 |
/images/archive/gallery/167/159.jpg עוגיות חמאה, פקאן ופיסטוק.
צילום: מיכל לנרט  |
|
|
|
|
| קרין גורן מצאה את הפתרון המושלם בין דיאטה לבין חיבתה לקינוחים. מתכונים מתוקים, כמו הדבר האמיתי |
|
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
קרין גורן 10/9/2004 8:23 |
|
|
|
|
|
|
 |
אוכלוסיית העולם מתחלקת לשני סוגים - כאלה שלא יכולים לחיות בלי סוכר, וכאלה שמוכרחים לחיות בלעדיו, מי מטעמי דיאטה ומי מטעמי בריאות, ונאלצים להסתפק בתחליפים מלאכותיים. המזל הגדול הוא, שבשנים האחרונות התפתח שוק תחליפי הסוכר, והוא מכיל כיום מגוון מוצרים, רבים מהם נטולי טעם לוואי. לא עם כולם אפשר לאפות אומנם, משום שחלקם מתפרקים בחום גבוה (כמו הממתיק שיש במשקאות הדיאטטיים), אבל הם בהחלט מספקים את הסחורה וגם מחסירים בקלוריות. התחליף המומלץ ביותר לאפייה, לאחר ניסיונות רבים ולא מתוקים כל כך, הוא "כמו סוכר" - אבקה לבנה ודקה העשויה מבסיס של ציקלמאט וסכרין, שהשימוש בה זהה בדיוק לשימוש שנעשה בסוכר. מעבר לכך שהאבקה נטולת טעם לוואי כמעט לחלוטין, ל"כמו סוכר" שני יתרונות בולטים: היא מאפשרת הקצפה (למשל עם
ביצים או חמאה) לקבלת נפח ומרקם מושלם ואפשר אפילו להכין איתה מרנג! קונים אותה בכל סופר גדול באזור הדיאטטי. אורח הכבוד של המדור הפעם הוא השף-קונדיטור מיקי שמו, מהרשת המשפחתית המתוקה "SHEMO הקונדיטוריה " בקריית חיים ובחיפה. מיקי הוא מומחה-על בכל הנוגע לתחליפי סוכר. בקונדיטוריה שלו הוא מייצר עשרות מאפים נטולי סוכר, וכמעט לכל מוצר מתוק יש מקבילה מחוסרת סוכר. למעשה, טעמתי אצלו בעיניים עצומות את שני הסוגים, ולא הצלחתי להבדיל מי מהם מכיל סוכר ומי לא. שמו חולק איתנו בנדיבות אופיינית כמה ממתכוני הדגל שלו למתוקים נטולי סוכר: בראוניז שוקולד-אגוזים; עוגיות חמאה, פקאן ופיסטוק; עוגיות פילו אגוזים ועוגת שמרים ושוקולד דיאבטי. המדור מוקדש באהבה לחולי הסוכרת באשר הם. אחרי הכל, גם לכם מגיע להתפנק.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
עוגיות חמאה, פקאן ופיסטוק
|
 |
|
 |
 |
 |
|
אם ממהרים - מגלגלים את הבצק לעיגולים ואופים לעוגיות. אם רוצים עוגיות שטוחות ואחידות כמו בקונדיטוריה - מגלגלים לגלילים בעובי הרצוי, מקפיאים אותם עד שהם מוצקים ופורסים לפרוסות. מניחים את הפרוסות על נייר אפייה ואופים, ואז מתקבלות עוגיות במראה אחיד ואסתטי. כמות: חומרים ל-65-60 עוגיות זמן הכנה: 25 דקות זמן הקפאה: שעתיים-שלוש
החומרים: 380 גרם חמאה רכה 1 ושליש כוסות "כמו סוכר" 3 ביצים 5 כוסות קמח שקית אבקת אפייה 100 גרם פיסטוקים קלופים, קלויים וקצוצים גס\ 250 גרם אגוזי פקאן, קלויים וקצוצים גס
אופן ההכנה: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ו"כמו סוכר" לתערובת קרמית. מוסיפים את הביצים ומעבדים לתערובת אחידה. מוסיפים קמח, אבקת אפייה, פיסטוקים ואגוזים ומעבדים לקבלת בצק אחיד. מגלגלים את הבצק ל-2 גלילים בקוטר 3 ס"מ. עוטפים את הגלילים בניילון נצמד ומקפיאים להתקשות. מחממים תנור ל-180 מעלות. מקלפים את הניילון ופורסים את הגלילים לפרוסות בעובי חצי ס"מ. מניחים את הפרוסות באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 15-12 דקות. העוגיות צריכות להישאר בהירות יחסית.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
עוגיות פילו אגוזים
|
 |
|
 |
 |
 |
|
עוגיות פריכות שמכינים בצ'יק - ממלאים עלי פילו שלמים באגוזים, מגלגלים לרולדה וחותכים לעוגיות. כמות: 60 עוגיות זמן הכנה: 35 דקות
החומרים: 9 עלי פילו 150-100 גרם חמאה מומסת 3 כוסות אגוזי מלך, קצוצים גס כוס "כמו סוכר" כפית קינמון
