/images/archive/gallery/123/884.jpgעוגת שזיפים.
צילום: יוסי אלוני
10 טיפים לאפייה מוצלחת
כמה כדאי ללוש בצק פריך, איך מכניסים פירות טריים לעוגה ומה הקשר בין עוגת גבינה לאמבטיה
דפדף בסטייל
יוסי זוהר 19/9/2004 17:51
1. רצוי ומומלץ לאפות עוגיות על נייר אפיה ולא ישירות על התבנית.
2. בעת האפייה יש לקחת בחשבון, שהעוגיות ממשיכות להיאפות מספר דקות גם לאחר הוצאת התבנית מהתנור. מומלץ לתת לעוגיות להצטנן לגמרי לטמפרטורת החדר לפני פיזור אבקת סוכר או אחסון.
3. לאחר קירור מוחלט מומלץ לאחסן את העוגיות בכלי אטום לחלוטין ובכך להאריך את חיי המוצר.
4. ניתן להקפיא עוגיות בכלי סגור ולהפשירן בטמפרטורת החדר ובכך לחסוך עלויות חשמל וניקיון.
5. עוגות גבינה יש לאפות באמבטיית מים ולהשאירן בתנור כ-5 דקות לאחר גמר האפייה ולאחר שסוגרים את התנור, ועל ידי כך למנוע את נפילת העוגה לאחר הוצאת מהתנור.
6. ניתן לבדוק רמת אפייה של עוגה על ידי לחיצה קלה עם האצבעות על מרכז העוגה- אם העוגה חוזרת אז היא מוכנה ואם נשאר בקע אז צריך לאפות עוד מספר דקות.
7. בצק פריך יש ללוש רק עד לספיגת הקמח בבצק ולא יותר על מנת שלא לפגוע במרקם ובאלסטיות שלו.
8. במידה שלבצק יש להוסיף תוספות גדולות, כגון אגוזים, שקדים, שוקוצ'יפס, מומלץ להוסיפן בסוף על מנת שלא לרסק את התוספות, ולגרום על ידי כך לשינוי מרקם הבצק.
9. באפיה של עוגות עם פירות טריים יש לתת לפירות להוציא את כל הנוזלים המיותרים במסננת לפני הכנסתן לבצק.
10. כאשר אופים עוגה עם צימוקים רצוי לצפות את הצימוקים בקמח על מנת למנוע את שקיעתם בעוגה לתחתית התבנית.
יוסי זוהר הוא שף קונדיטור ראשי בקונדיטוריית "לחמי"