ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
אוכלים סרטים
קרין גורן דגמה את הסרטים שהכי מעוררים לה את התיאבון, רקחה מתכונים בהשראתם והתיישבה לנשנש מול המסך
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
קרין גורן
29/8/2004 9:20
כשהודעתי לו שהולכים לראות סרט על אוכל, הוא חייך. כשסיפרתי לו שמדובר בסרט יווני שמתרחש באיסטנבול ובאתונה על רקע המלחמה, הוא החל מאותת בסימני דאגה, ורק בתום מסכת שכנועים הצלחתי לגרור אותו ל"אהבה, פלפל וקינמון".
 
פריים ראשון: קלוז אפ על זוג ציצים. יפים. הוא נרגע. אחר כך אנחנו מגלים שבעלת החזה מחזיקה תינוק קטן ורעב. רגע לפני שהיא מיניקה, היא חופנת סוכר בידה וזורה אותו על פטמתה. התינוק מסתער תוך גרגורי הנאה. הסרט מתחיל, ואנחנו מגלים טפח אחר טפח את סיפורה של המשפחה דרך עיניו של ילד, קצת מוזר, שהכי אוהב לבשל.
 
הסרט המתוק-מריר חושף רגעים בחייו ובחיי המשפחה דרך הבישול,
הטעמים וחנות התבלינים של הסבא. זה לא סרט עם סצינות בישול ארוכות ומפורטות. לא תוכלו לדלות ממנו מתכונים או להזיל ריר על מנות מגרות, אבל הוא כן יגרום לכם להתרגש, וגם יסנן טיפים קטנים, כמו למשל, שכדי להשיג חתן, מכינים לבחור קציצות בשר, שמהן משמיטים את הכמון (שהוא תבלין חזק שגורם לאדם להתכנס בתוך עצמו), אבל מוסיפים קינמון (שגורם לאנשים להסתכל זה בעיניים של זה). או שכדי לבחור חציל - לא מספיק לגעת בו ולהריח אותו - צריך גם לשמוע אותו - לנער ולשקשק אותו בסמוך לאוזן.
 
אז הפעם אגיש לכם כמה מסרטי האוכל האהובים עליי, מלווים במתכונים רלוונטיים, כמובן. צפייה נעימה ובתיאבון.

"אהבה, פלפל וקינמון"
"אהבה, פלפל וקינמון"
בימוי: טאסוס בולמטיס, יוון, 2003 
כדורי בשר בקינמון

כמות: 20-15 קציצות, זמן הכנה: 50 דקות
 
החומרים לרוטב העגבניות:
בצל קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
800 גרם עגבניות מרוסקות
מלח ופלפל לפי הטעם
כפית סוכר
פלפל צ'ילי פרוס לטבעות
3-2 מקלות קינמון
 
החומרים לקציצות:
500 גרם בשר עוף טחון
ביצה
2 פרוסות לחם, מושרות 2 דקות במים וסחוטות
בצל קצוץ דק
רבע כוס פירורי לחם
מלח ופלפל לפי הטעם
חצי כפית קינמון
רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
 
אופן ההכנה:
מטגנים בצל בסיר עם מעט שמן, עד שהוא מזהיב. מוסיפים שום ועגבניות ומערבבים. מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים על להבה נמוכה עד שהרוטב מסמיך, 25-20 דקות . מערבבים יחד את חומרי הקציצות ושמים במשך 5 דקות עד שהתערובת אחידה. מגלגלים לכדורים, מניחים בסיר עם הרוטב החם ומכסים. מבשלים על להבה נמוכה במשך 25-20 דקות. מגישים חם עם לחם טרי.

כדורי בשר בקינמון. צילום: מיכל לנרט
"לילה גדול"
"לילה גדול"
במאי: סטנלי טוצי, ארה"ב, 1996
 
סרטם של קמפבל סקוט וסטנלי טוצי על שני אחים פרימן וסקונדו, שמהגרים מאיטליה לאמריקה ופותחים מסעדה איטלקית. המסעדה נכשלת תחילה, ובניסיון אחרון להצילה הם מזמינים אמן ג'אז מפורסם לארוחה חגיגית. הם מחליטים להשקיע את כל ממונם בהכנת ארוחה מדהימה, ומזמינים חברים ואנשי תקשורת להשתתף בחגיגה ולסקר את האירוע.
 
הסרט מלווה את כל שלבי הכנת הארוחה והגשתה - משתה איטלקי מפואר ומעורר תיאבון ברמות מסוכנות. אתם בטח מצפים שאמליץ לנשנש משהו איטלקי מול הסרט, ובאמת - שווה להזמין פיצה או לארגן פסטה מהירה מולו, אבל רוב הסיכויים שאחרי שתראו את סצינת הסיום, תרגישו שאתם חייבים, אבל פשוט חייבים, להכין חביתה. תראו, תבינו. סרט חובה, לא רק ברמה הגסטרונומית.
 
"שוקולד"
"שוקולד"
בימוי: לאסה האלסטרום, בריטניה וארצות הברית, 2000
 
ג'ולייט בינוש מגלמת את ויאן רושר, אישה יפה ומסתורית שמגיעה עם בתה לעיירה צרפתית שכוחת אל, שמרנית ומסוגרת, ופותחת בה חנות קטנה לשוקולדים. בעזרת השוקולד היא מפתה את אנשי הכפר להיפתח לחיים האמיתיים, מרפאה את מכאובי הלב, מתבלת בפולי קקאו את חיי המין ואפילו מצליחה להמס ולרכך את לבו של הבחור הקשוח של העיירה.
 
