ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
השמש לעולם אינה שוקעת
דני ססלר חוגג טור שבועי חדש בענייני אוכל, מסעדות, אלכוהול ומה שמסביב. השבוע - ביקור קיצי, נעים וטעים ב"אלי אולי"
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
דני ססלר
3/8/2004 10:44
ישנן מסעדות שהבעלים נותנים את הטון וקובעים את איכות האוכל ("הבראסרי", "מול ים", "יאקימונו", "איסט" וכו'), ישנן מסעדות שהבעלים הם גם השפים ("פסטיס", "צ'מיצ'נגה", "מסעדת הבלקן" וכו'). במקרה האחרון האחריות הנופלת על השף/בעלים היא גדולה יותר, ואז קורה אחת משתיים: או שהבעלים מתקמצנים על תקציב חומרי הגלם ורמת האוכל מושפעת מכך, ואז אנחנו אוכלים רע אבל משלמים לא רע. המקרה השני הוא שהבעלים/שפים, לא רק יודעים את מלאכתם, אלא גם מבשלים עם חומרי גלם טובים וטריים ושומרים על רמה אחידה לאורך זמן ואז, אנחנו אוכלים טוב ומשלמים (לפחות) לא רע. כך זה גם ב"אלי אולי". אנטוניו מנסה, השף והבעלים מזה 8 שנים, יודע מה הוא רוצה להגיש ומגיש
את זה בדיוק, ובמחירים סבירים.
 
ב"אלי אולי" יודעים מאיפה זורחת השמש והם מגוננים עלינו מפניה. האוכל שם הוא "ים תיכוני" במובנו הקליל. קליל הוא מושג שעוד יחזור על עצמו בהקשר לאנטוניו. התפריט במקום מותאם להפליא לאקלים (המאוד ים תיכוני שלנו) ולימי החום האלה. המנות בעיקרן מושפעות מהמטבח הספרדי ומבושלים עם חומרי גלם מקומיים. קחו למשל את סלט הפילפלים עם המלפפונים בתוספת מלון מתקתק, ויניגרט חמצמץ בתיבול בזיליקום וטאצ' מדויק של ברד לימון. מנה מצוינת, קלילה, ומאוזנת בטעמיה החמצמצים-מתקתקים. קיץ-קיץ. או מרק הגספצ'ו, שמוכן מעגבניות תמר בתוספת ברד עגבניות וקרם שקדים. מנה שכמותה טעמתי רק בברצלונה. ובמספרים: 10.
 
קלמרי על הפלנצ'ה של אלי אולי. צילום: יחסי ציבור
ויש גם את הבר
אחד הדילים היותר טובים ב"אלי אולי" כרגע הוא תפריט הקיץ המיוחד. שבע מנות ב-77 ש"ח. לא צריך להיבהל, חלק מהמנות קטנות, בסדר גודל של ביס, או "טעימה" כלשון האנינים או הגורמטים. זאת ארוחה שבה אוכלים מספר לא קטן של מנות קלילות, אוכלים לאט, למי שיש על מה, יכול גם לשוחח בין המנות ואפילו לעשן – נסו את זה פעם בחברת בן/ת זוג נחמדים, עם כוס יין – כשלוקחים את זה לאט אפשר להגדיר מחדש את המושג "קלילות ים תיכונית".
 
בתפריט החכם כלולים לחם קטלוני עם מבחר סלסות; מרק גספצ'ו, מוגש בכוסית שוט; שעועית ירוקה עם מאפה בצק בתוספת מחית ירקות ירוקים; מנה משובחת ביותר, או אם לדייק, מנונת קטנטנה – מוגשת בגודל של ביס - של טרטר סינטה קלויה עם בורגול ונענע או טרטר טונה ואבוקדו עם כוסברה ופלפל חריף; סלט הפלפלים, מלפפון, ומלון הקליל והטוב; וגם קלמרי, או סינטה עם עגבניות ובצל; וגם פילה מוסר ים בגריל עם ויניגרט סלק וסלט ירוק עם פירות או צלעות טלה בגריל. כאמור אחד הדילים היותר טובים, טעימים ונכונים של הקיץ בארצנו החמימה והרגועה.
 
ויש גם את הבר. בר שנעים לשבת עליו. אפשר להיכנס בלילה ורק לשתות ואפשר לשתות ולנשנש מבחר טאפאסים משובחים בתחום המחירים השפוי של 10-25 ש"ח. לכו על הסרדינים הכבושים, או גלילי הסינטה, ואפשר בהחלט לנגוס מהקאלמרי על פלנצ'ה, בעברית, צרובים על מחבת. "אלי אולי", עדיין אחד המקומות המצטיינים של הקיץ.
 
אלי אולי. רח' ברנר 2 ת"א. טל': 03-5281378.
 
סטולי בטעמים. צילום: יחסי ציבור
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...