגיש מזון שונה, כך שהתחרות נשארת בצד. "המטרה של האירוע היא להביא לתודעת הציבור את קיומו של המתחם, וחשוב שכל מי שיגיע לפה יידע שהוא יכול לדלג ממקום למקום. יש כאן שיתוף פעולה חסר תקדים, כי זו יוזמה של המסעדות ולא יוזמה חיצונית", הוא אומר. "מי שמגיע לפה בדרך כלל מגיע למסעדה ספציפית, ובימי הפסטיבל תהיה אפשרות לטעום במקום ארוחה אחת, כמה מנות בכמה מקומות ובאותו סכום". אז אילו מנות כלולות בתפריט 20 השקלים? בתהל יגישו מיקס פירות-ים קריספי, פאייה בשר ופירות-ים. בטי פורד ילכו על מרק משי, סנדוויץ' עוף ואבוקדו והמבורגר. באורקה יגישו ספריבס גריל, קוסטיצה חמה עם שרימפס, קלמארי על ענף רוזמרין וקינוחים. מסעדת ל'אנטרקוט תפתיע בכבד אווז ברוטב חבושים, טונה אדומה צרובה בגריל ופטריות פריז בפסטו. במסעדת בראון ימליצו על אצבעות סלמון בפילו, כנפי עוף מתוק חריף, טורטיה עוף עם גוואקמולה. בדיניץ ייתנו לכם לנסות את סנדוויץ' השניצל, קריספי קלמארי ויציעו לקינוח שטרודל תפוחים. בזומה יהיו סנדוויץ' סושי בפנקו, נובו שרימפס בגריל וגיוזה כבש. במכה יגישו שרימפס בחמאה, שום ולימון, פירושקי בשמנת חמוצה וכבדי עוף ביין. לבסוף, מסעדת פביאנה תגיש קריספי פסטה עם טרטר טונה וטורטליני גורגונזולה. |  |  |  |  | |
|
|
|
|
|
|
|
|