אופן ההכנה: מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים עלה פילו בחמאה מומסת ומניחים מעל עלה נוסף. חוזרים על הפעולה עם עלה שלישי. מערבבים יחד אגוזים קצוצים, "כמו סוכר" וקינמון ומפזרים שליש מהתערובת בשורה, לאורך השליש התחתון של הבצק. מגלגלים לרולדה. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והאגוזים ומכינים 2 רולדות נוספות. מורחים כל רולדה בנדיבות בחמאה מומסת וחותכים כל רולדה לעוגיות בעובי 2 ס"מ. מניחים אותן באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים עד שהעוגיות זהובות, כ-25 דקות. מצננים ומגישים.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
|
עוגיות פילו ואגוזים. צילום: מיכל לנרט
|
|
 |
 |
 |
 |
|
בראוניז שוקולד-אגוזים ללא סוכר
|
 |
|
 |
 |
 |
|
שוקולד מריר ללא סוכר משיגים במדף הדיאבטי בכל סופר גדול. הוא נוטה להתקבל יבש לאחר האפייה, ולכן יש להיזהר מאפיית יתר. אופים רק עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים (ולא יבש לגמרי).
כמות : תבנית מלבנית בגודל X20 27 ס "מ זמן הכנה: 45 דקות
החומרים: 300 גרם שוקולד מריר ללא סוכר 150 גרם חמאה כפית אבקת קפה נמס שליש כוס חלב ביצים 175 גרם "כמו סוכר" שלושת רבעי כוס קמח חצי כפית אבקת אפייה 100 גרם אגוזי מלך שבורים
אופן ההכנה: מחממים תנור ל-170 מעלות. ממיסים את השוקולד המריר הדיאבטי עם חמאה, קפה וחלב במיקרוגל. במיקסר מקציפים ביצים ו"כמו סוכר" במהירות גבוהה במשך 3 דקות, לתערובת בהירה ואוורירית. מערבבים לתוך תערובת הביצים את תערובת השוקולד. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב. יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומקשטים באגוזים. אופים 35 דקות, רק עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים (ולא יבש לגמרי). מצננים היטב. מקררים במקפיא שעה כדי להקל על הפריסה. חותכים לריבועים ומגישים.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
|
עוגת שמרים ושוקולד דיאבטי. צילום: מיכל לנרט
|
|
 |
 |
 |
 |
|
עוגת שמרים ושוקולד דיאבטי
|
 |
|
 |
 |
 |
|
עוגת שמרים שממלאים בקלות עם ממרח שוקולד דיאבטי. כיוון שההכנה כרוכה בהשקעה, מומלץ להכין את הכמות המצוינת במתכון- 2 עוגות . אחת אוכלים, ואת השנייה מקפיאים, ומפשירים לפי הצורך. שימו לב שהבצק צריך לנוח לילה במקרר. כמות: 2 עוגות זמן הכנה: 50 דקות זמן תפיחה: שעה זמן קירור: לילה
החומרים לבצק: 6 כוסות קמח חצי שקית שימרית 150 גרם "כמו סוכר" 3 ביצים 1 ושליש כוסות חלב חצי כפית מלח כפית תמצית וניל קליפה מגוררת מלימון אחד 200 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
החומרים למלית: 500 גרם ממרח שוקולד ללא סוכר (להשיג במדף הדיאבטי בסופר) ביצה טרופה, להברשה
אופן ההכנה: מכינים את הבצק: לשים במיקסר עם וו לישה את כל החומרים, חוץ מהחמאה. כשהבצק חלק ואחיד, לאחר 5 דקות לישה, מוסיפים בהדרגה את החמאה. לשים עוד 2 דקות לבצק חלק, רך ומבריק. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך הלילה.
ממלאים ואופים: למחרת מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן בעובי חצי ס"מ, מורחים בממרח שוקולד ומגלגלים לרולדה. חותכים את הרולדה לאורכה ומפתלים כמו בורג את 2 החלקים. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק. מניחים את הרולדות באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים לתפוח עד שהרולדות מכפילות את נפחן, כשעה. מחממים תנור ל-180 מעלות, מברישים את הרולדות בביצה ואופים 35-30 דקות, עד שהרולדות שחומות וריחניות.
|  |  |  |  | |
|
|
| |
|
| |
|
|
|