ראשי > סטייליסימו > ברקוד
בארכיון האתר
אין כוכב כמו כוכב מעריב
מה הסיפור המשונה הזה של במבה בצורות?
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
אחי רז
31/10/2004 15:04
אפתח בציטוט מתוך ההודעה לעיתונות של אסם: "במבה כוכב פותחה בהמשך למגמת החדשנות, אותה החלה אסם כבר בקיץ 2002, במותג הדגל במבה (...). כזכור (הכי זכור, אגב; א.ר.), בקיץ 2002 יצאה אסם בצעד חדשני ויוצא דופן, עם מהדורה קיצית של במבה בצורת גלגלים, בחורף 2003 יצאה מהדורה נוספת של במבה בצורת דובים, ובפברואר 2004 הושקה מהדורה ייחודית של במבה בצורת לבבות".
 
זהו, אם כן, הפירוש למושג "חדשנות" על פי אסם. מודיפיקציה עדינה של פסי הייצור, כך שיידעו לפלוט לבבות ודובי במבה, נוסף על צורת הקפסולה הוותיקה והמוכרת. כשחברת מזון גדולה מנסה לשווק גלגלי במבה כצעד חדשני ויוצא דופן, זה מעורר לא מעט שאלות. הגדולה שבהן, אגב, היא מה הם עושים שם כל היום?
 
אני מדמיין את אנשי מחלקת המלוחים יושבים בהאנגר עצום, כבולים לשולחנותיהם בשלשלאות כבדות, ומשרבטים באובססיביות אלפים על אלפים של סקיצות פרועות, שרק בודדות שורדות את שלב הסינון הראשוני של ראש המחלקה. אבל כל האומללות הזאת שווה את אותם רגעים נדירים, שמתרחשים בערך פעם בשנה, אם יש להם מזל, כשאחד ממאות הפועלים הכפופים מזנק לפתע מכסאו, ושובר את הדממה המתוחה בזעקת ניצחון מרוממת רוח. "גלגל! גלגל!", נשאבות מפיו המילים היפות ביותר בעולם, לפני ששני שומרים חמושים מלווים אותו אל מחוץ לאולם הגדול, בדרך למטה הראשי. חבריו לא יראו אותו יותר. הם ימשיכו לחלום על הרגע שלהם.
 
ככה לפחות אני מדמיין את הדבר הזה קורה.
 
החורף צפויים לדבר חזק חטיפוני במבה בצורת כוכב. הם טעימים, פריכים ושוקלים בדיוק כמו כל הבמבות הקודמות שאכלתם בחייכם, אבל מקיפים אותם חמישה שפיצים פחוסים, המשווים להם מראה שדווקא קרוב יותר לבלון מעוך. זאת לא צורה אלגנטית במיוחד, אבל גם הדובונים לא היו משהו.
 
עדיין, אני מתעטף בתחושת נוחם מרגיעה לנוכח הידיעה שבתדירות קבועה של אחת לשנה בערך, יפתיעו אותי אנשי מחלקת המלוחים של אסם בבמבה מעוצבת מסוג חדש. ב-2005 הייתי מאוד שמח לראות במבה בצורת חטיף אפרופו. זה אמור להנביט כמה זרעי פורענות ברחובות.
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

ברקוד
ילדים מבשלים (ואפילו די בהצלחה)  
לחובבי הז'אנר  
עוד...