ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
גומרים אוכלים
מירה אפרתי עם התשובות לשאלות הכי מעניינות: מה לאכול לפני, אחרי ותוך כדי הסקס
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
מירה אפרתי
3/11/2004 14:50
המזון הינו מקור החיים. הוא מאפשר לנו לבצע את מגוון פעילויותינו הוויטליות ומשפיע ישירות על הלך רוחנו ועל דרך התיפקוד של גופנו אף מבלי שנייחס לכך משמעות מיוחדת ביומיום. את המזון אנו לוקחים מסביבתנו ובעת שאנו צורכים את המוצרים אנו הופכים לחלק מהסביבה ובד בבד גם מכילים אותה בתוכנו, וחיים כחלק מן הטבע הסובב אותנו. ההשתקפות
של המוצרים שאנו אוכלים באה לידי ביטוי בהתנהגותנו ואנו הופכים לתבניתה של התזונה שאנו מכניסים לגופנו. המיקרוביוטיקה מקשרת ישירות בין הסביבה והתזונה לבין האדם.
 
המיניות שלנו היא חלק מהוויתנו, וכפי שהתזונה משפיעה כללית על מהותנו, ניתן באמצעות מוצרי מזון לכוון את אופי המיניות ולהשפיע עליה בכיוון הרצוי לנו.
מיקרוביוטיקה וסקס
המיקרוביוטיקה כשיטת תזונה המהווה גם דרך חיים, מצליחה לאזן את הגוף והנפש. שמירה עקבית על תזונה נכונה מביאה לאיזון מעגלי של מערכות הגוף וכפועל יוצא מכך רמת התיפקוד משתפרת בכל תחומי החיים. מיניות משקפת גם הלך רוח. להוציא את העובדה שפרו ורבו הינה מצווה חשובה, מחשבה חיובית על העתיד מקדמת את הרצון להמשיך את המין האנושי, והגוף בדרך כלל מתאים את פעילותו לצרכי הנפש. תזונה נכונה תומכת ברציפות הקשר בין תיפקוד מערכות הגוף לשידור המתקבל מהמוח. הגוף פועל בצורה מתואמת עם הרצונות ומבצע את התשדורת שקיבל. 

חלוקת המזון היומית במיקרוביוטיקה מדורגת בצורת פירמידה - שילוב של חלק מעקרונות המאקרוביוטיקה המסורתית, פירמידת המזון שהומלצה ע"י מדעני הארווארד לרשות המזון והתרופות האמריקאית ומחקרים שונים מתחום הרכבי המזונות. התוצר המחקרי מוכיח את יעילותו באיזון הגוף ובתיפקוד ומשקל אופטימליים.
שיטת האכילה לשיפור התיפקוד ולעידוד היצר המיני
דגנים מלאים - 50% מתכולת המזון היומית.
הדגנים מהווים מקור זמין לאנרגיה לטווח ארוך, הם מהווים תזונה חיונית לספורטאים לפני תחרויות ומומלץ לצרוך אותם לפני כל פעילות מאומצת. הדגנים המלאים מכילים סיבים תזונתיים המשפרים ומקלים את העיכול, בנוסף לוויטמינים ולמינרלים חיוניים - חלבונים, ברזל, סידן, זרחן, ויטמינים מקבוצת B. אכילת דגנים מלאים גורמת לגופנו לשחרור אנרגיה הדרגתי ולהגברת יכולת פעילות לזמן ממושך.
 
עיכול הדגנים המלאים הינו נוח ומהיר יחסית, אינו מעייף והעמילן שבדגנים הופך לגלוקוזה הנקלטת במהירות בדם. אנו חשים תחושת שובע אך לא מלאות מכבידה ומצב רוחנו משתפר בתהליך השחרור של הסרוטונין במוח הנובע מאכילת הדגנים. אכילת דגנים מלאים כשעתיים לפני קיום יחסי מין, גורמת לעוררות כללית, משפרת את רמת התיפקוד המיני, מספקת אנרגיה לזמן ממושך ומעלה את רמת ההנאה.
 
