מחקר מקיף גילה כי אין קשר בין תזונה עשירה בפירות וירקות לבין התפרצות המחלה הממארת
דפדף בסטייל
NRG מעריב 3/11/2004 17:27
פירות וירקות מועילים אמנם בהפחתת הסיכויים לחלות במחלות לב ושבץ, אך לא יעילים במניעת סרטן. כך עולה ממחקר שפורסם בירחון של "המכון האמריקאי לסרטן".
ד"ר וולטר ווילט מאוניברסיטת הארוורד בבוסטון, ניתח את השפעת הדיאטות עתירות הירקות על 71,910 נשים ועל 37,725 גברים. כל המשתתפים בניסוי היו בריאים כשהניסוי החל באמצע שנות ה-80.
הקבוצה שתפריט המזון שלה לא כלל כמעט פירות וירקות סבלה משיעור תמותה הגדול ב-12 אחוזים משיעור התמותה בקרב הקבוצה שאכלה לפחות 5 מנות פרי או ירק ביום. שיעור הסרטן, לעומת זאת, היה זהה.
פרט מעניין נוסף שהתגלה בסקר הבהיר כי ירקות ירוקים יעילים יותר מירקות "צבעוניים" בהפחתת הסיכון למחלות לב ושבץ. מנה אחת מהם ביום מפחיתה את הסיכון ב-11 אחוזים.