 |
/images/archive/gallery/156/182.jpg פאטה כבדי עוף בנוסח צרפתי.
צילום: מיכל לנרט  |
|
ילדים, אל תאכלו מקדונלד'ס |
|
פסטיבל הקולינריה המסורתי של צרפת עומד בשנים האחרונות בסימן חינוך מחדש של צעירים סוררים |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
גבי בר חיים 28/9/2004 13:05 |
|
|
|
|
 |
אמרו שהמטבח הצרפתי פאסה? כנראה שלא עדכנו את הצרפתים. כמו בכל שנה, אלו חוגגים באוקטובר את אירועי הסתיו הקולינריים La Semaine Du Gout, או בתרגום חופשי: שבוע הטעמים והטעימות.
הפסטיבל הלז, המתקיים בכל רחבי צרפת, הוא ההזדמנות האולטימטיבית של המקומיים לחיות את הדולצ'ה ויטה, רק בצרפתית. בין ה-11 ל-17 באוקטובר נערכות סדנאות בישול ואירועי טעימה, שווקים אזוריים נפתחים, נערכות ארוחות רחוב ואורגיות קולינריות רחבות היקף נחגגות בכל רחבי המדינה, בניצוחם של מיטב השפים.
בעקבות משבר הזהות הגסטרונומי שעוברת צרפת קיבל הפסטיבל בשנים האחרונות גוון רעיוני ברור, של התרסה כנגד הגלובליזציה, העושה שמות גם בתרבות הקולינרית המובילה באירופה. האדרת הגסטרונומיה המקומית היא יריקה מודעת בפניהם של תאגידים אמריקאיים כמקדונלד'ס, השנואים על המקומיים לפחות כאמריקאים עצמם. כפועל יוצא, אחד ממוקדי השיח בפסטיבל הוא עליונותם של האותנטיות הקולינרית המקומית ותהליכי ההכנה, בניגוד לג'אנק פוד. את האג'נדה הזו משתדלים מארגני הפסטיבל להחדיר במיוחד לאוכלוסיה שבורחת להם בשנים האחרונות - ילדים ונוער. אלו מעדיפים לבלוס המבורגר שומני באחת הרשתות האמריקאיות, במקום להתענג על פיסת פואה גרא. במסגרת החינוך מחדש נעשות סדנאות בישול לילדים בהנחיית שפים, ויותר מ-400 מסעדות ברחבי במדינה מציעות תפריטים מוזלים לסטודנטים וילדים.
ולמרות שהפסטיבל מתקיים בכל רחבי צרפת, להרפתקנים מומלץ במיוחד לבדוק את האירועים בפרובינציה, בעיקר בבורדו, על יינות האזור המופלאים, בפריגו, בעיקר השחור (בגלל הכמהין המקומי) והירוק (בגלל שמן האגוזים וכבד האווזים) ובברטאן (רק בשביל פירות הים שלהם שווה לתפוס טיסה). אולי מדובר בקצת יותר השקעה, אבל הטעם שווה הכל. פרטים נוספים ניתן למצוא באתר הפסטיבל ובאתר הרשמי של משרד התיירות הצרפתי.
|
 |
 |
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|