כל תושבי הכפר שקופים לשוקולטיירית הצרפתייה, והיא מנחשת בקלות איזה שוקולד הם אוהבים, חוץ מאחד, צועני, שמגלם ג'וני דפ.
 
טראפלס שוקולד מריר
את הטראפלס הנמסים בפה קל להכין וצריך בעצם רק שוקולד ושמנת מתוקה. העצלנים מוזמנים לרכוש להם כמה כדורים כאלה. תודה לשוקולטיירית דליה גולדברג, שאת השוקולדים המתוקים שלה צילמנו והם בתמונה (להשיג ב-ERNO - פטיסרי קטן ומהמם בסוקולוב 84, רמת השרון).
 
כמות: 40 טראפלס, זמן הכנה: 25 דקות
זמן קירור: 3-2 שעות
 
החומרים:
מכל שמנת מתוקה
400 גרם שוקולד מריר
קקאו, לציפוי
 
אופן ההכנה:
מרתיחים את השמנת, יוצקים לקערה עם השוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס. יוצקים את התערובת לתבנית מרובעת קטנה מרופדת בניילון נצמד, מכסים בניילון נצמד גם מלמעלה ומעבירים למקרר ל-3-2 שעות, עד שהתערובת מתקשה. מקלפים את הניילון, חותכים בעזרת סכין לריבועים ומגלגלים כל ריבוע לכדור. מגלגלים כל כדור בקקאו לציפוי. מגישים מיד או שומרים במקרר.

"אישה על הגובה"
"אישה על הגובה"
בימוי: פינה טורס, ארה"ב, 2000
 
זהירות, עלילת הסרט דביקה ומתוקה. בחורה קצת מוזרה עוזבת את הגבר שלה אחרי שתפסה אותו בוגד. הוא מבקש סליחה, היא לא סולחת, שניהם סובלים מייסורי אהבתם, הוא מבקש סליחה יותר מושקעת - ואחרי הרבה גיבובי שמאלץ שכאלה, הם נופלים זה בזרועות זו וחיים באושר ובעושר.
 
אז באמת, סליחה שקלקלתי את הסוף. אבל ממש כמו בסרט פורנוגרפי, לאף אחד לא ממש אכפת מהעלילה. היופי של פנלופה קרוז מהפנט, וכשהיא מעבירה פלפל צ'ילי על שפתיה או מבשלת אוכל אקזוטי, בא לך משהו חריף. אז זו הזדמנות מצוינת ללמד אתכם להכין בבית סחוג. הגרסה המקומית לצ'ילי האקזוטי והלוהט.
 
סחוג ביתי
תעשו לעצמכם טובה ותקנו כפפות לפני שאתם מתחילים לקצוץ את הפלפלים - אחרת הידיים, העיניים וכל מה שנוגעים בו, מתלהט ושורף.
 
כמות: חצי ליטר, זמן הכנה: 10 דקות
 
החומרים:
10 פלפלים ירוקים גדולים חריפים (אפשר גם אדומים)
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
כפית מלח גס
4-3 שיני שום קלופות
 
אופן ההכנה:
חותכים את הפלפלים ל-4-3 פרוסות. אם רוצים סחוג עדין יותר נפטרים מהגרעינים. שמים עם שאר החומרים במעבד מזון ומפעילים עד לקבלת תערובת גרוסה גס יחסית - לא משחה. מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר.
 
סחוג ביתי. צילום: מיכל לנרט
"המטבח של מרתה"
"המטבח של מרתה"
בימוי: סנדרה נטלבק, גרמניה, 2001
 
זהו סיפור על התמודדות, על אובדן, על הישרדות, על אהבה, נחמה, ידידות, יחסים וגם, כמובן על בישול. והרבה. מרתה היא שפית קפריזית שעובדת במסעדה בשעות לא שגרתיות כפי שהמקצוע דורש, וביציבות נפשית - איך לומר? שאינה מזהירה. היא מבקרת באופן קבוע אצל פסיכולוג וגם שם, מדברת רק על אוכל. רוצה הגורל, והיא נאלצת לגדל ילדה בת 8, בת אחותה שמתה בתאונה. אבל מרתה בחורה סגורה, קשוחה ולא פנויה רגשית.
 
הסרט מלווה את השינויים שחלים בה מהרגע שבו חיי הילדה נקשרים בחייה, לצד האהבה שהיא מוצאת - שף איטלקי לוהט, בדיוק ההפך ממנה. אחרי שתראו את הסצינה הנוגעת ללב שבה הילדה המדוכאת, שמסרבת להכניס אל פיה את האוכל של מרתה, אוכלת בתיאבון את הספגטי שבישל לה מריו האיטלקי, זה כל מה שיתחשק לכם לאכול.
 
ספגטי בשום, שמן זית ובזיליקום
כמות: 4 מנות, זמן הכנה: 15 דקות
 
החומרים:
חבילה של 500 גרם ספגטי
שליש כוס שמן זית
8-7 שיני שום פרוסות דק
מלח ופלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם
חופן עלי בזיליקום טרי, קרועים
גבינת פרמזן מגוררת, להגשה
 
אופן ההכנה:
מבשלים את הספגטי במי מלח רותחים לפי הזמן המצוין על האריזה. בינתיים מחממים שמן זית במחבת עם פרוסות שום עד שהן מזהיבות, מסירים מהאש. מוסיפים את השמן לקערה עם הספגטי-מבושל ומסונן, ומתבלים במלח ובפלפל שחור. מערבבים פנימה עלי בזיליקום. מגררים מעל פרמזן ומגישים מיד.
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...