ירקות - 30% מתכולת המזון היומית.
כחלק מן הארוחה המכילה דגנים מלאים מומלץ לצרוך גם ירקות עליים המכילים תאית וירקות צהובים - ירוקים המכילים ויטמין A בצורת קארוטין וויטמין C. רוב הירקות עשירים גם במינרלים כגון ברזל, סידן ואשלגן ותורמים לבריאותנו. עדיף לאכול את הירקות בצורתם הטבעית, מבושלים במרקים, מוקפצים קלות, מאודים או אפויים למחצה כדי לנצל את מירב הערכים התזונתיים שלהם.
 
הירקות האדומים-כתומים-צהובים מעודדים את הרצון לאהבה, כמות השמנים הנדיפים שהם מכילים ואיכותם משפיעים באורח ישיר על הנאתנו - גזר, בטטה, סלק, דלעת, פלפל, עגבניה. הירקות מסייעים לעיכול, מתעכלים במהרה ונותנים תחושת קלילות עם שובע מבלי לעייף את הסועד, דבר המהווה יתרון בתיפקוד אחרי ארוחה.
 
פירות - 2-3 פירות ליום.
פירות נחשבים למפתים בעצם מהותם. המבנה, הניחוח, הטעם, העסיסיות והצבע גורמים לאנשים חושניים להעדיף את הפירות על פני מרכיב מזון אחר. ואכן, מרבית הפירות נחשבים לאפרודיזיאק - מעוררי תשוקה. הפירות מכילים סיבים תזונתיים, עסיסם מרווה והסוכרים הזמינים מתפרקים מיידית בגוף ונותנים זריקת אנרגיה מהירה להמשך הפעילות. מבנה הפירות בדרך כלל מעוגל, דבר המתקשר אסוציאטיבית למבנה האיברים האינטימיים.
 
בספרות ובאמנות האוהבים ניזונים מפירות, בתנ"ך שימש הפרי כמקדם הפיתוי מספר אחת. הפירות המובילים בתחום העוררות המינית הינם הפירות הטרופיים: פסיפלורה (הנקרא גם פרי התשוקה בלועזית), מנגו, אפרסמון, אננס, גויאבה, פיטנגה, פיג'ויה, ליצ'י וכד'. גם הפירות האדומים נחשבים לחושניים ומעוררי חושים, בעיקר בזכות צבעם וצורתם - פטל, שזיף, תפוח עץ, אפרסק, משמש, דובדבן, תות שדה, ענבים, רימון ואוכמניות.
 
ערכם התזונתי של הפירות מעיד על בחירה נכונה. הם בעלי ריכוז גבוה של ויטמין C קבוצת B וקארוטין ההופך בגוף לוויטמין  A. הקארוטין מהווה מקור לאנרגיה החיונית לפעילות התכווצות השרירים, ויטמין A פועל כמגמיש רקמות וחיוני לחידוש וצמיחת התאים, ויטמינים מקבוצת B אחראים לעיכול ולתיפקוד מערכת העצבים. לפירות גם תכולה גבוהה של מינרלים - בעיקר סידן וברזל.
 
בשורה התחתונה:
לפני - דגנים מלאים וירקות.
תוך כדי - פירות טרופיים ופירות אדומים.
אחרי - להתחבק ולישון בכייף.
פירות יער ברוטב וניל. צילום: יוסי רוטנברג
פירות יער ברוטב וניל - אפרודיזיאק
מתוך הספר "טעימים מן הטבע", מאת מירה אפרתי.
 
המצרכים:
500 גרם פירות יער (אפשר להחליף בפירות אחרים)
כף סוכר חום
1/2 כוס מים
 
המצרכים לרוטב:
ביצה
3/4 כוס חלב סויה
כף סוכר חום
תמצית וניל
עלי נענע
 
ההכנה:
1. מבשלים 10 דקות את הפירות עם סוכר ומים ומניחים בצלחת הגשה.
2. מחממים בסיר חלב סויה ומוסיפים סוכר ותמצית וניל.
3. כאשר הרוטב הופך סמיך מעט טורפים פנימה ביצה ומחממים, להימנע מהרתחה.
4. יוצקים את הרוטב על הפירות ומגישים בעיטור עלי נענע.
 
בכתבות ההמשך - סקס ותזונה: קטניות, דגים ופירות ים, אגוזים וגרעינים, צמחים אכילים מעוררי תשוקה, צמחים מעוררים בשימוש חיצוני.
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...